Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Огнено шоу и кино под звездите ще забавляват врачани

Снимка: Община Враца

Днес и утре (25-и и 26-и август) водното огледало във Враца ще бъде сцена за много танци, огнено шоу и кино под звездите, съобщиха от Община Враца и поканиха на организираните от тях събития. 

На водното огледало ще има спектакъла с участието на младите таланти от Балетно студио „Арт“ към Народно читалище „Развитие-1869“, актьорите от театрална група „ТЕМП“ и танцов клуб „Мистерия“ към Център за подкрепа за личностно развитие „Център за работа с деца“.

Началото на аудио-визуалното шоу е в 20:30 часа.

Програмата продължава с лятно кино под звездите, което ще се проведе пред сградата на местната администрация в 21:00 часа. 

Днес за жителите и гостите на града ще бъде прожектиран филмът „Шекспир като улично куче“. На 26-и август, отново в 21:00 часа пред сградата на общинска администрация, ще бъде излъчен анимационният филм „Пинокио“.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Френска театрална трупа ще гастролира в Мездра

Театралната постановка „Исмаел в Париж“ на Пътуващ театър „Бабел“ от гр. Курбьовоа̀, предградие на френската столица Париж, ще бъде представена в Мездра . Представлението разказва историята на млад тийнейджър с вечно бързащи родители, който открива случайно, че неговите баба и дядо са били парижки кабаретни артисти. Постановката в Мездра ще бъде..

публикувано на 27.08.24 в 16:30

Село Гъмзово показва магията на традициите

На 6 септември ще е тазгодишното издание на фолклорния фестивал „Магията на традициите в село Гъмзово” . Събитието се провежда за трета година и по традиция е ден преди празника на селото, каза секретарят на читалище "Просвета - 1928" Анжела Белдева :  "На този събор каним всички, които искат да участват на нашата сцена в читалището, за да..

публикувано на 27.08.24 в 15:54

Възстановено е движението край село Бързия

Възстановено е движението по път II-81 София – Монтана (проход  „Петрохан“) в района на ВЕЦ "Бързия" в посока Монтана, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Трафикът по-рано днес се осъществяваше в една лента заради катастрофа. 

публикувано на 27.08.24 в 12:35

Шофьор опита да прекара през "Дунав мост - 2" над 240 000 британски лири (видео)

Митническите служители установиха и задържаха 241 020 недекларирани британски лири при проверка в района на Дунав мост Видин-Калафат. Валутата е намерена в товарен автомобил, с турска регистрация, на влизане в страната. Шофьорът е отрекъл да има парични средства за деклариране. Валутата е открита във фабричните кухини между влекача и ремаркето...

публикувано на 27.08.24 в 11:51

Жена от село Лехчево стана жертва на измама с разваляне на магии

Полицията в Монтана регистрира преписка за измама на жена от село Лехчево . Жител на населеното място сигнализирал органите на реда, че съпругата му е дала 30 400 лева на непознат, който я заблудил, че ще развали направена на семейството магия. Криминалистите са установили извършителя, който е направил пълни самопризнания и доброволно е върнал на..

публикувано на 27.08.24 в 11:23

Катастрофа затруднява движението край село Бързия

Временно движението по път София – Монтана (проход „Петрохан“) в района на ВЕЦ "Бързия" в посока Монтана се осъществява двупосочно в една лента поради пътнотранспортно произшествие, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Трафикът се регулира от "Пътна полиция".

публикувано на 27.08.24 в 11:06

Полицията във Враца разследва трафик на мигранти

Полицаи са установили превоз на нелегални мигранти във Врачанско. Лек автомобил, управляван от 47 – годишен мъж от София, е спрян за проверка при разклона за село Паволче вчера, 26 август, около 23:00 часа.  Шестима чужди граждани, определящи се като сирийци, са пътували в колата. Двама от тях са имали документи за статут на бежанци, останалите са..

публикувано на 27.08.24 в 10:40