Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Мандатите за общински съветници във Видин остават 33

Снимка: Радио Видин

Броят на мандати за общински съветници във Видин за предстоящите местни избори се запазва както досега - 33. Това реши Общинската избирателна комисия. Мандатите се определят в зависимост от броя на населението на общината към 4 август. Според разпоредбите на Закона за местното самоуправление и местната администрация съставът на Общинския съвет зависи от регистрите за населението, водени от общинските администрации и включва всички граждани, които имат постоянен адрес на територията й. 


В община Видин са регистрирани 67 030 лица по постоянен адрес, уточняват от Общинската избирателна комисия. Така Видин попада в групата на общините с население до 75 000 души, които имат по 33-ма общински съветници. Според данните от националното преброяване обаче в община Видин постоянно живеят близо 48 000 души, което би означавало 29 съветници в Общинския съвет.

Вижте още

Села в Монтанско още са без вода, свикват спешна среща

Спешна среща свиква областният управител на Монтана днес за решаване на проблема с подаването на вода към някои населени места. Всички населени места в област Монтана имат ток. Проблемът е захранването на помпените станции с електричество, в част от селата, които от няколко дни нямат вода. "Два железни стълба са прекършени в близост до..

публикувано на 01.12.23 в 11:19

В село Студено буче вече има ток и вода

Възстановено е електрозахранването за монтанското село Студено буче , което бе прекъснато в 01:00 часа в неделя вследствие на усложнената метеорологична обстановка. Възстановена е и работата на двата водоизточника, захранващи селото с вода, обясни кметският наместник Петър Петров .  "П