Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Продължават ремонтните дейности в Белоградчик

Снимка: Радио Видин

Подменен е водопроводът на част от улиците в Белоградчик, сега се работи по улица "Васил Левски", каза кметът на Община Белоградчик Борис Николов.

"Завършихме една част от водопроводи на улици и сега подменяме един канал на улица "Васил Левски". Сумата е малка, около 70 хиляди лева е този ремонт. Подменихме водопроводи в три квартала, по няколко водопровода за около 380 хиляди лева. Чакаме други 380 хиляди от правителството, за да продължим и след това предстои обявяването на поръчка за тия улици, за нов асфалт, нови тротоари, така както го правим вече в два-три квартала."

Обновените квартали са със санирани блокове, нов водопровод, асфалтиране и ремонт на тротоари, допълни кметът на Белоградчик.

Вижте още

Села в Монтанско още са без вода, свикват спешна среща

Спешна среща свиква областният управител на Монтана днес за решаване на проблема с подаването на вода към някои населени места. Всички населени места в област Монтана имат ток. Проблемът е захранването на помпените станции с електричество, в част от селата, които от няколко дни нямат вода. "Два железни стълба са прекършени в близост до..

публикувано на 01.12.23 в 11:19

В село Студено буче вече има ток и вода

Възстановено е електрозахранването за монтанското село Студено буче , което бе прекъснато в 01:00 часа в неделя вследствие на усложнената метеорологична обстановка. Възстановена е и работата на двата водоизточника, захранващи селото с вода, обясни кметският наместник Петър Петров .  "Последно вчера в единайсет часа - ток, с това дойде и водата...

публикувано на 01.12.23 в 10:09

Запалват коледните светлини във Видин и Монтана

Днес ще бъдат запалени светлините на коледната елха във Видин и Монтана . В 17:30 ч. на площад „Бдинци“ в крайдунавския град Дядо Коледа и Снежанка ще зарадват видинските деца с подаръци и всички заедно тържествено ще запалят светлините на красивата коледна елха.  С песни и танци таланти от училището по изкуствата „Св. св. Кирил и Методий“ ще..

публикувано на 01.12.23 в 09:52

Безплатни изследвания за ХИВ във Видин

“Седмица на отворените врати“ започва в Регионалната здравна инспекция във Видин. Инициативата е по повод Световния ден за борба със СПИН, отбелязван на 1 декември, и Националната АНТИСПИН кампания, която тази година е под мотото  "От теб се иска да избегнеш риска".  От 1 до 8 декември всеки, който желае, може да посети Здравната инспекция и..

публикувано на 01.12.23 в 08:18

Посланикът на Белгия посети Враца

По покана на областния управител Надя Донкинска във Враца пристигна посланикът на Kралство Белгия у нас Н. Пр. Фредерик Мьорис. Той пристигна на първото си официално посещение в града, придружен от Величка Терзиева, комисар по търговията и инвестициите, икономическо и търговско представителство на Фламандски регион и Милена Боцева, представител на..

публикувано на 01.12.23 в 07:53

Снимката на 30 ноември 2023 година

Културен център "Жул Паскин" е удостоен със специална награда в Националния конкурс "Сграда на годината 2023", съобщиха от Община Видин. Отличието за  реставрираната по проект на Общината някогашна синагога е в категория "Социална инфраструктура - култура".  Сред приоритетните обекти в бюджета за догодина е новото строителство на магистрали..

публикувано на 30.11.23 в 17:50

Видин се включва в борбата със СПИН

Световният ден за борба със СПИН (1 декември) и Националната антиспин кампания ще бъдат отбелязани с различни инициативи във Видин . Първата е тази вечер в заведение в центъра на града, каза психологът на Регионалната здравна инспекция Наталия Милкова и добави:   "Ще се наблегне на начините на заразяване с ХИВ/СПИН, начините на предпазване...

публикувано на 30.11.23 в 17:27