Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

АСК "Жико Мотороспорт" с второ отборно място на "Писта София"

3
Снимка: Иван Иванов

Aвтомобилен спортен клуб "Жико Мотороспорт" завоюва второ отборно място на "Писта София". Видинският екипаж участва с 6 пилота в 27-то издание на най-голямото автомобилно пистово състезание в България. Иван Иванов, председател на клуба, коментира за Клуб спорт, че пилотите са се представили много добре:

"Вчера в съботния ден нашият клуб "Жико Мотороспорт" участваше в Националния шампионат по затворен маршрут, втори кръг "Писта София". Имаше многобройна публика над 100 000 души сигурно по сметки на организатора. Нашият отбор, ние имаме отбор създаден специално за писта, участваха 6 пилота. Това са Дончо Дончев, Красимир Шукадаров, Владимир Ганев, Марио Ганчев, Бранимир Данов и Владимир Тодоров, които уникалното е, че изцяло се състезават с автомобили ВАЗ, с Лади все пак. В пистовия шампионт има 4 дивизии, едната дивизия е само Лади... Нашите момчета се представиха много добре, като усвоиха и второ отборно място взехме в шампионата. Дончо Дончев стана първи в генералното при Ладите... Едно много добро представяне на нашите пилоти." 

Състезателният маршрут на "Писта София" е с обща дължина от 2,4 км.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Спортен клуб във Видин получи дарение

Общинският съвет по наркотичните вещества  във Видин  и превантивно-информационният център към него дариха к омбиниран фитнес уред на Спортен клуб по кану-каяк "Бдин 77".  Инициативата е по повод Световния ден на психичното здраве, който се отбелязва днес, 10 октомври. Спортът е най-добрата алтернатива на употребата на психоактивни вещества, каза..

публикувано на 10.10.24 в 17:08

"Монтана" би с 21 точки хърватки

Баскетболистките на "Монтана" победиха с 84:63 хърватския "Задар" в среща от 2-ия кръг на Адриатическата лига, играна в зала "Младост". Това бе първи успех в новия шампионат за момичетата на треньора Преслав Пешев. Монтанчанки влязоха уверено в срещата и спечелиха първата четвърт с 28:16 точки. В средата на втората четвърт гостенките намалиха..

публикувано на 10.10.24 в 11:47

"Ботев" (Враца) уреди контрола с "ЦСКА 1948"

Врачанският Ботев ще запълни паузата във футболното първенство с контролна среща.  През почивните дни заради ангажиментите на националните ни отбори, мачове от Първа лига няма да има.  Поради тази причина в петък, на 11 октомври, врачани ще гостуват в Бистрица на "ЦСКА 1948".  Припомням, че начело на домакините е врачанинът Валентин Илиев , а..

публикувано на 10.10.24 в 10:06

Трима видински самбисти на Световното в Ларнака

Трима състезатели на видинския Спортен клуб ”Борба,самбо и джудо” са включени в националния отбор на България за Световното първенство по самбо за кадети, младежи и девойки до 18 години. Честта на видинското самбо ще защитават Симона Младенова, Георги Миков и Виктор Вачков .  Най-големият турнир по самбо за младежи тази година е в град Ларнака,..

публикувано на 10.10.24 в 08:36

"Видабаскет" започва с домакински мач в зала "Фестивална"

В събота, 12 октомври, обновеният мъжки отбор на "Видабаскет" започва участието си в новия сезон на Българската баскетболна лига "А" група Запад. В спортна зала "Фестивална" ще гостува тимът на "Ботев 2012" Враца, а срещата е насрочена за 16:30 часа . "Тази среща се очертава като северозападно дерби и на нея ще бъде представен новият отбор, който..

публикувано на 09.10.24 в 12:01

"Ботев" (Враца) се завръща на своя стадион

След известно прекъсване заради лошото състояние на тревната настилка "Ботев" (Враца) най-сетне се завръща в своя дом – стадион „Христо Ботев" . Кметът на града Калин Каменов съобщи новината по оригинален начин – той пусна пост в социалните мрежи, от който става ясно, че тревното покритие е възстановено в оптималния си вид.  "Обрахме картофите,..

публикувано на 09.10.24 в 09:54

Милица Мирчева триумфира на маратона в Скопие

На провелия се м аратон в столицата на Северна Македония – Скопие, националната ни рекордьорка в бяганията на дълго разстояния, състезател на СК ”Атлет” Мездра , Милица Мирчева триумфира на дистанцията от 21.1 км. Мирчева пробяга разстоянието за 1:15:49 мин., като остави след себе си на повече от пет минути втората Греса Баклачи..

публикувано на 08.10.24 в 15:49