Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Младежкият дом във Враца е с обновени зали

3
Снимка: Жоро Александров

Кметът на Враца Калин Каменов и директорът на Младежкия дом Георги Врабчев откриха днес обновените зали на Бялата къща на младите хора в града. Пространствата за култура са обновени със 780 060 лева по проект „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“ на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Бенефициент по проекта е Община Враца, а партньори са от Регионалния исторически музей (РИМ) и Младежкия дом.


След подмяната на дограмата и ремонта, извършен в Синята и Бялата зали, двете се превръщат в място за изложби. Подобни в Северозападна България няма, каза директорът на Младежкия дом Георги Врабчев.


Кметът на Враца пожела на домакините да пазят направеното и да го ползват дълги години. Градоначалникът припомни, че благодарение на проекта в Младежкия дом има платформа за хора в неравностойно положение, с което се подобрява значително достъпната среда и достъпът до двете зали.


Заместник-кметът Александър Владимиров припомни, че двете зали са били в тежко състояние преди ремонта.


Директорът на РИМ-Враца Георги Ганецовски обеща редовно в двете нови изложбени зали да се експонират картини. В момента е поставен акцент върху врачанските автори.


Галерия

Вижте още

Кметът на Враца представи отчет за мандата

Кметът на Враца Калин Каменов представи по време на публичен отчет инвестициите и реализираните проекти във Враца през последните четири години. "В моя скромен отчет с колегите успяхме да съберем много малка част от това, което успяхме да реализираме в този толкова труден мандат. А той беше наистина труден, защото беше обвързан със здравна..

публикувано на 25.09.23 в 08:15

Кръгла маса за 100-годишнината от Септемврийското въстание организираха във Видин

Кръгла маса "Пропастта между народа и елита - 100 години след Септемврийското въстание" се проведе днес във Видин . Дискусията бе организирана от гражданската организация "Справедливост за Видин" и Движение "23 септември".  В последно време все по-често ставаме свидетели на прояви на фашизъм, заяви Димитър Велков от "Справедливост за..

публикувано на 24.09.23 в 16:32

Във Върбешница празнуваха годишнина на читалището

С богат концерт под надслов "Ти си един от нас" в село Върбешница , община Мездра, отпразнуваха 95 години от основаването на Народно читалище "Пробуда 1928" . Пред жителите и многото гости се изявиха ДФГ при местното читалище, Детска група по зумба, Денс клуб "Виктория" и Танцов клуб "Мистерия" при Център за работа с деца - Враца, "Харизма тийм" към..

публикувано на 24.09.23 в 15:57

Вендинг машина за хранене на котки и кучета поставиха в Берковица

Вендинг машина "Куче-коте-мат" , която чрез рециклиране на празна пластмасова бутилка дава порция храна за кучета и котки, е поставена в Берковица . С разполагането й се цели насърчаване на активна гражданска позиция към рециклирането и поддържане на природата чиста, като същевременно има грижа и мисъл за бездомните животни, обясни Бойка Попова ,..

публикувано на 24.09.23 в 14:20

Глобиха бабата на момиченце, предизвикало катастрофа във Враца

Глобиха бабата на момиченце, предизвикало катастрофа във Враца , съобщават от Областната дирекция на МВР.  Малолетното дете излязло внезапно на пътя , с което е предизвикало катастрофа. По информация от полицията, инцидентът е станал вчера, около 15.30 ч.  Момичето изникнало пред движещ се лек автомобил, управляван от 26-годишен мъж от..

публикувано на 24.09.23 в 13:25

ГЕРБ подаде за регистрация кандидати за кметове в област Монтана

В пет от 11-те общини в област Монтана ПП ГЕРБ подаде документи за регистрация на кметове в местните избирателни комисии. Това стана възможно след одобрението на Изпълнителната комисия на партията. В община Бойчиновци кандидат е бившият началник на Полицейски участък "Огоста" Николай Начев. Във Вълчедръм в битката влиза досегашният..

публикувано на 24.09.23 в 13:07

93-годишен мъж загина при катастрофа във Врачанско

93-годишен шофьор от врачанското село Михайлово е загинал при катастрофа на пътя, съобщиха от Областната дирекция на МВР.  Инцидентът е станал вчера сутринта, около 8.30 часа, на път III-101.  На излизане от село Хайредин в посока Крива бара, водачът изгубил контрол над управлението на лекия автомобил "Ситроен Саксо" и излетял вдясно извън пътното..

публикувано на 24.09.23 в 12:56