Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Асфалтират улици в община Макреш

Снимка: Радио ВИДИН

Приключва асфалтирането на улици в Макреш. Това съобщи кметът Митко Антов.

"Приключва един проект, който преди 2, 3 години при инфлационните процеси го спряха за предоговаряне на цени и индексации. В момента го приключваме, до края на месеца трябва да го отчетем. Това е в селата Раковица, Подгорие, Киреево и Макреш. По 300-400 линейни метра улици сме асфалтирали. В момента капиталовите разходи са минали обществените поръчки. Каквото са си пожелали в Кметствата и в Кметските наместничества вече сме го възложили. Имаме отново асфалтиране на вътрешната мрежа, текуща поддръжка, ремонт на сгради." 

Завършен е ремонтът на покрива на учебния корпус на училището в село Раковица, допълни Митко Антов.

По публикацията работи: Изабел Борисова
Вижте още

Общоселско събрание се проведе в Антимово

Новият кмет на видинското село Антимово Пламен Станев организира в първите дни на мандата си общоселско събрание . Най-важното е да има диалог между властта и хората, по тази причина тези събрания ще се провеждат периодично - на всеки два месеца, обясни кметът. Той изрази радост, че много от жителите на населеното място са се отзовали на поканата:..

публикувано на 30.11.23 в 11:45

Домакинства в община Монтана все още са без ток

Отделни абонати в села в община Монтана са останали без ток . Днес се очаква авариите да бъде отстранени окончателно.  "В момента има проблеми с трафопостове в Клисурица и Славотин. Екипи подменят скъсани жици в селата. Надявам се до края на деня всички повреди да бъдат отстранени", съобщи областният управител на Монтана Ивайло Антонов ...

публикувано на 30.11.23 в 11:31

Любителите на книгите ще се срещнат с две авторки в Мездра

Читателски клуб "BOOK HUB"’ при Народно читалище "Просвета 1925" в Мездра организира среща-разговор с издателство "Буквите" на 2 декември (събота) от 11:30 часа в кино "Роял". Гост-автори ще бъдат Валентина Стоянова – ЛидаВали , която ще представи своята първа книга "Нейният истински живот" и Любомира Петрова с книгата "Избраните". На срещата..

публикувано на 30.11.23 в 09:42
Часовникова кула, община Чупрене

Община Чупрене е с най-висока младежка безработица в страната

По данни на Агенцията по заетостта, община Чупрене е с най-висока младежка безработица в страната. Повече от половината от хората на възраст от 16 до 29 години нямат работа. Усилията на Общината са към осигуряване на квалификация и програми за временна заетост, каза кметът Мария Тодорова . "Участваме във всякакви програми. Даже последната,..

публикувано на 30.11.23 в 08:43

Над 400 млн. лв. за строителство на участъци от Видин-Ботевград в бюджета за 2024 г.

Сред приоритетните обекти в бюджета за догодина е новото строителство на магистрали и скоростни пътища. За тях са предвидени над 1,170 млрд. лева, които ще се инвестират в седем ключови проекта. Над 400 млн. лв. е ресурсът за строителство на участъци от пътя Видин-Ботевград . Очаква се догодина да завърши строителството на отсечките от Ботевград до..

публикувано на 30.11.23 в 07:45

Почитаме свети Андрей Първозвани

Православната църква почита свети апостол Андрей Първозвани . Той е наричан така, защото пръв от апостолите бил повикан да тръгне след Христос. "От ранни години той жадувал за Божествената истина и когато свети Йоан Кръстител се явил в Юдея, той станал един от неговите ученици. Андрей стоял на брега на Йордан, когато Йоан Предтеча, посочвайки на..

публикувано на 30.11.23 в 07:20

Снимката на 29 ноември 2023 година

Нормализира се ситуацията в страната след снеговалежите в последните дни.   В клас се връщат и децата в повечето училища. В региона на Враца вече е възстановено електрозахранването, прекъснало вследствие на обилните снеговалежи. Още 9 села в община Монтана чакат ток. От електроразпределителното дружество обаче са обещали, че това ще стане до..

публикувано на 29.11.23 в 18:00