Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Танцов клуб в Монтана обновява костюмите си със средства по национална програма

3
Снимка: личен архив

Клубът по модерни танци "Дъга" към Центъра за подкрепа за личностно развитие - Обединен детски комплекс (ОДК) "Ние, врабчетата" в Монтана спечели финансиране по Националната програма на Министерството на образованието и науката "Подкрепа за личностно развитие на децата и учениците", с максимален резултат от 100 точки. Проектът на организацията, озаглавен "Дъга от танци", е на стойност 20 000 лева и предвижда закупуване и шиене на костюми за близо 70 деца, казва  ръководителят на формацията Светла Иванова:

"Проектът е насочен изцяло към петте групи към клуба по модерни танци за закупуване на костюми, танцови обувки, реквизити - помпони, клинове... Над 70 деца са включват в групите от 5 до 19 години. Разучаваме различни видове танци - модерен балет, диско балет, характерни танци, хип-хоп... Липсата на такива костюми ощетява естетическия вид, това наложи търсене на финансиране. Още повече, че тази година се навършват 30 години от основаването на състава...  Имам идея за постановката на новите танци... Започваме да действаме по изработването на съответните костюми."

 Към многообразието от танци ще се включат и още два нови стила -  лирикал денс и джаз денс. Центърът за подкрепа за личностно развитие - ОДК "Ние, врабчетата" в Монтана получава финансиране и на другите си клубни форми, казва директорът на институцията Миглена Георгиева

"Спечелихме четвърти поред проект. За четвърта поредна година нашата институция успява да се пребори за финансиране, а общата стойност на отпуснатата сума е близо 90 000 лв. Със средствата до момента е закупена професионална озвучителна техника за вокално студио "Детски смях", национални костюми за ФТА "Северняци", техника за дейността "Кариерно ориентиране и консултиране", обновени са и залите на съставите..."

Повече може да чуете в прикачените звукови файлове. 

Галерия

Вижте още

Известни наши оперни певци изнасят концерт във Видин

Петима от най-добрите български опрени певци ще изнесат концерт във Видин . Иванка Нинова, Цветелина Василева, Теми Рафаелова, Петър Найденов и Борис Тасков ще изпълнят арии и дуети от световни оперни шедьоври. На солистите ще акомпанира Симфониета - Видин, с диригент Григор Паликаров.  "Да, това е един концерт, който плануваме със Симфониета..

обновено на 30.11.23 в 10:57

В "Музикална зона" на 30 ноември 2023 слушаме Едуард Артемиев

Едуард Артемиев е композитор на филмова и електронна музика от световна величина. Експериментатор по отношение на звука, работи в лабораторията за изследвания на звуците към научноизследователския институт на Евгений Мурзин. Първият изпълнител, използвал новия фотоелектронен синтезатор на Мурзин още през 60-те години на миналото столетие. Музиката..

публикувано на 30.11.23 в 09:00

Истинското детство е без технологии

Днес ще ви запознаем с едно много симпатично и сплотено семейство от Видин. Мариана и Генади нямат сключен брак, но живеят на семейни начала от много време. Те са заедно от 23 години и имат две прекрасни дъщерички - близначки. За имената им се разбират с половин дума, на една вечеря, без да им отнема много време, на коя баба или дядо да бъдат..

публикувано на 29.11.23 в 17:35

Коледни пакети ще зарадват деца от община Кула

Благотворителна коледна кампания "Бъди човек" се провежда за шеста поредна година в Кула . За първи път обаче инициативата на сдружение "Северозапазване" е насочена към най-малките жители на общината. Целта е да да бъдат подпомогнати деца в неравностойно положение. Над 50 са пакетите, които ще бъдат разпределени, обясни доброволецът Ива Методиева :..

публикувано на 29.11.23 в 15:09

В петък грейва коледната украса във Видин

В петък, 1 декември , във Видин ще бъде поставено официално началото на коледно-новогодишните празници . В 17:30 ч. на централния площад "Бдинци" се очакват Дядо Коледа и Снежанка да зарадват видинските деца с подаръци и заедно ще запалят светлините на коледната елха. С песни и танци младите таланти от училището по изкуствата "Св. св. Кирил и..

публикувано на 29.11.23 в 08:27

Професионална гимназия "Васил Левски" в Мездра има вече училищно радио

Училищно радио има в ПГ "Васил Левски" в Мездра . Това е първото радио, което се монтира в учебното заведение и се случва по идея на директора, с подкрепата на училищното ръководство.  Изградено е със собствени средства. Основната му цел е да работи като електронен училищен звънец, както и да създава нови умения сред учениците да бъдат..

публикувано на 28.11.23 в 15:30

Д-р Андрей Вълчев: На световно ниво са операциите на катаракта във видинската болница

Млад лекар от София влезе в екипа на Очното отделение на видинската болница "Св. Петка" . Преди да пристигне във Видин, д-р Андрей Вълчев завършва медицина и специализира в голяма частна болница в столицата. Изправен пред въпроса къде да практикува, решава да провери възможността за работа и във Видин, откъдето е родом приятелката му. Твърди, че..

обновено на 28.11.23 в 15:14