Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Бдин" изпусна "Черноморец" Балчик в дербито на новаците (СНИМКИ)

25
Снимка: Радио Видин, Теодора Макавеева

"Бдин" Видин и "Черноморец" Балчик завършиха наравно 0:0 в среща от 12 кръг на Втора футболна лига. Домакините трябва повече да съжаляват за изпуснатите точки, защото имаха по-чистите положение, два пъти нацелиха и напречната греда.

Мачът на стадион "Георги Бенковски" започна с минута мълчание в памет на бившия футболист, треньор и футболен деятел Любомир Трайков, оставил спомени и във Видин като наставник на местния тим. 

Дербито на новаците във Втора лига предложи здрава битка в средата на терена и на моменти груба игра. "Бдин" започна по-активно срещата и с висока преса опита бързо да вземе преимущество. Във втората минута Валдемар Лашков отправи неточен удар с глава към противниковата врата. Десет минути по-късно стражът на гостите отрази точен удар на Винисиус Белоти. Постепенно футболистите на "Черноморец" изтласкаха домакините и взеха териториално предимство. В средата на първата част зачестиха грубите нарушения и главният съдия Антонио Антов показа три жълти картона на гостите. В 27-ата минута Джонатан Нсонде получи извеждащо подаване, но изпусна момента за изстрел към вратата на "Бдин" и защитата отне топката. Три минути по-късно Уилям Фонкеу отправи удар с глава след хубаво центриране на Павел Георгиев, но топката мина на сантиметри от напречната греда на домакините. В 31-ата минута бдинци поискаха дузпа. Цветомир Тодоров изведе зад защитата на гостите Белоти, който падна след съприкосновение с футболист на "Черноморец". Главният рефер остана безмълвен. Четири минути преди края на първата част Ивайло Иванов отправи силен, но неточен удар към противниковата врата, а в следващата атака насочи добре топката с фалцово центриране, Валдемар Лашков обаче се размина с кълбото.

Две минути след подновяването на играта капитанът на гостите Даниел Георгиев с глава изпрати опасно топката към собствената си врата. Удар на Иван Томов мина покрай вратата на "Бдин" в 60-ата минута. Последва изстрел на Касиано Бузон, но вратарят на "Бдин" Иван Василев изби. Към средата на второто полувреме пролича умора и у двата отбора заради междинния кръг през седмицата. Темпото и качеството на играта видимо спаднаха. Домакините обаче искаха повече победата, а смените в отбора освежиха играта. В 79-ата минута Цветомир Тодоров напредна по дясното крило и подаде на оставения непокрит в наказателното поле Георги Станимиров. Силният му изстрел обаче разтресе напречната греда. При последвалата нова атака на "Бдин" Белоти насочи топката по земя, но в обсега на вратаря. В 82-ата минута Александър Соколов поиска дузпа за нарушение срещу него в наказателното поле, отново без резултат. Две минути по-късно Джонатан Нсонде се озова на изгодна позиция, но не успя да нанесе завършващия удар. В 85-ата минута топката отново срещна напречната греда на гостите след страхотен удар от въздуха на Николай Цветков-Демона. Последваха удар с глава на Соколов и изстрел на Радослав Захариев, но топката не пожела да влезе във вратата. В добавеното време на мача "Бдинци" не успяха да се настанят по-трайно в половината на "Черноморец". Мачът завърши с изстрел на Николай Цветков от малък ъгъл, спасен от вратаря.

"Доволен съм от моите момчета. Стана здрав мач, но не трябва да пренебрегваме факта, че и двата отбора се борим за точки. Момчетата и на двата отбора се опитваха да играят футбол, да си подават топката, видяхте, че нямаше изритани топки. Да, имаше повече единоборства, но бяха следствие от това, че и двата отбора се опитваха да изнасят топката. Това е хубавото, но липсата на точки доведе до припряност отпред. Имахме стопроцентови положения, които трябва да се вкарват, същото се отнася и за домакините, които удариха две греди. Доволен съм. Дълъг път, но няма да се оправдаваме, събраха ни се за 10 дена дълги пътувания, но няма как да не съм доволен от старанието на момчетата", каза след мача наставникът на "Черноморец" Мартин Христов.

"Опитахме се, създадохме нелоши ситуации за гол, за жалост - две греди. Но и това го има, продължаваме. Това сме - футболисти и треньори, които трябва да излязат от тази ситуация. Няма място да навеждаме глави - една точка си е една точка. Не съм доволен, че е само една, но е по-добре от нула. Мисля, че заслужавахме да победим, въпреки че от сгъстения цикъл си пролича, че има умора. Рано направих промени, за да търсим освежаване особено в средата на терена и в предни позиции, където ни е ахилесовата пета. Втори мач вкъщи не допускаме гол, което е положително. Положенията на противника са сведени до минимум. Имаме контузени футболисти, Винисиус не е тренирал пълноценно от мача с "Марек". Действаме в движение, опитваме да коригираме играта. Има подобрение, има контрол над топката. Да, на публиката им се иска всяка атака да е голова, но това го няма в нито едно първенство. Стараем се да създаваме колкото се може повече ситуации и да отбелязваме голове, но това е най-трудното във футбола. Надяваме се, че и това нещо ще стане, но трябва време и търпение", коментира старши-треньорът на "Бдин" Живко Желев.

В следващия кръг "Бдин" гостува на "Литекс" Ловеч.

"Бдин" Видин: 33. Иван Василев; 20. Георги Иванов (жк); 31. Даниел Стоянов; 5. Ивайло Иванов (жк); 99. Кристиян Вълков; 8. Калоян Цветков- кап./21. Георги Станимиров; 7. Николай Цветков; 77. Винисиус Белоти/71. Радослав Захариев; 9. Валдемар Лашков/14. Александър Соколов; 10. Цветомир Тодоров; 23. Тома Ушагелов/88. Кристиян Йошов

"Черноморец" Балчик: 1. Димитър Илиев; 3. Даниел Георгиев- кап. (жк); 18. Наско Янков (жк); 14. Георги Радев; 2. Йордан Радев; 12. Павел Георгиев; 13. Уилям Фонкеу (жк); 7. Касиано Бузон/23. Алекс Наков (жк); 38. Иван Томов/20. Иван Цачев; 33. Джонатан Нсонде; 10. Дани Бонев (жк); 17. Теодор Тотев (жк)




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Четвърто ново попълнение за баскетболния ''Монтана 2003''

Киана Джонсън е четвъртото ново попълнение за сезон 2024/25 за състава на ''Монтана 2003''.  Миналата година Киана, която играе на позиция гард, бе част от състава на '' Минск '' (Беларус), където става шампион на Беларус и записва средно по 14.8 точки, 4.6 борби и 8.0 асистенции за 32 мача. През годините тя е била част от отбори в Еквадор,..

публикувано на 24.07.24 в 09:24

"Локомотив" Мездра гостува на "Балкан 1929" Ботевград

"Локомотив" Мездра гостува днес на "Балкан 1929" Ботевград в контролна среща. Проверката на мездренчани срещу осмия в крайното класиране през сезон 2023/24 в Югозападната Трета лига започва от 18:00 часа. В предишните си две контроли локомотивци завършиха наравно у дома - 1:1, с третия отбор на ЦСКА София и загубиха с 0:2 като гости от дубъла на..

публикувано на 23.07.24 в 15:51

Ботев (Враца) стартира първенството със загуба

Тежка загуба беляза дебюта на Тодор Янчев като наставник на Ботев. Отборът от Враца беше разгромен с 1:3 пред собствена публика от съименника от Пловдив пред собствена публика. Мартин Секулич (54‘ 57‘) реализира два гола за "канарчетата", а един добави Янис Карабельов (77‘). За домакините точен бе Даниел Генов в 60-ата минута. Резултатът можеше да е още..

публикувано на 22.07.24 в 07:00

Локомотив (Мездра) загуби от втория отбор на Левски (София)

Във втората си контрола от лятната подготовка за участие в първенството на Северозападната трета лига  ОФК „Локомотив” Мездра бе победен от вторият отбор на Левски (София)  с 2:0 в приятелска среща.  Заслужен успех за младия тим на „сините“ с оглед събитията на терена.  Стивън Стоянчов откри резултата за гостите в края на първата част. В нея..

публикувано на 21.07.24 в 14:46

Йоана Георгиева с трето място на Световното първенство

Видинската олимпийка Йоана Георгиева завърши на трето място във Финал Б на Световното първенство по кану-каяк за девойки до 23 години.  На гребния канал в Пловдив в дисциплината 500 метра каяк Йоана завърши за 1 минута 58 стотни.  Победител в гонката е Лукреция Зирони от Италия.  Видинчанката нямаше възможност да се подготви за Световното..

публикувано на 21.07.24 в 14:35

Монтана и Марек не си отбелязаха, но демонстрираха класа

Два от фаворитите за промоция в българския футболен елит - отборите на Монтана и Марек завършиха 0:0 на стадион Огоста в среща от първия кръг на новия сезон на Втора лига. Най-чистата възможност за гол през първото полувреме бе създадена от гостите. В 31-ата минута близо до гола беше Николай Ганчев, но уцели гредата. След почивката в 56-ата..

публикувано на 21.07.24 в 14:30

Баскетболистката Янина Тодорова остава в Монтана

Женският баскетболен тим на Монтана направи още един страхотен трансфер. Янина Тодорова остава и този сезон. Гардът поднови договора си с монтанския отбор . През изминалата кампания Янина се превърна в любимка на публиката, като записа средно по 16 точки, 5.6 борби и 3.1 асистенции за 21 мача.

публикувано на 20.07.24 в 08:26