Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 10 катастрофи са станали в Дъбова махала за 1 година заради опасен завой

3
Снимка: радио Видин

За опасен завой алармира Мая Петрова, жител на монтанското село Дъбова махала. В нейния имот за един месец са станали две пътнотранспортни произшествия (ПТП), а за една година - над 10 катастрофи в района. Според нея основният проблем е, че няма предупредителни знаци, че предстои остър завой, обяснява Мая Петрова:

"Притеснява ни много... Единия път тук беше колата влезла, дойде КАТ и го задържаха, а втория път - направо вътре в двора ми, до асмалъка, но избяга от местопроизшествието... Завоят е отдалечен от къщата ми, но колите се движат с висока скорост и няма предупредителни знаци, че предстои завой, няма и светлоотразителни знаци. Късо е разстоянието, през нощта не се вижда, трябва по самата права отсечка да се сложат предупредителни знаци. Е, направо през мрежата ми и вътре в двора и избягал през нощта... Щетите кой да ги поема? Значи, вали ли малко дъжд - става опасно. Ами сега идва есен, зима... Този път е републикански... Ами някакъв "легнал полицай" да се сложи... КАТ идват и пишат до Общината, че е станало ПТП и това е... В селото се кара с 60, 80, 100 км... Да се наслагат още знаци и да се вижда, че има завой..., а тука няма нищо..."

Попитахме Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) дали е в нейните правомощия да се сложат допълнителни пътни знаци за предстоящ остър завой на третокласния републикански път, който минава през селото.

Получихме следния отговор:

"Екип на Областно пътно управление - Монтана извърши оглед на участъка от третокласния път III-112, преминаващ през село Дъбова махала. Пътните знаци - С 6.1. „Табела с направляващи стрелки“ и A1 и A2 за опасен завой, са компрометирани от пътнотранспортно произшествие. Останалата част от вертикалната пътна сигнализация е в добро състояние.

През 2023 г. Агенция „Пътна инфраструктура“ проведе тръжна процедура по ЗОП за избор на изпълнител за доставка и монтаж на пътни знаци в Северозападен район, в който е и област Монтана. Сключването на договора с избрания изпълнител е блокирано от жалба пред Комисията за защита на конкуренцията относно решение за класиране на участниците. След приключване на производството по жалбата и подписването на договор с избрания изпълнител ще може да се възложи възстановяване на повредените пътни знаци в село Дъбова махала.

АПИ апелира шофьорите да карат внимателно, да спазват въведеното ограничение на скоростта, дистанция и да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи." 

Повече може да чуете в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още
Румяна Димитрова, имиджов консултант

Модата и възрастта: Стилни съвети за всяка житейска фаза

Модата е универсален език, който всеки човек може да използва, за да изрази себе си. Независимо от възрастта, стилът и облеклото могат да отразят личността и жизнените ни фази. В днешното издание на "Модни лабиринти"  ще разгледаме темата как модата се променя и адаптира спрямо различните етапи от живота ни.  Например тийнейджърите често..

публикувано на 12.08.24 в 16:30

Видин се готви за панаир

На 23 август се открива  Видинският панаир . Според съобщението на Общината това издание на изложението ще предложи голямо разнообразие от изделия и хранителни продукти на занаятчии, производители и фирми от България и чужбина, различни демонстрации и дискусии, атракциони и забавления за малки и големи и съпътстваща концертна програма с участието на..

публикувано на 12.08.24 в 14:30
Счупени елементи по детските съоръжения има на площадките в центъра на града.

Детски площадки във Видин са в лошо състояние

Сигнали за изпочупени детски площадки във Видин продължават да постъпват в Радио ВИДИН. Родители негодуват, защото много от местата за игра в града са в лошо състояние поради липсата на редовна поддръжка и обновяване. Износените и повредени съоръжения не са безопасни за децата. Недостатъчно осветление, неподходящите настилки и липсата..

публикувано на 12.08.24 в 14:30

Нов автобус ще обслужва линията Оряхово-София

До края на месеца общинската транспортна фирма в Оряхово ще пусне в движение нов модерен автобус по линията, която свързва крайдунавския град със София. Преди година и половина оряховската управа взе в свои ръце междуградския транспорт, след като районът остана откъснат от другата част на страната, без обществен превоз до областния център във Враца..

публикувано на 12.08.24 в 13:00

Семейство от Кула стана жертва на обир в Унгария

Зорница Лалова от град Кула , заедно със съпруга си, са станали жертва на кражба на парична сума в Унгария . Те пътували за Западна Европа с цел покупка на лек автомобил. Обирът е станал от неизвестни извършители през нощта, буквално за секунди, разказва жената.  "2.30 часа през нощта стана кражбата на петия паркинг. Спряхме малко да..

публикувано на 12.08.24 в 11:09

Чудното в чудесата на Божия Син

В седмата неделя след Петдесетница,  Църквата насочва нашето внимание към безспирните и безгранични Божии милости, благодеянията и чудесата, които Бог ни изпраща и дарява. "Велик е нашият Бог, който твори чудеса; и никога разказите за неговите чудеса нямат свършване. Няма очи, които да са видели всички тези чудеса; нито има език,..

публикувано на 11.08.24 в 08:00

Нова организация в Мездра подкрепя младото поколение в града

Нова младежка организация е сформирана в Мездра . "БУМ" ("Будни Устремени Мездренчани")   е екип от млади и амбициозни хора с различни професии. Един от основатели на "БУМ" е Цветослава Тодорова. Тя живее в китно село близо до град Мездра. Завършила е бакалавър "Книгоиздаване" във Факултета по журналистика и масова комуникация при Софийския..

публикувано на 09.08.24 в 14:35