Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четири коли и мотор горяха във Врачанско, не са изключени палежи

2
Снимка: Жоро Александров

4 леки автомобила и мотор са опожарени от огън в два инцидента, станали през тази нощ във Врачанско, съобщиха от Областната дирекция на МВР. По данни на полицията инцидентите се разследват, като на този етап не се изключват палежи. 

В 2.15 ч. тази сутрин в РУ - Враца е получено съобщение от жителка на град Враца, която е заявила, че горят автомобили в подземен гараж в жилищна кооперация в града. На място са изпратени екипи на Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" -  Враца, които са изгасили огъня. Изгорели са два леки автомобила и мотоциклет. Нанесените щети и причините за пожара са в процес на изясняване. Предстои да се направи оглед в светлата част на денонощието, съобщават от полицията.

Един час по-късно в Козлодуй бил получен сигнал за горящ автомобил на паркинг.

Пожарникарите потушили пламъците, но установили, че освен горящия автомобил е увреден и съседният, който бил паркиран до него.

По случая в РУ - Козлодуй е образувано досъдебно производство. Предстои да бъде извършен допълнителен оглед в светлата част на денонощието.


По публикацията работи: Анжела Каменова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Археологическият комплекс в Мездра стяга рожден ден

На 5 юли  Археологически комплекс "Калето" в Мездра тържествено ще отбележи своята 11-годишнина. Какво е приготвил екипът за тържеството, разказа управителят на комплекса Павел Петров : "Калето" в Мездра става на 11 години и сме приготвили куп артистични изненади, поднесени по специален начин в подножието на 7000 години история.  Ще започнем..

публикувано на 28.06.24 в 15:01

Кула отбеляза деня на безопасността на пътя

По случай Националния ден на безопасността на движението по пътищата, който се отбелязва утре, 29 юни, децата от Детската градина "Звънче" в Кула проведоха няколко интересни занимания. Всяка жена шофьор, която днес полицаите в града спряха за проверка, получи цвете, а мъжете - балон с послание от децата и служителите на  Районно..

публикувано на 28.06.24 в 14:49

Международен етнофестивал ще се проведе в село Майор Узуново

Деветият международен етнофестивал на хората с увреждания "Балканска среща" ще се проведе днес, 28 юни, във видинското село Майор Узуново . Организатор е фондация "Подкрепа за реализация" в партньорство със Сдружение "ЦДП" от Зайчар. Ще се включат състави и индивидуални участници от България, Сърбия и Румъния, каза Юлита Петрова от..

публикувано на 28.06.24 в 14:00

Акция за пътна безопасност се проведе във Видин

Пътни полицаи от Видин , съвместно с доброволци от местната структура на БЧК , раздаваха брошури и информационни материали на шофьори и пешеходци в центъра на Видин. Превантивната акция е по повод Националния ден на безопасността на движението по пътищата , който се отбелязва на 29 юни, каза старши инспектор Румен Топалпенчев :  "За..

публикувано на 28.06.24 в 13:28

"Да пазим Дунав син"

През 2024 година отбелязваме 30 години от подписването на Конвенция за сътрудничество при опазването и устойчивото използване на река Дунав и 20 години Ден на река Дунав, съобщават от Басейнова дирекция „Дунавски район”. За поредна година мотото на кампанията по повод 29 юни е „Да пазим Дунав син“ . Денят на Дунав се провежда от 2004 година и цели да..

публикувано на 28.06.24 в 13:00

Лом е домакин на мотосъбор

Днес и утре, 28-и и 29 юни, Лом е домакин на 22-ия мотосъбор , организиран от мотоклуб "Ягула". За посетителите на събитието организаторите са подготвили интересна програма и много забавления, каза за радио Видин президентът на клуба Емил Плугаров . "За поредна година на стрелбището в Лом, около Дунав, в петък около 18.00 часа откриваме..

публикувано на 28.06.24 в 12:00

Село Габровница ще избира отново кмет

В монтанското село Габровница отново ще има избори .  Върховният административен съд (ВАС) обяви за недействителен изборът проведен на 29 октомври миналата година. Ваня Методиева, един от тримата кандидати за кмет на Габровница, обжалва решението на Общинската избирателна комисия (ОИК) в Монтана от 30 октомври 2023 година, като посочва,..

публикувано на 28.06.24 в 10:54