Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Във Видин обсъдиха мерки за ограничаване на трафика по Е-79

Снимка: Областна администрация-Видин

Мерки и механизми за ограничаване на трафика по международния път Е-79 са обсъдили представители на различни институции на среща в Областна администрация Видин. 


Присъстващите са обсъдили въпроси, свързани с организацията на движението към Румъния, както и намаляване предпоставките за пътнотранспортни произшествия. На срещата е станало ясно, че трафикът към граничните контролно-пропускателни пунктове Връшка чука и Брегово също е увеличен, а между селата Димово и Бела има четири участъка с концентрация на пътни инциденти.


Заинтересованите страни са изразили единодушното си мнение, че причините за проблема с опашките с тежкотоварни автомобили са комплексни. Решение в дългосрочен план би било изграждането на високоскоростния път до Ботевград, както и разширение на капацитета на ГКПП, категорични са били участниците в срещата.


По думите на областния управител Иво Атанасов, една от причините за увеличения трафик на тежкотоварни автомобили към Видин, е преустановеното ползване на фериботите при Оряхово и Никопол, поради ниското ниското ниво на р. Дунав.


На срещата директорът на Областната дирекция на МВР Петър Коцин е отбелязал, че служителите на реда осъществяват пропускателен режим, но стои проблемът със спешните случаи.


Началникът на видинския отдел на Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“ Иван Иванов е отбелязал тревожната тенденция тирове да преминават през града, както и автомобили, превозващи опасни товари, в момент, когато се извършва ремонт на централния булевард „Панония“.

 

Областният управител Иво Атанасов се е ангажирал да постави въпроса пред министъра на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков и транспортния министър Георги Гвоздейков на среща в София още днес, съобщават още от областната управа. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Завършва Националният фестивал на малките театрални форми във Враца

С две представления завършва 34-ото издание на Националния фестивал на малките театрални форми във Враца. От 18 часа на голяма сцена е музикалният спектакъл „Част от колекция", в който основна роля играе Иван Юруков. 2 часа по-късно в камерна зала е последното заглавие от програмата– Убийството на Гонзаго" от Недялко Йорданов. След..

публикувано на 16.06.24 в 14:40

Множество отличия за видински ученици в състезание по роботика

Три купи и 16 плакета получиха  отборите по роботика на ПГ "Проф. д-р Асен Златаров" Видин, взели участие в  състезанието   "Роботика за България" София.   29 ученици от 8 до 11 клас с четирима ръководители показаха  своите знания и умения по работа в екип, разработка на проект, конструиране на робот и програмиране, казва Десислава Цокова,..

публикувано на 16.06.24 в 13:30

Враца се готви за Националия фолклорен събор „Леденика"

За седма поредна година Враца ще събере хиляди любители на българските традиции на Националия фолклорен събор „Леденика". Събитието, чиито организатор е общинската управа.  Тази година съборът ще е от 28 до 30 юни във Врачанския балкан. Организаторите са подготвили богата програма, изпъстрена от интересни и атрактивни събития. Началото ще бъде..

публикувано на 16.06.24 в 13:00

Нова еко пътека в Ослен Криводол

В село Ослен Криводол направиха нова  еко пътека.   Група от 25 доброволци от Прокредит банк, съвместно с доброволци от селото поставиха маркировка и указателни табели, събраха над 20 чувала с пластмасови отпадъци и се насладиха на чистия въздух и прекрасната природа. Идеята се ражда преди 4 години по време на ковид пандемията, а днес харесвайки..

публикувано на 16.06.24 в 12:15

Среща на туристи ветерани се проведе във Видин

85 туристи ветерани от 16 града в страната посетиха Видин и историческите забележителности в нашия град. Те посетиха и солните мини край Крайова.  Гостите идват  по покана на видинските туристи ветерани от Съюза на туристите ветерани клуб "Бдин" с председател  Веселин Габерски. Останаха впечатлени от природния феномен край Крайова и споделиха:..

публикувано на 16.06.24 в 11:10

Моторист загина при тежка катастрофа

Моторист загина при тежка катастрофа в козлодуйското село Гложене. По данни на полицията пътният инцидент е станал около 13.30 часа в събота. При сблъсък между лек автомобил, управляван от мъж от Козлодуй и мотоциклет с водач местен жител, пострадал 44-годишният мотоциклетист. Нараняванията му били несъвместими с живота и той починал в линейката на..

публикувано на 16.06.24 в 10:20

Поредна лекция по аюрведа във Видин

Лекция на  тема " Здравето и болестите в аюрведа" с лектор Изабел Мандаке ще се проведе във Видин в Центъра за творческо и личностно развитие "Свободата да съм".   Лекторката е работила е като ръководител на аюрведична клиника в Нова Зеландия,  казва Светла Димитрова, организатор на събитието: "Изабел Мандаке е аюрведа терапевт, йога терапевт,..

публикувано на 16.06.24 в 10:05