Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Деца от социален център в Монтана получиха дарение

2
Снимка: Любо Андреев

С нови обувки зарадваха деца от социален дом в Монтана. Дарението е от неправителствена организация.

 

Възпитаници от дневния дом за деца и младежи с увреждания в Монтана получиха чисто нови обувки. Дарението е от неправителствената организация „Помогни на всеки”, поясни Мая Аспарухова, координатор на „Съюза на инвалидите” в област Монтана. 47-те чифта обувки са на стойност 1900 лева.


"Тъй като в област Монтана има социална услуга такъв тип - деца с увреждания, първо да даря на тези деца, които са деца със специфични потребности. Разбира се, не без съдействието на Община Монтана, защото тя е общинска структура", посочи Мая Аспарухова.


Дневният център в Монтана се посещава от 36 деца, 16 са потребителите навършили пълнолетие, поясни директорката на дома Калинка Миронова:


"Искам да изкажа благодарност на госпожа Аспарухова за дарението, което направи на нашите деца, които посещават дневния център. За съжаление, обувките бяха повече, но след мерене, пробване на нашите деца, само на 14 станаха обувки, които са прекрасни, нови и децата и родителите с голямо удоволствие ги приеха."


Останалите чифтове нови обувки ще бъдат дарени на деца от Вършец и Бойчиновци.


Галерия

Вижте още

Снимката на 22 февруари 2024 година

С решение на Министерски съвет Община Кула получи безвъзмездно, за срок от десет години правото на управлението на крепостта "Кастра Мартис" . Предоставянето на недвижимата археологическа културна ценност ще подпомогне за популяризирането, социализирането и развитието на археологическия обект, посочват от правителствената информационна служба...

публикувано на 22.02.24 в 18:00
Станимир Стоев, общински съветник

Общински съветници предлагат подкрепа за осиновители и студенти с новородено дете в Монтана

Студенти с новородено дете и осиновители да могат да получават финансова подкрепа , предлагат общински съветници от Монтана . Повече пари за инвитро  процедури се предвиждат в промените заложени в две наредби. Със 100 лева повече да получат семействата за новородени деца предвиждат промените предлагани от общинските съветници от групата..

публикувано на 22.02.24 в 16:22

Административният съд отново потвърди избора на кмет на Вършец

Административният съд в Монтана потвърди за втори път избора на кмет на Вършец . След ръчно броене на бюлетините от три от секциите в община Вършец, съдът се произнесе, че няма разминаване с протоколите от секционните комисии и няма основание за касиране на изборите. В хода на делото не са установени и съществени нарушения на избирателния  процес...

публикувано на 22.02.24 в 15:57

Изложбата „Ателие Видин“ ще бъде показана в София

Изложбата „Ателие Видин“ ще бъде официално открита в Зала 1 на Съюза на архитектите в България утре, 23 февруари. Нейни автори са възпитаниците на деветото издание на специализирания курс за опазване на недвижимото културно наследство, създаден от Националния институт за недвижимо културно наследство и Школата Шайо към Центъра за архитектура и..

публикувано на 22.02.24 в 15:30

Община Кула ще управлява крепостта "Кастра Мартис"

С решение на Министерски съвет   Община Кула получи безвъзмездно, за срок от десет години правото на управлението на крепостта "Кастра Мартис" . Предоставянето на недвижимата археологическа културна ценност ще подпомогне за популяризирането, социализирането и развитието на археологическия обект, посочват от правителствената информационна служба...

публикувано на 22.02.24 в 14:56

Близо 300 000 лева ще получат две училища в Мездренско за спортни площадки

Министерството на образованието и науката одобри за финансиране проектите на две училища в община Мездра за изграждане и основен ремонт на открити спортни площадки , съобщават от общинската администрация.  ОУ „Христо Ботев“ - гр. Мездра ще получи средства за  изграждане на ново съоръжение. Проектът на  СУ „Св. Климент Охридски“ - с. Зверино е за..

публикувано на 22.02.24 в 14:29

Второкласници от Мездра представиха народни традиции на ученици в Мароко

Учениците от 2-ри "а" клас при ИОУ ”Св. св. Кирил и Методий” в Мездра и българското училище "Родолюбие" в Кралство Мароко  проведоха онлайн урок по проект "Мъдростта в българското народно творчество". Второкласниците представиха драматизации на български народни приказки, гатанки, пословици, поговорки, както и обичаите и традициите в..

публикувано на 22.02.24 в 11:37