Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Йоло Николов и Милица Мирчева бяха лектори в семинар за бяганията

Снимка: СК”Атлет”

Треньорът на СК”Атлет” Мездра Йоло Николов и звездата на клуба Милица Мирчева споделиха опита си, като бяха  лектори в семинар за бяганията на 20 октомври в Пирдоп, където днес се проведе националният шампионат по крос кънтри, а на 11 ноември и Балканското първенство по тази дисциплина.

Николов е наставник на едни от най-добрите български бегачи, а в момента при него се готвят Милица Мирчева, Иво Балабанов и Мартин Балабанов. С постиженията на Милица Йоло държи националните рекорди на 10 000 м, полумаратон и маратон при жените, както рекорда на 3000 м стипълчейз при мъжете, който е на Митко Ценов – също негов възпитаник. Състезателите на Николов, който също е бивш национален състезател и балкански шампион, са донесли няколко медала от европейски първенства по крос кънтри.

Милица е първата българка участвала на маратон на олимпийски игри, вицешампионка на Европа по крос кънтри за девойки под 23 години, както и участничка на маратоните на последните две световни първенства в Орегон 2022 и Будапеща 2023.


По публикацията работи: Екип на Радио ВИДИН


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Пето място на финалите на ученическите игри по футбол за Мездра

Отборът по футбол на ОУ ”Христо Ботев” Мездра се представи достойно на финалите на ученически игри по футбол 5-7 клас в Созопол. В групите момчетата записаха две нелепи загуби с по 2-3 от София и Добрич и бяха на 10 минути от финала, но не успяха. Последва победа с 10-0 в мача за 5 то място срещу отбора на Созопол. За последно училище от област..

публикувано на 08.06.24 в 15:30

Започна турнирът "Панчев и Парчето" в Монтана

Осем отбора, разпределени в две групи, се състезават за купата "Панчев и Парчето". Традиционният д етски футболен турнир се провежда  в Монтана днес и в събота (7-и и 8 юни).  Турнирът е за деца родени след 1 януари 2014 година и е   в памет на бившите футболисти на "Септемврийска слава" (Михайловград) - Георги Панчев и Иван Ангелов – Парчето. О..

публикувано на 07.06.24 в 17:09

Милица Мирчева ще бяга в Рим

Европейското първенство за мъже и жени в Рим, Италия започна днес сутринта, 7 юни. Десет български атлети в пет дисциплини (10 000 м, полумаратон, скок височина, скок дължина и троен скок) стартират на олимпийския стадион в италианската столица. Звездата на мездренската лека атлетика и национална шампионка Милица Мирчева ще стартира на 9..

публикувано на 07.06.24 в 17:09

"Ботев" (Враца) е с нов треньор

Тодор Янчев е новият старши-треньор на врачанския "Ботев" . Информацията беше потвърдена от ръководството на елитния футболен клуб, което се е разбрало с наставника да поеме отбора след напускането на Христо Янев. Въпрос на часове е ръководството на клуба официално да обяви избора си. Бившият полузащитник и екскапитан на ЦСКА е без..

публикувано на 06.06.24 в 17:20

Честват 30 години от първото влизане на "Монтана" в "А" група

30 години от влизането за първи път на "Монтана" в "А" футболна група ще отбележат в събота на стадион „Огоста". В 18:00 часа ще се съберат футболисти, вкарали тима в „А" Републиканска футболна група.  "Монтана" спечели промоция за „А" група през сезон 1993/1994 г., като завърши на второ място в класирането след "ЛЕКС" /Ловеч/. През сезона..

публикувано на 06.06.24 в 16:25

Монтана е домакин на детски футболен турнир „Панчев и Парчето"

Детски футболен турнир „Панчев и Парчето" ще се проведе в Монтана утре и в събота (7-и и 8 юни). Осем отбора, разпределени в две групи, ще се състезават за купата.  Турнирът е традиционен, за деца родени след 1 януари 2014 година. От няколко години е включен в календара на Българския футболен съюз.  Турнирът е в памет на бившите футболисти на..

публикувано на 06.06.24 в 13:13

"Ботев" се раздели с половин отбор

"Ботев" (Враца) се раздели с шестима футболисти, които няма да бъдат част от отбора за новия сезон, съобщиха от елитния футболен клуб.  Договорите на Диого Барбоса, Браян Мендоса и Клери Сербер изтекоха и няма да бъдат подновени.  С трима футболисти клубът се раздели по взаимно съгласие – Марио Киконда, Ласана Ндиайе и Едуардо Кунде.  Ръководството на..

публикувано на 06.06.24 в 09:30