Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обжалват ареста на двама от СИК в Малорад

Снимка: Жоро Александров

Защитата на двамата членове на секционна избирателна комисия в село Малорад е обжалвала задържането им под стража, съобщиха от Окръжния съд във Враца. 

Най-тежката мярка за неотклонение беше наложена в края на миналата седмица от Районния съд в Бяла Слатина срещу жена и мъж (М.Й. и Ц.Ц.), председател и член на пета секционно избирателна комисия в община Борован.

Арестът им беше следствие на скандално подправяне на изборни документи, което се видя от видеонаблюдението в секцията на първия тур на местните избори.

От Окръжния съд във Враца съобщиха, че е образувано въззивно частно наказателно дело, което ще се гледа на 13 ноември (понеделник) от 14:00 часа.


По публикацията работи: Изабел Борисова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 16 август 2024 година

България проучва възможността да погребва отработено  ядрено  гориво от АЕЦ "Козлодуй" във Финландия.  Това каза служебният министър на енергетиката Владимир Малинов по време на изслушване в Народното събрание относно изграждането на хранилища за постоянно съхранение на отработеното ядрено гориво от АЕЦ "Козлодуй" и на опасни радиоактивни отпадъци на..

публикувано на 16.08.24 в 18:05

Децата от село Ослен Криводол участваха в творчески занимания

И през тази седмица децата от мездренското село Ослен Криводол се отдадоха на творчество, четене и писане. Инициативите се организират от местното читалище. В понеделник бе най-любимото занимание - деца обучават деца.  Елица Фочева (8 години) научи своите приятелчета как да заплитат макраме и да превърнат старите буркани в красиви..

публикувано на 16.08.24 в 16:44

Започна беритбата на грозде в Ломско

В област Монтана стартира брането на бяло грозде . Днес в ломското село Долно Линево дадоха официален старт на кампанията. Гроздоберът започна по-рано. Заради сушата и високите температури белите сортове грозде узряха по-рано от обикновено. "В последната седмица с по градус на ден се вдигаше захарността на гроздето, което ни накара да берем..

публикувано на 16.08.24 в 16:33
Петко Николов, служебен министър на енергетиката и индустрията

През септември предстои разговор за увеличение с 20% на заплатите в "Ел Би Булгарикум"

През септември предстои разговор за увеличение с 20% на заплатите в държавното предприятие "Ел Би Булгарикум" . То ще е второ поред след повишението с 10 на сто през май.  Това съобщи служебният министър на енергетиката и индустрията Петко Николов в рамките на парламентарния контрол. Обмисля се и обновяване на материалната база и..

публикувано на 16.08.24 в 16:23
Владимир Малинов

Проучваме възможността да погребваме отработено ядрено гориво от АЕЦ "Козлодуй" във Финландия

България проучва възможността да погребва отработено ядрено гориво от АЕЦ "Козлодуй" във Финландия. Това каза служебният министър на енергетиката Владимир Малинов по време на изслушване в Народното събрание относно изграждането на хранилища за постоянно съхранение на отработеното ядрено гориво от АЕЦ "Козлодуй" и на опасни радиоактивни отпадъци на..

публикувано на 16.08.24 в 15:53

Пленер събра малки художници в Кула

Детски пленер започна в Кула . Инициативата се организира от местното читалище и е традиционна. Деца от различни възрасти се включват в проявата. „Тази инициатива на читалището се приема много радушно от всички малки участници. Събитието е част от програмата на панаирната седмица и разбира се от културния календар на местното читалище...

публикувано на 16.08.24 в 14:46

Горски служители се борят с пожар трети ден край село Струпец

Петнадесет горски служители трети ден се борят с огнената стихия в землището на село Струпец , на територията на Държавно горско стопанство-Мездра, съобщават от Северозападното държавно предприятие (СЗДП) във Враца. Сигналът за пожара в местността Струпешка могила е подаден в 18:30 часа на 14 август. Засегнатите горски територии са около 200 дка..

публикувано на 16.08.24 в 14:36