Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Славия" би "Ботев" Враца

Снимка: ПФК "Славия"

Славия задълбочи кризата във врачанския Ботев като го победи с минималното 1:0. След шестата загуба в последните 8 мача старши-треньорът на гостите Христо Янев призна, че отборът му има нужда от време, за да излезе от тежката ситуация.

Наставникът, който получи кредит на доверие и от фенове, и от ръководство, обеща да се бори, докато диша. Но дори най-верните привърженици на врачани вече не виждат светлина в тунела. След лошата серия от 6 мача за шампионата идват двубои срещу Левски, Лудогорец и Локомотив /Пловдив/, като на всичкото отгоре до края на годината е и осминафиналът за купата срещу Пирин.

Мачът срещу Славия беше решен от невероятен гол, който падна минута преди да изтече редовното време на първата част. След центриране от ъглов удар при първия си изстрел към вратата на Федерико Бариос, топката се удари от гърба на Мартин Георгиев и влезе в мрежата на врачани.

След почивката Ботев опита да изравни, но не създаде сериозно положение пред вратата на Светослав Вуцов. В 77-та мин. дефанзивният полузащитник Диого Барбосо получи втори жълт и респективно червен картон, което обезсмисли финалния щурм на гостите.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

30 медала и 8 купи спечелиха гребците на "Бонония" Видин този сезон

Успешен сезон изпраща видинският клуб по гребни спортове "Бонония". От държавния отборен шампионат и от държавните индивидуални шампионати в различните възрасти състезателите на клуба спечелиха 8 купи и 30 медала, от които 7 златни, 8 сребърни и 15 бронзови. "На фона на това, което бяхме предвидили, се представихме отлично. До юноши старша възраст..

публикувано на 22.09.24 в 17:20

Враца се включи в кампанията „Подкрепа за българските капитани!"

Ботев /Враца/ стана поредният отбор, който се включи в кампанията „Подкрепа за българските капитани!". Тя е посветена на моряците Любомир Чанев и Данаил Веселинов, които бяха задържани заедно с кораба „Galaxy Leader" на 19 ноември м.г. Врачани веднага откликнаха на молбата да подадат ръка на каузата. Направиха го чрез новия си треньор Христо Янев. През..

публикувано на 22.09.24 в 15:32

Медали за Никол и Нанси от Видин от силен международен турнир в Румъния

Видинските сестри Никол и Нанси Николови отново се върнаха с медали от силен международен турнир по джудо. Дъщерите на бившия шампион по смесени бойни изкуства Емил Николов този път покориха татамито в съседна Румъния. Те участваха в 29-ото издание на изключително силното състезание Купа „Temerarul“ в град Сибиу. Нанси се бори в по-горната..

публикувано на 21.09.24 в 20:56

"Бдин" Видин победи "Севлиево" с 2:1

"Бдин" Видин записа ценна победа с 2:1 над "Севлиево" в дербито на 4-ия кръг на Северозападната Трета лига. За видинчани точни бяха Кристиан Йошов (66 мин.) и Янек Кирилов (76 мин.), гостите намалиха от дузпа чрез Стилян Спасов (78 мин.). Срещата на стадион "Георги Бенковски" предложи доста емоции на публиката, динамична игра и редица голови положения. И..

публикувано на 21.09.24 в 20:15

Враца приема шампионат по борба

Държавният личен шампионат по борба за мъже и жени ще бъде във Враца, съобщиха от Българската федерация по свободна и класическа борба. Надпреварата ще стартира със схватки в свободния стил на 8 ноември, петък, в залата на Природо-математическата гимназия. На следващия ден – събота, са класиците, а в неделя, 10 ноември, на..

публикувано на 21.09.24 в 11:35

Монтана тръгна с победа в контролите в Гърция

Баскетболистките на Монтана записаха победа в първата си контрола в Гърция. В Солун момичетата на треньора Преслав Пешев се наложиха със 71:67 точки над ПАОК. До почивката домакинките диктуваха играта на терена и водеха с 5 точки. Обратът дойде след това за българския тим.  Днес  и в неделя Монтана има два приятелски мача с..

публикувано на 21.09.24 в 08:05

Монтана с първа загуба

Футболистите на Монтана допуснаха първа загуба за сезона.  В Плевен момчетата на треньора Танчо Калпаков загубиха с 1:2 от Спартак в среща от 10-ия кръг. В 20-та минута Илия Русинов бе съборен в наказателното поле на домакините от Иван Бакалски. Русинов пропусна от бялата точка, като прати топката в напречната греда. С попадения на Преслав..

публикувано на 20.09.24 в 18:30