Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Светлин Сретениев положи клетва за кмет на Бойчиновци

Снимка: Любо Андреев

Светлин Сретениев (на снимката - вдясно) встъпи в четвъртия си мандат начело на община Бойчиновци. Тържествен водосвет за здраве бе отслужен от местен свещеник. В залата на читалище „Възраждане 1932” Сретениев, новоизбраните общински съветници и кметове на населени места, положиха клетва пред областния управител на Монтана Ивайло Антонов.


"Нека успехът бъде с вас във всяко едно начинание! Съблюдавайте закона", каза Ивайло Антонов.


За втори път председател на Общински съвет - Бойчиновци ще бъде Деян Георгиев:


"Надявам се всички да сме се отърсили от тези емоции, от всичкото лошо, което ни връхлиташе и с общи усилия да започнем да работим за доброто на община Бойчиновци."


Новоизбраният кмет на Бойчиновци Светлин Сретениев се обърна към присъстващите:


"Благодаря на вас, уважаеми избиратели, че оценихте личностните ми качества и заложихте на моите възможности. Благодаря, че забелязахте положените усилия и усърдната работа за развитие на община Бойчиновци от моя страна и разбира се от страна на моя екип."




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

С турнир по хандбал започва юбилейното издание на "Мездра май"

На 6 май - Гергьовден и Ден на Мездра официално ще бъдат открити 50-ите Юбилейни празници на културата "Мездра май".  По традиция в празниците се включват най-разнообразни събития. На 1 май /сряда/ ще се проведат първите от тях. От 10:00 часа в Мездра ще стартира Шестият турнир по мини хандбал „Малки локомотиви“. Състезанието ще се състои на..

публикувано на 30.04.24 в 10:18

Земетресение е усетено тази сутрин във Видин

Земетресение бе усетено тази сутрин във Видин и региона. Трусът е ударил в 8:42 часа българско време в съседна Сърбия.  По данни на Сръбската сеизмологична служба трусът е с магнитуд 4,1 по скалата на Рихтер и е възникнал в района на град Кладово на около 70 километра от Видин.  Според Националния институт по геофизика, геодезия и..

публикувано на 30.04.24 в 09:25

Перспективите пред Северозапада обсъждаха на форум в Монтана

Регионална конференция "Бизнесът и регионите: Северозападна България – Перспективата" събра в Монтана представителите на големи фирми в Северозападна България, кметове на общини, представители на държавата, които заедно да начертаят посоките за по-добро бъдеще на живеещите в тази част на страната. Според Петър Торнев , председател на..

публикувано на 30.04.24 в 07:50

Снимката на 29 април 2024 година

Училища във Видин отвориха вратите си. Видинската гимназия с преподаване на чужди езици "Йордан Радичков" е домакин на отворени врати под наслов "Невероятният свят на Радичковите врабчета".  Дни на отворените врати се проведоха и във видинската гимназия по туризъм "Михалаки Георгиев". Темата бе "Заедно с бизнеса - за по-висок професионализъм"...

публикувано на 29.04.24 в 18:05

Туристически празник в местността "Божурица" за 1 май

За пета поредна година в местността "Божурица" на 1 май ще се проведе туристически празник. Организатор на събитието е туристическо дружество "Бонония", съвместно с Община Видин. За деня са предвидени много физически активности, при хубаво време се предвижда и полет с балон. Ще има състезания по велокрос и пейнтбол, със символични награди за..

публикувано на 29.04.24 в 17:20

Започват еднодневните преходи във Врачанския Балкан

Започват еднодневните излети в природен парк "Врачански Балкан". Първият преход е на 1 май до водопад "Скакля". "За поредна година Дирекция на природен парк "Врачански балкан" стартира излети в съботно- неделните дни. Тази година започваме на 1 май с преход до водопад "Скакля". Всички желаещи да заповядат в осем и половина пред..

публикувано на 29.04.24 в 17:16

Във Видин представят спектакъла "В търсене на Баро Мангипе"

Драматичният театър във Видин посреща тази вечер поредното представление на спектакъла "В търсене на Баро Мангипе". Спектакълът е на НЧ "Развитие- 1893" - Белоградчик, като за него са привлечени над 50 младежи. Подготовката започва още преди година, когато са създадени школи театър, танци, сценография и рисуване, каза председателят на читалището..

публикувано на 29.04.24 в 16:35