Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Постановката "Езоп" ще се играе и извън Видин

Снимка: Радио Видин


Общински драматичен театър "Владимир Трандафилов" ще гостува на четири читалища във видинско с постановката "Езоп". Инициативата е в изпълнение на проект "Развитие на публики", финансиран от Национален фонд "Култура", каза Кирил Кирилов, актьор в главната роля:

"На 27-и в понеделник сме в Кула от 17 часа, на 28-и сме в Брегово от 17 часа и на 29-и сме в Ново село, 14:30 часа. Всичките са с вход свободен. Ролята на Езоп е изключително дълбока, изключително философска, тежка роля, сложна. Ще може и видинската публика да го види, но сега започваме с тези населени места."

Това е пиеса, която се поставя в епоха, каза актьорът Ивайло Петков.

"Това е още по трудно за нас, защото ние влизаме в едни отдавна минали времена, когато човешките ценности на хората, са били хем много различни от тези сега, хем обаче основите са същите. Какво е истински ценното в живота, какво е истински значимото, защо е ценна любовта, защо е ценна вярата, защо е важно да се уповаваме на добродетелите си? Това са едни мерила за човешката стойност, които си продължават до ден днешен, но преминават през различни пречупвания на времето."

Премиерата на възобновената постановка "Езоп" ще бъде на 22 ноември, сряда в читалището в град Грамада, от 17:00 часа. 
27.11.2023 г. – град Кула, НЧ "Просвета -1882", началният час е 17:00 ч.
28.11.2023 г. – град Брегово, НЧ „Развитие – 1897”, началният час е 17:00 ч. 
29.11.2023 г. – село Ново село, НЧ „Земеделец - 1874”, началният час е 14:30 ч. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Три коли и мотоциклет са отнети в полза на държавата по дела на Районна прокуратура – Видин

През изминалата седмица Районна прокуратура – Видин е приключила три дела за управление на моторни превозни средства след употреба на алкохол и наркотични вещества, съобщиха от държавното обвинение. На 9 април обвиняемият П.Л. управлявал лек автомобил в района на пътен възел „Видахим“ в посока от Видин към Дунавци. Превозното средство било спряно за..

публикувано на 02.05.24 в 14:16

На Велики четвъртък в Монтана багриха яйца и дариха козунаци

Козунаци и други сладкарски изделия в духа на предстоящите великденските празници получиха възрастни хора от различни съсловни организации и съюзи в Монтана. Кметът Златко Живков лично раздаде повечето от 500-те козунака с благопожелания за живот и здраве, мир и разбирателство. Празник за най-малките деца с работилница за боядисване на яйца..

публикувано на 02.05.24 в 13:23

Модернизират спирки във Враца

35 спирки във Враца ще бъдат модернизирани, това стана ясно по време на априлското заседание на общинския съвет. Ще бъдат поставени 15 динамични и 150 статични табла за информиране на пътниците. По време на сесията собствеността на спирките беше прехвърлена за безвъзмездно ползване на общинското дружество „Тролейбусен транспорт". Спирките бяха цялостно..

публикувано на 02.05.24 в 13:06

Възстановиха щети от наводнения в Монтанско

Завърши ремонтът на отводнителния канал от яз. "Чернила" до включването му в река Огоста, съобщиха от Община Монтана. Това е най-голямата инвестиция за превенция срещу бедствия в Монтанско тази година. От началото на февруари досега екипите на „Черноморски водолазен център" са работили по 3-километровия канал. Почистено е основно коритото и зоните..

публикувано на 02.05.24 в 11:10

Разследват случай на бракониерство в Монтанско

Служители на Районното управление в Монтана изясняват случай на незаконен лов на едър дивеч. В района СБА в гр. Монтана бил спрян за проверка лек автомобил „Пежо 307" с монтанска регистрация, управляван от 49-годишния му собственик от областния град. В багажника на автомобила униформените служители открили мъртъв сръндак, с тегло около 25 кг, и на възраст..

публикувано на 02.05.24 в 10:53

Условна присъда за домашно насилие във Враца

Наказание от 6 месеца „лишаване от свобода“ с 3-годишен изпитателен срок е наложено на обвиняем за побой и закана, извършени в условията на домашно насилие във Враца, съобщиха от прокуратурата. Обвиняемият се е признал за виновен. В хода на разследването по образувано досъдебно производство е установено, че вечерта на 11 април 2022 г. в жилище в..

публикувано на 02.05.24 в 10:02

Соларни панели горяха в Гъмзово

Сигнал за пожар в бившия стопански двор на машинно-тракторната станция в землището на с. Гъмзово е постъпил вчера следобед. Пристигналите на мястото три екипа на Противопожарната служба във Видин потушили пламъците. Огънят унищожил голямо количество немонтирани соларни панели. Спасени са сграда и лек автомобил. Оперативна група е извършила оглед на..

публикувано на 02.05.24 в 09:54