Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът отложи делото срещу избора на общински съветници в Монтана

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Административен съд - Монтана не даде ход на делото днес на „Възраждане“ срещу резултатите за избор на общински съветници в Монтана. Съдът потвърди избора на Златко Живков за кмет на община Монтана.


Причината за отлагане е нередовно призовани свидетели по делото. 


„Възраждане“ оспорват избора за общински съветници в Монтана, заради нарушения, престъпления и измами в някои от секциите“, уточни адвокат Петър Петров, народен представител от Монтана:


"Манипулациите, престъпленията и изборните нарушения бяха излъчени по всички национални медии. Именно заради това сме се съсредоточили в тези четири секции и се надяваме съдът да допусне повторно броене на бюлетините, както го допусна и на изборите за кмет."


Според жалбоподателите става въпрос за около 2000 гласа в две секции в квартал „Кошарник“ в Монтана, и селата Габровница и Стубел. На 27 ноември ще има ново призоваване на свидетели по делото.


Административният съд не уважи жалбата на Петър Петров, в качеството му на кандидат за кмет на община Монтана, против решението на общинската избирателната комисия в Монтана, за избора на кмет на Монтана, на проведените местни избори на 29 октомври.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Курс за български шевици се организира във Видин

Центърът за творчески и личностно развитие "Свободата да СЪМ" организира курс за български шевици. Курсът се нарича "Назад към корените" и е предназначен за деца и техните родители. Децата ще могат да оцветяват графики на шевици, казва Благовеста Владимирова:  "Идеята на предстоящия курс е да се запознаем с шевиците в тяхната най-основна..

публикувано на 17.05.24 в 12:00

Мъж от Расово си осигурил безплатна питейна вода с незаконно свързване

Незаконно присъединяване към водопроводната мрежа е установено в село Расово, общ. Медковец.  На 16.05.2024 г. около 09:00 ч. в полицейския участък в село Медковец постъпил сигнал от служители на водоснабдителното дружество, че при извършена проверка в частен имот, ползван от 32-годишен местен жител, е установено незаконно присъединяване към..

публикувано на 17.05.24 в 11:30
Снимката е илюстративна

Един дрогиран и двама пияни зад волана задържаха във Врачанско

Двама седнали зад волана с над един промил в кръвта са задържали през изминалите 24 часа полицейските служители във Врачанско, съобщават от полицията. В първите часове н днешния ден във Враца е спрян за проверка  влекач  управляван от 55- годишен водач от с.Телиш, обл. Плевен. Пробата му за алкохол показала – 2,27 промила.  Вчера в  16:45ч. в..

публикувано на 17.05.24 в 10:10

В Кула отбелязват Деня на предизвикателството

Със спорт, танци и песни в Кула отбелязват Световния ден на предизвикателството . Организатор е Клубът на инвалида. Целта е да се докаже на хората с увреждания, че могат да са пълноценни, а останалите да повярват в тях, каза председателят на клуба Иванка Велкова. "Мотото ни е "Спортуваме, пеем и танцуваме заедно". В празника ще..

публикувано на 17.05.24 в 09:30

10 000 лева събраха на благотворителен концерт в Монтана

10 000 лева събраха в Монтана в благотворителен концерт за Цецко снощи. 31-годишният мъж от Лом се лекува от левкемия. Благотворителният концерт се проведе в Драматичния театър в Монтана. Над 200 танцьори и певци от местни фолклорни групи изнесоха концерт пред публиката в препълнената голяма зала. Всички те дариха средства за скъпо струващо лечение..

публикувано на 17.05.24 в 08:46

Изложба, посветена на Милан Миланов - Революцията, откриха в Берковица

Музейната революция на Северозапада.  Под това име снощи в Етнографския музей в Берковица бе открита фотодокументална изложба, посветена на големия краевед Милан Миланов – Революцията. Тя е по повод 95 години от рождението на Милан Миланов, обясни на откриването Станислава Витанова, вр. изп. директор на Музеен комплекс – Берковица: "Приживе той..

публикувано на 17.05.24 в 08:37

Древни рецепти, облекло и въоръжение показват в "Баба Вида"

Днес и утре замъкът "Баба Вида" е домакин на второто издание на фестивала "Видин - градът на трите крепости". Събитието съвпада с Международния ден на музеите. "Миналата година бяхме заложили на облекло и прически, сега - на кухнята. На 17 май ще представим антична или Римска кухня от 16 часа в крепостта "Баба Вида". Входът е свободен за всичките ни..

публикувано на 17.05.24 в 08:31