Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Служители на ВиК - Монтана излязоха на протест

Снимка: Любо Андреев

Работещи във ВиК - Монтана излязоха в защита на отстранения си управител инж. Валери Иванов.


Управителят на ВиК - Монтана инж. Валери Иванов бе сменен на извънредно общо събрание на дружеството, в което са участвали само представители на държавата, която има 51% от акциите, без кметовете от областта. На негово място временно е назначен Радослав Георгиев от Видин. Ръководството на дружеството и синдикалните организации във ВиК - Монтана са недоволни от промяната. 


Илиян Каменов, от КТ „Подкрепа“:


"Доста управители на ВиК дружествата в страната са сменени по политически причини. Предполагам, че същото тука е. Да осъзнаят какво правят. Аз мисля, че това не е управител на гастроном или на плод-зеленчук да бъде сменен, защото водата е от национално значение. Хората ще бъдат потърпевши."


33 години Валери Иванов работи във ВиК - Монтана, а доста години е управител. Според него ситуацията в момента с населените места без ток и вода е много по-важна:

Валери Иванов

"Ситуацията е тежка и мисля, че това, което се случва с моето освобождаване е по-маловажно от хората, които трябва да имат и ел. захранване, и вода и са вече 100 часа без тези неща от първа необходимост."


Извънредното общо събрание е свикано от Валери Иванов през юли с мотива, че няма достъп до класифицирана информация. „От 24 ноември този мотив отпада“, заяви Иванов, който спечели през март конкурса за управител и има договор за три години.


Финансовото състояние на ВиК - Монтана е стабилно, съобщи Наташа Стоянова, ръководител „Финанси“:


"Дружеството стои стабилно. Обслужва навременно всички свои задължения. Разплаща се своевременно с персонала, с бюджета по отношение данъци и осигуровки и с търговските контрагенти." 


Вижте още

Безплатен транспорт до гробищните паркове във Видин на Голяма Задушница

Една от трите Големи Задушници ще бъде отбелязана на 9 март (събота). Безплатен превоз е осигурен за хората, желаещи да почетат починалите си близки, до двата гробищни парка на града, съобщават от Общината. Те ще могат да използват автобусите по линия №6 по следния маршрут: кв. „Селище” – „120 апартамента“ – ж.п. гара – музей „Конака” – бл. „Лотос”..

публикувано на 05.03.24 в 13:00

Мотоциклетист пострада при катастрофа във Видин

На 4 март в 16.40 часа на тел.112 постъпил сигнал за катастрофа на ул. „Цар Александър II“ в областния град между лек автомобил „БМВ“, шофиран от 73-годишен видинчанин и мотоциклет „Кавазаки“, управляван от 34-годишен от с. Иново, съобщават от полицията във Видин . Мотоциклетистът е бил настанен за лечение във видинската болница.  При..

публикувано на 05.03.24 в 10:56

Пускат движението по новия участък Макреш-Бела от пътя Видин - Ботевград

Движението по новоизградения участък между с. Макреш и с. Бела от пътя Видин – Ботевград ще бъде пуснато днес – 5 март, след 15 ч. Министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков ще направи инспекция на новоизградената отсечка, съобщават от ведомството. Участъкът е с дължина 13,6 км и  започва от разклона за Макреш и е до Бела...

обновено на 05.03.24 в 09:58

Център за високи постижения изграждат в Монтана

Центърът ще бъде разположен в Професионалната гимназия по строителство, архитектура и компютърни науки "Проф. арх. Стефан Стефанов". Изграждането на новия център е пряко свързано с повишаване на качеството и обхвата на образованието и обучението. Гимназията в Монтана е единствената одобрена в областта, подчерта директорът инж. Красимира..

публикувано на 05.03.24 в 09:04

Враца има вече "Алея на дарителите"

Алеята беше открита навръх националния празник 3 март и е реализирана от местния "Ротари клуб". На специално изработените табла са представени със снимков материал и текст над 20 от най-големите дарители в града от XVIII век до наши дни, съобщи президентът на неправителствената организация Марин Георгиев . Идеята се е зародила миналата година, а..

публикувано на 05.03.24 в 07:31

Най-много висшисти в Северозапада има във Враца и Козлодуй

Според данните на Института за пазарна икономика един на всеки трима жители в двете общини са завършили ВУЗ. За Козлодуй процентът на висшистите даже е по-висок от този в областния център - съответно 35.08 на сто, а за Враца е 33.84%. Според анализаторите в атомната столица образователният ценз е основно изискване за наемане в сектора на енергетиката, а..

публикувано на 05.03.24 в 07:24

Модернизират уличното осветление в Мездра

Модернизират уличното осветление в Мездра и четири села от общината с близо 500 хил. лева по Националния план за възстановяване и устойчивост. Уличното осветление ще бъде цялостно обновено в Мездра и селата Руска Бела, Дърманци, Моравица и Игнатица. В тези населени места ще бъдат демонтирани старите лампи и ще бъдат поставени нови 1400 LED осветителни..

публикувано на 04.03.24 в 17:00