Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Топъл обяд за нуждаещи се деца осигурява БЧК в Кула

Снимка: Радио ВИДИН

40 деца от община Кула са включени в програма "Топъл обяд" на БЧК и ще получават безплатно топла храна през зимните месеци на тази учебна година. Това каза председателят на Областния съвет на организацията във Видин Цветелина Петрова:

"Ще храним 40 ученици от средното училище в Кула. Храненето е за 55 учебни дни, започва в понеделник, 4 декември, и ще продължи до края на февруари за деца от уязвими семейства. Знаете, че в област Видин безработицата не е много ниска, доходите са ниски, особено в малките населени места. В училището има доста пътуващи деца от населените места на общината."

В област Видин програма "Топъл обяд" се изпълнява от 2010 година, като досега са обхванати деца от 6 общини. В община Белоградчик програмата е реализирана 3 пъти, в община Ружинци - 2. Целта е да се подпомогне физическото развитие на деца в неравностойно положение и топлият обяд да ги задържи в класните стаи. 

Вижте още

Тежка катастрофа в Монтанско спря движението по път Е-79, има обходен маршрут

Тежка катастрофа между тир и лек автомобил е станала на главен път Е-79 в района на монтанското село Смоляновци . Движението е затворено в двете посоки. Преминаването на всички автомобили се осъществява по обходния маршрут: Монтана - Славотин - Тополовец - Ружинци и обратно. Трафикът се регулира от "Пътна полиция".

обновено на 01.03.24 в 11:42

Седмокласниците от видинската математическа гимназия грабнаха всички места в състезанието "Калин Танчев"

Десет седмокласници от ППМГ "Екзарх Антим Първи" във Видин се класираха в Регионалното състезание по математика и история "Калин Танчев", организирано от "Лайънс клуб" - Видин. Всички те получиха грамоти и награди от президента на "Лайънс клуб" Иван Кръстев. В състезанието взеха участие 58 деца от училищата в област Видин. На първо място..

публикувано на 01.03.24 в 11:00

Баби от село Крапчене спечелиха конкурс "Най-хубавата мартеница за моето внуче"

Баби от Народно читалище „Пробуда 1928“ в село Крапчене спечелиха конкурс за мартеници в Монтана. В Монтана наградиха баби, направили мартеници за внуците си. Конкурсът "Най-хубавата мартеница за моето внуче" е организиран от Регионалния исторически музей. Тричленно жури определи победителите, като взе под внимание оригиналността на..

публикувано на 01.03.24 в 10:46
Цветан Стойчков, заместник – кмет „ Устройство на територията“ в Община Враца

Напредва ремонтът на две детски градини във Враца

Напредват дейностите по обновяването и внедряването на мерки за енергийна ефективност в базите на две детски градини във Враца - “Радост” и “Слънце” . Към момента е подменена дограмата и се работи по външната изолация, съобщи ресорният заместник-кмет инж. Цветан Стойчков.  Проектите за ремонт на двете учебни заведения включват още:..

публикувано на 01.03.24 в 10:05

"Баба Марта тръгнала, в Кула се спънала"

Кула осъмна по-шарена и по-цветна за 1 март . Инициативата е под мотото "Баба Марта тръгнала, в Кула се спънала". Доброволци от  сдружение "Северозапазване"  и тази година украсиха в червено и бяло дървета в центъра на Кула за Баба Марта.   „За първи път в наша инициатива се включиха много хора и институции, като Община..

публикувано на 01.03.24 в 10:01

Честита Баба Марта!

На 1 март отбелязваме празника Баба Марта и си разменяме мартеници с пожелание за здраве и дълголетие.  Баба Марта е образ от българския фолклор, а празникът води началото си от езическата история на Балканите.  Мартениците са предвестници на пролетта. Носят се до появата на първия щъркел, първото цъфнало дърво или до настъпването на пролетта. След..

публикувано на 01.03.24 в 08:05

Радио Видин празнува 15 години близо до хората

На 1 март Радио Видин отбелязва 15-ия си рожден ден. Седмата регионална програма на БНР започва своето излъчване на 1 март 2009 година. Оттогава неизменно е близо до своите слушатели - хората от Северозападна България. "Пускам си радиото и слушам новини, музика. Живи и здрави още 100 години! Винаги актуални!  Харесвам Радио Видин, следя новините..

публикувано на 01.03.24 в 07:35