Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Млади творци откриват благотворителен щанд в Монтана

| обновено на 04.12.23 в 09:37
Снимка: РЕНИАРТ

Коледен благотворителен щанд на учениците от студиото по изобразително изкуство "РЕНИАРТ" ще бъде открит в рамките на традиционната изложба "Зима" на дружество на художниците "Тенец" в Монтана. Средствата от него ще бъдат дарени за лечението на дете, обясни ръководителят на студиото Таня Василева:

"Работилницата работи усилено и почти сме на финала. Изложбата се открива на 4 декември, понеделник, от 17:30 часа, и там ние ще аранжираме едно специално място и ще имаме поставена кутия. Каузата ни е едно момченце, което е на 12 години, с детска церебрална парализа. Виктор Филипов се казва. Повечето ученици в студиото са на тази възраст и се зарадваха, като чуха, че могат да му помогнат."

Восъчни свещи, топки с плъст и картини ще представят на благотворителния си щанд в зала "Кутловица" учениците на "РЕНИАРТ". Тази година в изработването им са участвали и техните родители. 

Вижте още

Расте броят на безработните във Врачанско

Безработните в общините Враца и Криводол са се увеличили с 58 за месец, показват данните на бюрото по труда в края на януари. Ръстът на новорегистрираните в сравнение с първия месец на миналата година е двойно по-висок – 124. По-голяма част от останалите без работа хора са в община Враца – 50, а 8 допълват бройката от Криводолско. Армията на..

публикувано на 24.02.24 в 08:14

Снимката на 23 февруари 2024 година

Инициативен комитет за борба с рака на гърдата организира флашмоб по повод Световния месец за борба с рака под надслов "Направи своя профилактичен преглед" в центъра на Враца.  След остър политически дебат и разменени упреци между партиите в управляващото мнозинство парламентът реши да възложи на предприятието "АЕЦ Козлодуй - Нови мощности"..

публикувано на 23.02.24 в 18:00

Кръгла маса в Мездра ще обсъди проблемите пред новите учители

Кръгла маса с новоназначени учители ще се проведе в Мездра . Домакин на срещата е Професионалната гимназия “Васил Левски” в града. Идеята е по време на форума да стане ясно пред какви притеснения и предизвикателства са изправени новите учители в общината, за да им се помогне за по-лесно адаптиране в образователната система, обясни директорът на..

публикувано на 23.02.24 в 16:22

Ремонтират улици в община Мизия

Близо 13 милиона лева е капиталовата програма на община Мизия за 2024 година. При благоприятни атмосферни условия са предвидени да започнат ремонти на основни улици в града и малки населени места в общината, обясни за Радио ВИДИН заместник-кметът Стефан Каменовски :  "... Изчакваме времето да е по-подходящо, ремонт на една от основните улици "Петър..

публикувано на 23.02.24 в 15:38

Врачани се включиха с танц в борбата с рака на гърдата (снимки+видео)

Инициативен комитет за борба с рака на гърдата организира флашмоб п о повод Световния месец за борба с рака под надслов "Направи своя профилактичен преглед" в центъра на Враца . В инициативата се включиха ученици и представители на Младежкия център, Регионална библиотека "Христо Ботев", както и популярни личности.  "Целта на събитието е да..

публикувано на 23.02.24 в 15:05

Училище "П. Р. Славейков" във Видин ще получи средства за нов физкултурен салон

Средно училище „Петко Рачов Славейков“ във Видин е сред одобрените учебни заведения за изграждане на нов физкултурен салон по програмата на Министерството на образованието и науката. Проектното предложение е подадено през януари към Министерство на образованието и науката по Програма за изграждане и основен ремонт на спортни площадки и физкултурни..

публикувано на 23.02.24 в 14:47

Здравната инспекция установи замърсяване на питейната вода в монтански села

Замърсена с колиформи вода е установена в три села от община Георги Дамяново , област Монтана. Вода със съдържание на хром е засечена в частен дом в ломското село Станево. Различни отклонения по показател "колиформи" на водните проби, взети от селата Чемиш, Видлица и Ловица, община Георги Дамяново, показва справка за качеството на питейната вода на..

публикувано на 23.02.24 в 13:30