Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Коледните светлини спряха уличните по част от "Търговска" във Видин

Снимка: Радио Видин

Част от осветлението по видинската улица "Търговска", в участъка на карето до "Валентина", не работи. Това сигнализираха търговци и уточниха, че аварията е възникнала, след като преди дни работници на Община Видин монтирали коледните светлини. 

"При нас не е осветено, откакто сложиха коледните светлини, явно има някакъв проблем, някаква авария. Нито коледните светлини пред "Валентина"-та светят, нито осветлението на нашата уличка. Тук са три лампи, не светят от миналата седмица. Сега се стъмва рано, още като започне да се смрачава и тук вече никой не идва", обясни Ваня Иванова, управител на търговски обект. 

Освен осветлението, не работят и част от коледните светлини по улица "Търговска". Касае се за участък до СУ "Цар Симеон Велики", съобщиха наблюдателни видинчани.

Радио ВИДИН сигнализира за проблема Община Видин, която отговаря за уличното осветление в града. Очакваме отговора на администрацията. 

Вижте още
Станимир Стоев, общински съветник

Общински съветници предлагат подкрепа за осиновители и студенти с новородено дете в Монтана

Студенти с новородено дете и осиновители да могат да получават финансова подкрепа , предлагат общински съветници от Монтана . Повече пари за инвитро  процедури се предвиждат в промените заложени в две наредби. Със 100 лева повече да получат семействата за новородени деца предвиждат промените предлагани от общинските съветници от групата..

публикувано на 22.02.24 в 16:22

Административният съд отново потвърди избора на кмет на Вършец

Административният съд в Монтана потвърди за втори път избора на кмет на Вършец . След ръчно броене на бюлетините от три от секциите в община Вършец, съдът се произнесе, че няма разминаване с протоколите от секционните комисии и няма основание за касиране на изборите. В хода на делото не са установени и съществени нарушения на избирателния  процес...

публикувано на 22.02.24 в 15:57

Изложбата „Ателие Видин“ ще бъде показана в София

Изложбата „Ателие Видин“ ще бъде официално открита в Зала 1 на Съюза на архитектите в България утре, 23 февруари. Нейни автори са възпитаниците на деветото издание на специализирания курс за опазване на недвижимото културно наследство, създаден от Националния институт за недвижимо културно наследство и Школата Шайо към Центъра за архитектура и..

публикувано на 22.02.24 в 15:30

Община Кула ще управлява крепостта "Кастра Мартис"

С решение на Министерски съвет   Община Кула получи безвъзмездно, за срок от десет години правото на управлението на крепостта "Кастра Мартис" . Предоставянето на недвижимата археологическа културна ценност ще подпомогне за популяризирането, социализирането и развитието на археологическия обект, посочват от правителствената информационна служба...

публикувано на 22.02.24 в 14:56

Близо 300 000 лева ще получат две училища в Мездренско за спортни площадки

Министерството на образованието и науката одобри за финансиране проектите на две училища в община Мездра за изграждане и основен ремонт на открити спортни площадки , съобщават от общинската администрация.  ОУ „Христо Ботев“ - гр. Мездра ще получи средства за  изграждане на ново съоръжение. Проектът на  СУ „Св. Климент Охридски“ - с. Зверино е за..

публикувано на 22.02.24 в 14:29

Второкласници от Мездра представиха народни традиции на ученици в Мароко

Учениците от 2-ри "а" клас при ИОУ ”Св. св. Кирил и Методий” в Мездра и българското училище "Родолюбие" в Кралство Мароко  проведоха онлайн урок по проект "Мъдростта в българското народно творчество". Второкласниците представиха драматизации на български народни приказки, гатанки, пословици, поговорки, както и обичаите и традициите в..

публикувано на 22.02.24 в 11:37

Три коли горяха в Мездра

Тази нощ в полицията в Мездра е получен сигнал за горящи леки автомобили в междублоково пространство в града. Огънят е загасен от екип на пожарната. Няма пострадали хора. Установено  е, че пожарът е възникнал в лек автомобил, който е изгорял напълно. Пламъците са обхванали и паркираните до него две коли, които са частично увредени. При пожара..

публикувано на 22.02.24 в 11:26