Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Видин с отворено писмо до институции заради действията на областния управител

Кметът на община Видин Цветан Ценков (в средата) съобщи новината по време на пресконференция вчера заради несъстоялото се заседание на Общинския съвет.
Снимка: Радио ВИДИН

Кметът на Видин Цветан Ценков адресира отворено писмо до премиера Николай Денков, Представителството на Европейската комисия в България и Националното сдружение на общините в Република България, в което изразява възмущение възмущение от действията на областния управител. Според Ценков твърденията на областния управител Иво Атанасов за нивата на общинския дълг накърняват доброто име на общината като редовен платец пред кредитните институции. В писмото се твърди още, че областният управител се намесва грубо в правото на орган на местната власт да си избере председател.

"Областният управител се назначава от министър-председателя и е политическо лице на мнозинството, което управлява страната. Нека да видят какъв е проблемът във Видин и ако проблемът е в кмета, в останалите общински съветници, да седнем на масата и да го решим този проблем. Не може по такъв безпардонен начин да се бламира събирането, защото да се надявам, че тази седмица Административният съд ще излезе с решение по казуса председател на Общинския съвет, дали е легитимно избран, дали не е, но цялата тази сага, ако продължи, ние не можем да имаме нормално, редовно заседание на Общински съвет - Видин", каза по повод отвореното писмо кметът Цветан Ценков.

Вижте още

Националния празник 3 март отбелязваме в Северозапада

Възстановка свързана с освобождението ще се проведе днес във Видин по повод 3 март. Тя ще започне от 11 ч. на площад Бдинци, обясни за Радио ВИДИН  Иво Иванов от Сдружение за съхранение на национални традиции Бдинци: "Възстановката ще бъде пресъздадена от нашите