Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Във видинска детска градина раздават добрини

8
Снимка: Виктория Топалска

За трета поредна година видинската Детска градина "Синчец" провежда инициативата "Седмица на доброто". И тази година в продължение на седмица, персоналът на учебното заведение ще носи специално направени баджове с надпис "Направи добро - подари усмивка", което е и мотото на кампанията. Организирани са редица занимания за децата от всички групи, беседи и изяви. Днес малчуганите от трета група "Лястовичка" отвориха и прочетоха добрините, направени от тях и пуснати в специално направена за целта кутия. Подариха и на децата от първа и втора група книжки за четене. Първи изненадата си получиха най-малките от група "Червена шапчица", книжки получиха и децата от втора група "Пипи".

"По случай Седмицата на доброто ние, от група "Лястовичка", идваме да ви поднесем подарък... Минаваме в групите да поднасяме разни изненадки. За вас, нашите родители и дечица са приготвили книжки за вашата възраст... Те, моите дечица, са приятно изненадани от вашата добрина."

Седмицата на доброто продължава с още дейности, като изработка на хранилки за птици и изненади с песни и танци в детската градина. Непосредствено преди Коледа, децата ще подарят подаръци и на детското отделение към видинската болница.

Галерия

Вижте още

Отбелязваме националния празник 3 март

Възстановка свързана с освобождението ще се проведе днес във Видин по повод 3 март. Тя ще започне от 11 ч. на площад Бдинци, обясни за Радио ВИДИН  Иво Иванов от Сдружение за съхранение на национални традиции Бдинци: "Възстановката ще бъде пресъздадена от нашите средни училища на град Видин и област Видин. Ще бъде интересно, сценарият е акцентиран..

публикувано на 03.03.24 в 08:00

Народни хора и възрожденски песни за 3 март в Ослен Криводол

Макар и само със 121 жители по настоящ адрес, както сочат данните от последното преброяване, Кметството и читалището в село Ослен Криводол се стягат за празника 3 март.  Те канят всички българи да се съберат от 11,00 ч в двора на кмеството и да отпразнуват всички заедно националния празник. Да пробудят  българския дух с възрожденски песни и..

публикувано на 02.03.24 в 15:57

Напредва изграждането на модерен парк във врачански квартал

Продължава работата  по изграждането на парка в ж.к. „Младост", съобщиха от общинската управа на Враца. В началото на година стартира изграждането на многофункционален парк с покрита детска площадка в ж.к. „Младост". Към момента са положени фундаментите за съоръжението за покрита детска площадка и се работи по алейната мрежа.  С осигурените от бюджета..

публикувано на 02.03.24 в 07:20

Снимката на 1 март 2024 година

На 1 март Радио Видин отбелязва 15-ия си рожден ден . Седмата регионална програма на БНР започва своето излъчване на 1 март 2009 година. Оттогава неизменно е близо до своите слушатели - хората от Северозападна България. Радио ВИДИН  държи почти постоянно първенството по слушани минути на ден и никога не е падало под 15-о място по слушаемост в..

публикувано на 01.03.24 в 17:50

Община Монтана има проекти за 50 милиона лева

Община Монтана е внесла предложение за проекти на стойност 50 милиона лева в Министерството на финансите за включване в националната инвестиционната програма за общински проекти, съобщи кметът Златко Живков. Програмата бе приета с Приложение № 3 към Закона за държавния бюджет на Република България за 2024 г. Средствата ще се инвестират в..

публикувано на 01.03.24 в 16:31

Общински съветници подариха национални знамена на училищата в Монтана

В навечерието на 3 март Общински съвет – Монтана подари национални знамена на 14-те училища в града. По идея на група съветници те трябва да бъдат поставени във физкултурните салони.  Националният трибагреник вече се вее в салона на седмо училище "Йордан Радичков".  "Така се създава едно по-патриотично настроение и във физкултурния салон,..

публикувано на 01.03.24 в 16:00

Нередовни са доставките на инсулинови лекарства за аптеките във Видин

Има нередовност при доставките на инсулинови лекарства в аптечната мрежа във Видин . Хронично болните пациенти, които имат нужда от инсулин, засега успяват да бъдат покрити от повечето аптеки, каза за Радио ВИДИН председателят на регионалната колегия на Българския фармацевтичен съюз Николай Тодоров . Допълни, че положението е затруднено и се..

публикувано на 01.03.24 в 15:35