Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Грейна коледната елха в Кула

Снимка: Наско Цанов

Децата от пети клас при СУ „Васил Левски“ в Кула, с ръководител Светлана Стоянова, помогнаха на кмета на града Владимир Владимиров да запали 10-метровата коледна елха на централния площад. 


“Пожелавам на всички да бъдат здрави, силни и горди и през следващата година да направим много добри неща, с които да прочуем своя град. Нека повече от всякога си припомним християнските нравствени и семейни ценности – доброта, грижа за ближния, всеотдайност и съпричастност“, пожела кметът Владимиров на всички жители и гости.


Запалването на светлините на елхата постави началото на програмата за празниците в Кула, която включва прояви на местното читалище, училище, детска градина и Общината.


„Дядо Коледа ще бъде на 21 декември при елхата в Кула, за да зарадва всички деца с подаръци пред Народно читалище "Просвета-1882" - град Кула“, прикани кметът.


Базар на сувенири, коледни сладкиши и печива, организиран от Детска градина "Звънче" – град  Кула, ще бъде подреден на 20 декември, от 9:00 часа в Общината. Читалището организира детска работилница за коледни картички на 11-и и 12 декември, а родителите могат да ползват празничните декори в културното средище за снимки.


СУ „Васил Левски“ в Кула ще организира благотворителен Коледен базар, който по традиция ще се проведе последните две седмици на декември.


Вижте още

Народни хора и възрожденски песни за 3 март в Ослен Криводол

Макар и само със 121 жители по настоящ адрес, както сочат данните от последното преброяване, Кметството и читалището в село Ослен Криводол се стягат за празника 3 март.  Те канят всички българи да се съберат от 11,00 ч в двора на кмеството и да отпразнуват всички заедно националния празник. Да пробудят  българския дух с възрожденски песни и..

публикувано на 02.03.24 в 15:57

Напредва изграждането на модерен парк във врачански квартал

Продължава работата  по изграждането на парка в ж.к. „Младост", съобщиха от общинската управа на Враца. В началото на година стартира изграждането на многофункционален парк с покрита детска площадка в ж.к. „Младост". Към момента са положени фундаментите за съоръжението за покрита детска площадка и се работи по алейната мрежа.  С осигурените от бюджета..

публикувано на 02.03.24 в 07:20

Снимката на 1 март 2024 година

На 1 март Радио Видин отбелязва 15-ия си рожден ден . Седмата регионална програма на БНР започва своето излъчване на 1 март 2009 година. Оттогава неизменно е близо до своите слушатели - хората от Северозападна България. Радио ВИДИН  държи почти постоянно първенството по слушани минути на ден и никога не е падало под 15-о място по слушаемост в..

публикувано на 01.03.24 в 17:50

Община Монтана има проекти за 50 милиона лева

Община Монтана е внесла предложение за проекти на стойност 50 милиона лева в Министерството на финансите за включване в националната инвестиционната програма за общински проекти, съобщи кметът Златко Живков. Програмата бе приета с Приложение № 3 към Закона за държавния бюджет на Република България за 2024 г. Средствата ще се инвестират в..

публикувано на 01.03.24 в 16:31

Общински съветници подариха национални знамена на училищата в Монтана

В навечерието на 3 март Общински съвет – Монтана подари национални знамена на 14-те училища в града. По идея на група съветници те трябва да бъдат поставени във физкултурните салони.  Националният трибагреник вече се вее в салона на седмо училище "Йордан Радичков".  "Така се създава едно по-патриотично настроение и във физкултурния салон,..

публикувано на 01.03.24 в 16:00

Нередовни са доставките на инсулинови лекарства за аптеките във Видин

Има нередовност при доставките на инсулинови лекарства в аптечната мрежа във Видин . Хронично болните пациенти, които имат нужда от инсулин, засега успяват да бъдат покрити от повечето аптеки, каза за Радио ВИДИН председателят на регионалната колегия на Българския фармацевтичен съюз Николай Тодоров . Допълни, че положението е затруднено и се..

публикувано на 01.03.24 в 15:35

Деца поднесоха изненада на общински служители в Кула

На 1 март възпитаниците на Детска градина "Звънче" в Кула  изненадаха общинската администрация в града. С ръчно изработени мартеници децата закичиха кмета на общината Владимир Владимиров, по традиция изнесоха и празнична програма  с песни и танци за Баба Марта . „Искам да ви поздравя, да бъдете здрави, да бъдете щастливи,..

публикувано на 01.03.24 в 14:33