Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фурор на "Дунав" Селановци във Врачанско

Снимка: ФК "Дунав 2016" Селановци

Мъжкият отбор на "Дунав" Селановци приключи много силен есенен полусезон. В областната футболна група на Враца възпитаниците на треньора Любен Иванов постигнаха 7 победи, едно равенство, допуснаха само две загуби и ще зимуват на второ място в класирането с равен брой точки (22) с лидера "Септември" Гложене. 

"Много успешен сезон за ФК "Дунав 2016" Селановци! Участвахме в първенството на "А" Областна футболна група Враца и направихме прекрасни мачове. Преди това проведохме и много добра подготовка с контролни срещи, което се оказа много положително. В първенството завършихме с равен брой точки на първо място с ФК "Септември" Гложене. Победихме отбори като "Ботев III" Враца, Хайредин, Бутан, "Радецки" Козлодуй, което много ме радва и се чувствам горд от това постижение на момчетата. Тази година разчитахме основно на 16-17 футболисти. Повечето са от Селановци. Денис Петров, който стана голмайстор на групата, е от Бутан. От Мизия са Цеци Лазаров, Вени Николов. Да не забравя вратаря Александър Борисов- Орела, който се представи блестящо. Искам да благодаря на момчетата за показаното старание, желание и уважение към мен и към ФК "Дунав 2016" Селановци. Също така искам да благодаря на Община Оряхово и лично на г-н Росен Добрев за помощта, без която ние нямаше как да играем в първенството. Благодаря и на г-жа Росица Койнова от Кметство Селановци, която също помага много на футбола", каза за Радио Видин треньорът Любен Иванов.

Детският отбор на "Дунав" Селановци също се представи достойно през есенния полусезон.

"Детският отбор игра в Регионална група Монтана. Съревновава се с клубове като ПФК "Монтана", ПФК "Ботев" Враца, "Чавдар" Бяла Слатина. Много достойно представяне - играха с желание, с хъс и личи, че има израстване в тях. Измина един полусезон, от който не мога да не съм щастлив и доволен. Благодаря и на г-н Пламен Любенов Христов, който ми помага и води отбора."

На 16 декември футболистите и ръководството на клуба ще отпразнуват успешния сезон с коледен банкет.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Монтана" привлече баскетболистка от Пловдив

Ралица Кенарева е третото ново попълнение в женския баскетболен тим на Монтана.  Тя е на 20 години и идва от Академик /Пловдив/.  Кенарева е родена на 23 декември 2004 година в Сливен, висока е 169 см.  17 мача с Академик гардът записва средно по 11.4 точки, 4.8 борби и 4.9 асистенции на среща.

публикувано на 15.07.24 в 18:03

Близнаци спечелиха първото в историята на Вършец маратонско бягане в планината

Близнаци спечелиха маратонското бягане „Вършец ултра".  В планинското състезание, кръг от веригата Run Bulgaria, в курортното градче взеха участие 170 професионалисти и любители. Братята - близнаци Георги и Тенчо Жекови спечелиха първото в историята на Вършец маратонско планинско бягане. Те пробягаха дистанцията от близо 50 км, от Вършец до Тодорини..

публикувано на 15.07.24 в 07:10

"Локомотив" Мездра с равенство в първата си контрола

Футболистите на ОФК "Локомотив” Мездра изиграха първата си контрола срещу третия отбор на ЦСКА. Проверката се проведе в Мездра, където "железничарите" провеждат лятната си подготовка за началото на сезон 2024/2025 година на Северозападната трета лига. Старши треньорът на "Локомотив" Николай Христозов използва в срещата две различни формации. През..

публикувано на 14.07.24 в 17:30

Атакуващият гард Георги Кучков подсили "Видабаскет"

Продължава ударната селекция на баскетболен клуб "Видабаскет" за предстоящия сезон в Българската баскетболна лига (ББЛ) при мъжете. Новото попълнение в редиците на видинския тим е Георги Кучков, съобщават от клуба. Роденият в София атакуващ гард започва своя баскетболен път от школата на "Ахил“. Професионалният му път продължава в Испания (две години)..

публикувано на 14.07.24 в 17:00

"Ботев" Враца завърши с победа подготовката

"Ботев "Враца" постигна победа с 1:0 над израелския Бней Сахнин в последната си контролна среща от лятната подготовка на тима.  Приятелският мач се проведе в Спортен комплекс "Правец", където победния гол за врачани реализира Браян Переа от дузпа. За врачани в този мач започнаха следните футболисти: Федерико Бариос, Стефан Цонков, Мартин Бачев,..

публикувано на 14.07.24 в 16:30

Видинчанин с бронзов медал на Републиканско по бокс

Състезателят във видинския Боксов клуб - Спартанците (Boxing Club Vidin - The Spartans) Ромео Любомиров завоюва бронзов медал на Републиканското първенство за мъже в Плевен. Въпреки, че не губи нито един двубой в категорията до 71 кг., поради медицински съображения е трябвало да се откаже от по-нататъшно участие на Държавното първенство,..

публикувано на 14.07.24 в 15:00

Бившият вратар на "Ботев" Враца Илия Вълов почина внезапно

Легендарният вратар на врачанския "Ботев", ЦСКА и националния ни тим Илия Вълов почина в събота. 62-годишният страж издъхна в ортопедията на врачанската болница след операция на тазобедрената става. Тъжната новина трогна хиляди футболни почитатели. Близктите на Вълов съобщиха, че опелото пред тленните му останки ще е в понеделник от 10.30 часа в..

публикувано на 14.07.24 в 14:30