Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пътят между Мездра и Лютидол остава затворен до средата на януари 2024 г.

Трафикът преминава по обходни маршрути

Снимка: АПИ

Участъкът от път I-1 между Мездра и Лютидол остава затворен за движението в двете посоки до средата на януари 2024 г., съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Временната организация в отсечката от 160-ти до 172-ри км е съобразена с графика на строителя поради продължаващите строително-монтажни работи за модернизирането на първокласния път, които не позволяват безопасно преминаване на моторните превозни средства. След този срок трафикът в участъка ще бъде възстановен в рамките на ограниченията, заложени във временната организация на движение. Преминаването по него ще бъде организирано двупосочно в две платна и двупосочно в едно платно с ограничение на скоростта според спецификата на отделните участъци.


Удължаването на срока на временната организация за движение е поради непредвидени обстоятелства, възникнали по време на строително-монтажните работи като необходимост от извършване на археологически проучвания в части от трасето, както и за изготвянето и одобрението на нов парцеларен план в зоната на инженерните мрежи и пътните възли, посочват от АПИ. Това се налага заради преработването им като пътни възли на две нива, за да се повиши безопасността на движение по бъдещето трасе. Срокът за завършване на модернизацията на път I-1 Мездра - Ботевград е юни 2024 г.


Пълното затваряне на отсечката е необходимо и поради това, че платното в посока Видин, в участъка между 161-ви и 172-ри км, се изгражда в непосредствена близост до съществуващия път I-1, а платното в посока София в по-голямата си част е върху съществуващото трасе на първокласния път.


За изпълнението на всички планирани дейности по проект за удвояване на пътния участък се извършват и взривни работи на скатове, оформяне и обрушване на откоси, полагане на мрежа по откосите и редица други строителни дейности. Безопасното им извършване налага пълно затваряне на участъка, като по този начин се цели избягване на сериозни опасности и предпоставки за пътно-транспортни произшествия.


Обходните маршрути при изпълнението на строителните работи са същите както и досега:


  • леките автомобили до 3,5 т ще преминават по път III-1004 (Паволче - Челопек) - път III-1602 (Челопек - Лютиброд) - път II-16 (Лютиброд - Елисейна - Своге - II-18 Софийски околовръстен път и обратно.

    За превозните средства над 3,5 т обходните трасета са:
  • път II-13 Крапчене - Криводол  - Борован - Бяла Слатина - Кнежа - Долни Дъбник - път I-3 Долни Дъбник - Червен бряг - Луковит - Златна Панега - АМ „Хемус“ и обратно;
  • път II-15 Враца – Борован - II-13 Борован - Бяла Слатина - Кнежа - Долни Дъбник - път I-3 Долни Дъбник - Червен бряг - Луковит - Златна Панега - АМ „Хемус“ и обратно.


За МПС до 12 т друг маршрут е и по АМ „Хемус“ - път I-3 Ябланица - Златна Панега - път III-103 Златна Панега - Батулци - Роман - Долна Бешовица - Горна Бешовица - Кален - Горна Кремена - Долна Кремена - Мездра - път I-1 Мездра – Монтана.


Като обходни маршрути шофьорите могат да използват и други републикански пътища, като спазват действащата за тях постоянна организация на движение, посочват още от АПИ.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Завърши първият етап от благоустрояването на панаира в Кула

Панаирният комплекс в град Кула, където се провежда традиционно панаира, ще посрещне гостите си с нови пешеходни алеи, пътеки и настилки . Тази година Общинският съвет и Община Кула са осигурили и безплатен достъп за всички търговци. Приключи първият етап от ремонта и реконструкцията на панаира в Кула, каза за Радио Видин Илинка Найденова от..

публикувано на 10.08.24 в 10:00

Празник на малината в Берковица за 32-ри път

Празникът на малината събра в Берковския Балкан туристи от цялата страна. Вече 32 години, през втората седмица на август, се отдава чест на символите на Берковица - природата, планината и малината Празникът на малината се провежда от 1992 годна. В местността Горната Кория, в зоната на хижа "Ком", се събират планинари от цялата страна. „Тази година..

публикувано на 10.08.24 в 09:00

Враца изпреварва Монтана и Видин по строителство

През второто тримесечие на годината данните на териториалното статистическо бюро във Враца сочат, че градът под Околчица  изпреварва останалите два областни града в Северозапада – Монтана и Видин. Във Враца са започнали да изграждат 9 жилищни сгради с 15 отделни жилища и обща застроена площ от 1 475 квадратни метра. За сравнение в Монтана е стартирало..

публикувано на 10.08.24 в 08:17

Снимката на 9 август 2024 година

"Считам, че най-подходящата дата за провеждане на новите предсрочни парламентарни избори е 20 октомври". Това заяви президентът Румен Радев по време на срещата си с Горица Грънчарова – Кожарева, която държавния глава определи за нов служебен премиер.  Той ѝ възложи в срок до 19 август да предложи структура и състав на служебен кабинет.  Нов..

публикувано на 09.08.24 в 18:05

Ще има нов договор между "Ел Би Булгарикум" и японската "Мейджи"

Нов договор между държавното млекопреработвателно предприятие "Ел Би Булгарикум" и японската компания "Мейджи" се очаква да бъде сключен през есента. Това обяви служебният министър на икономиката и индустрията Петко Николов в Народното събрание. Там той беше изслушан по искане на ПП-ДБ по повод данни за безстопанственост в държавни дружества.  От..

публикувано на 09.08.24 в 16:40

Деца от Кула научиха повече за историята на града

Поредната инициатива на  Детската академия за спорт и превенция  се проведе в  Кула . Деца посетиха музея и етнографската къща в града , разказа Христела Александрова , експерт "Хуманитарни дейности" в Общината: „Децата се запознаха с културното, етнографско и историческо наследство на своя роден град. Децата посетиха историческия..

публикувано на 09.08.24 в 15:30

Изложба "Акварели от Горни Лом" показва красотата на Балкана

Изложба "Акварели от Горни Лом" ще бъде открита утре, 10 август, в къщата музей "Попови" във видинското село Горни Лом . Експозицията ще бъде дарена на музея от нейния автор Георги Терзиев . Посланието ми е да запазим българското, казва художникът: "Вдъхновението идва от плевните, схлупените къщурки, съчетание между новост, старинност,..

публикувано на 09.08.24 в 15:20