Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четирима тенори изнасят концерт във Видин

Снимка: фейсбук

Симфониета - Видин подготвя празничен концерт с четирима тенори  “THE FOUR TENORS NIGHT” за утре, 19 декември. Солисти ще бъдат Марио Николов, Стефан Петков, Андрея Мирчев и румънският тенор Разван Сарару

Под съпровода на Симфониета - Видин, с диригент Петър Димитров, видинчани и гостите на града ще чуят най-популярните оперни и оперетни арии, италиански канцонети, френски, испански и коледни песни.

"The Star Tenors" е музикален проект, създаден по идея на тенора, режисьор и телевизионен водещ Марио Николов, в съвместна инициатива с "Art Vox Association". Целта е доказали себе си певци да представят млади, талантливи изпълнители в различни по форма и жанр музикално-сценични събития. Идеята е запазване на традициите и развитие на класическото певческо изкуство, съобразено със световните тенденции и критерии.

"Това  е един много интересен проект, предполагам, за публиката във Видин, тъй като аз гостувам доста в този град от години и горе-долу знам хората от Видин какво харесват. Това са четирима тенори, събрани да пеят на едно място, което само по себе си е прецедент - обикновено тенорите сме малко по-егоистично настроени, но тук между нас, включително и колегата от Румъния, който го няма, цари абсолютно разбирателство и спокойствие... Ще бъде едно, бих го нарекъл - пиршество за душата", каза Марио Николов.

Младият изпълнител Андрея Мирчев посочи, че се вълнува от участието в проекта.

"Радост и чест е за мен, че г-н Николов ме покани в тази прекрасна тенорова компания. Във Видин много хубаво се чувстваме, аз съм дебютант тук, никога не съм идвал - прекрасен град имате, прекрасен оркестър."

Солистът Стефан Петков:

"Аз също искам да благодаря на Марио за тази покана. Много съм развълнувам, защото да пееш с трима тенора, с толкова красиви гласове, пеещи много добре е голямо предизвикателство. Програмата, която сме избрали е много хубава, така че приканваме всички от Видин да дойдат и да видят този, както каза Марио - прецедент, защото теноровият глас, за мен, е един от най-красивите мъжки гласове - по-специален, по-красив, по-въздействащ."

Началото на концерта утре е от 18:00 часа в зала "Филхармония". 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 22 юли 2024 година

Днес във Видин днес ще бъде открит Фестивалът на изкуствата " Дунавски вълни “.  Тазгодишното му издание е 13-то по ред и ще предложи интересна и разнообразна програма. Земеделци от Видинско ще помагат на фермери от Южна България, които пострадаха от унищожителните пожари преди дни.  Преди дни Националната асоциация на зърнопроизводителите стартира..

публикувано на 22.07.24 в 18:00

Започна фестивалът "Фолклорната магия на Мездра“

Четвъртият международен фолклорен фестивал "Фолклорната магия на Мездра“ бе открит официално в града.  Това стана с тържествена церемония на площад "България“, на която бяха представени участниците във фестивала - 11 фолклорни състава с над 250 танцьори, певци и музиканти от 10 държави от четири континента - Европа, Азия, Северна и Южна Америка...

публикувано на 22.07.24 в 17:29

Земеделци от Видинско ще помагат на фермери, пострадали от пожарите

Земеделци от Видинско ще помагат на фермери от Южна България, които пострадаха от унищожителните пожари преди дни. Преди дни Националната асоциация на зърнопроизводителите стартира кампанията в подкрепа на животновъдите, засегнати от големия пожар в Сакар планина, а видинските зърнопроизводители с готовност се включват, каза Жечко Андрейнски,..

публикувано на 22.07.24 в 14:37

2300 декара с растителност са изгорели през юли в горските стопанства на Северозапада

Четиринадесет пожара са бушували през първите 18 дни на юли на територията на Северозападно държавно предприятие-Враца. Опожарените площи са около 2300 дка, като най-засегнат остава Плевенския регион, където огнената стихия  опожари 1 075 дка гори, треви, храсти и др. Възникналите пожари на територията на Северозападно държавно предприятие са предимно..

публикувано на 22.07.24 в 11:15

Два случая на дрогирани водачи в Монтанско

Двама шофьори с положителни проби за употреба на канабис са задържани по пътищата на област Монтана, съобщават от местната дирекция на полицията.  И двамата водачи са управлявали  автомобили, които не са тяхна собственост.  На 21.07.2024 г. в 16:40 ч. в района на прохода "Петрохан", служители на РУ Берковица спрели за проверка лек автомобил..

публикувано на 22.07.24 в 11:10

Жена блъсна дете в Чупрене и избяга

62-годишна жителка на видинското село Чупрене е  ударила 2- годишно момченце, излязло неочаквано на пътното платно , съобщават от полицията във Видин.  Детето било транспортирано в болница в  Мотана, с фрактура на десен крак, без опасност за живота.  Инцидентът е станал вечерта на  20 юли.  След удара шофьорката е напуснала местопроизшествието ,..

публикувано на 22.07.24 в 10:10
Архив

Започва Фестивалът на изкуствата "Дунавски вълни"

Днес във Видин днес ще бъде открит Фестивалът на изкуствата "Дунавски вълни“. Тазгодишното му издание е 13-то по ред и ще предложи интересна и разнообразна програма, каза Борислава Борисова , зам.кмет  "Хуманитарни дейности" и социална политика в община Видин.  "В периода от 22 юли до 27 юли традиционният за община Видин фестивал ще предложи на..

публикувано на 22.07.24 в 10:00