Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Във видинска детска градина празнуваха Деня на бащата (видео)

2
Снимка: Радио Видин

Тържество за Деня на бащата организираха в детска градина "Желязко Попниколов" във Видин. Празникът е на 26 декември, когато православната църква чества свети Йосиф.

Идеята да го отбележат подсказали децата, обяснява Йоана Ванкова, учителка на трета група в детската градина.

"Идеята за това да си направим такъв ден се появи много случайно, от едно детенце, едно момиченце. Когато март месец подготвяхме много усилено празника на мама, тя се обърна и каза: "а за моя татко кога ще има празник". В този момент реших, че наистина трябва да подготвя един такъв ден, когато и татковците да се почувстват специално. Поканили сме всички татковци на нашите деца. Ще се постараем в рамките на един час да ги накараме да се почувстват специални, да се развълнуват и да са щастливи от това, че имат такива прекрасни деца."


Тъй като денят е почивен, в детската градина го отбелязват по–рано.

"Ще започнем с едни специално написани за нашите деца стихове от Анелия Гешева. Тя ги написа специално за нас, познавайки част от децата и това, което аз съм ѝ разказвала за тях. Тя написа едни наистина много силни думи за нашите деца и за техните татковци. След това ще изтанцуваме танца "Баща на дъщеря си", в който момичетата ще влязат в ролите на принцесите на татко. След това нашите момчета ще влязат в ролята на джентълмени и така татковците на синове ще са изключително горди със своите малки момчета. Подготвили сме четири интересни и забавни игри, които децата ще играят със своите бащи, за да създадем весели и хубави спомени заедно. Ще им изпеем една песен, в която им казваме татко ти си уникален, а накрая ще им поднесем едни страхотни къщички, които с децата изработихме през последния  месец и половина, специално за техните бащи – символ на тяхната закрила, сила и подкрепа и пазители на дома, с което ще им пожелаем в техните домове винаги да е светло, винаги да е топло. Ще им пожелаем да раздават обич и да получават много любов."


В програмата освен песни и танци, са включени и стихове на поетесата Анелия Гешева, написани за децата от детската градина специално за Деня на бащата.

За подготовката на празничната програма заедно с Йоана Ванкова работи и Диана Георгиева, която също е учител в детската градина.

"Пожелавам на всички светли коледни и новогодишни празници и да запазят детското в себе си, тъй като кой вярва в чудеса, освен децата, а пък колкото повече вярваме в тези чудеса, те толкова повече се случват. По Коледа се случват чудеса и трябва да мислим като децата понякога, да избягаме от възрастта си."

В много държави Денят на бащата е и светски празник. Отбелязва се на различни дати.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Без Христа нищо разумно и щастливо не можем да придобием

В Третата неделя след Петдесетница, почитаме и възхваляваме светите Отци от шестте Вселенски събора. В тази неделя, Църквата си спомня и за светите мъченици просияли в святост пред Бога, дали живота си за Бога в Доростол (Силистра). "Не можете да служите на Бога и на мамона." /Мат.6:24/ Няма съмнение, че въпросните думи от..

публикувано на 14.07.24 в 08:00

Време е за призраци с Джон Хардинг

Лято е, горещо е, така че може би е време за малко разхлаждане с една смразяваща история, от която побиват ледени тръпки. Време е за четиво, издържано в традициите на класическия готически роман на ужасите, в който призраците са навсякъде, а мракът е населен със страхове и свръхестествени врагове, докато границите между реалност и фантазия са..

публикувано на 12.07.24 в 16:10

Да се влюбиш в Африка

Казват, че Африка е единственият континент, в който можеш да се влюбиш. Доказателство за това са видинчаните д-р Мая Бориславова и съпругът ѝ Стоян Иванов, които за четвърти път отидоха на континента, за да видят нови приказни места и да се докоснат до чара и непринудеността на местното население. Приключенското им пътуване се случва през..

публикувано на 12.07.24 в 15:27

Архитект по професия, винар по душа

По професия Митко Славчев е архитект и активно упражнява професията си, но може да се каже, че по душа е винар . Разказва за хобито си разпалено с часове и предизвиква истински, искрен интерес у събеседника си. Произведеното от него вино е "бутиково", с него радва близките и приятелите си на специални за тях поводи, като всеки път подготвя..

публикувано на 12.07.24 в 15:25

Кампании набират средства за животоспасяваща операция на 11-годишния Станимир от Видин

Кампании набират средства за лечението на 11-годишния Станимир Живков от Видин . За него всеки ден е борба. Предстои му поредна операция, животоспасяваща, която ще е в чужбина. В случая здравната каса не поема разходите, а за семейството на момчето сумата е непосилна.  Станимир страда от детска церебрална парализа, като усложнение към..

публикувано на 12.07.24 в 14:34

TapOut - тренировка, подходяща за всеки

TapOut тренировката е подходяща за всеки човек. Тя тонизира и зарежда, създава настроение и подпомага добрия сън. Това обясни любител треньорът Иван Иванов , който води занимания по TapOut в студио "Силвана в страната на спорта" във Видин .  По професия той е програмист, но противно на общоприетото схващане, заседналият начин на живот не е типичен..

публикувано на 12.07.24 в 13:00

Как да използваме правилно климатиците през лятото

Охлаждането с климатик в горещите летни месеци може да се каже, че един от малкото начини да се спасим от високите температури. На работното място, вкъщи, дори и на път в колата климатикът не е просто екстра, а необходимост, без която трудно може да си представим ежедневието. Като повечето електрически уреди, така и климатикът обаче трябва да се..

публикувано на 11.07.24 в 15:50