Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приключва записването за коледен турнир по табла в Лехчево

19 души са се записали за Втория коледен турнир по табла, който се организира в монтанското село Лехчево. Сред желаещите да мерят сили в състезанието има жена и незрящ играч от Монтана, който ще играе със собствена табла, каза земеделският производител Томи Валериев, който е основен организатор на надпреварата.

"Играе се по двойки, на директни елиминации. Първо ще теглим жребий, ще се играе до пет игри, две от три ще са, който направи две победи, продължава другия кръг. В събота ще се проведе елиминационен кръг, в неделя- полуфинали и финал. 

Ще има грамоти, награди и медали за първите трима:

"Миналата година имаше едно момиче на 15 години, сега съм подготвил и награда за най-млад участник..." 

Записванията за коледния турнир по табла в Лехчево ще продължат до 17 часа днес. За победителите са предвидени парични награди- от събраните такси и лично от Томи Валериев. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Монтана" победи дубъла на "ЦСКА 1948"

"Монтана" победи с 2:0 у дома дубъла на "ЦСКА 1948" в среща от 3-ия кръг на Втора лига. И двата гола вкара Филип Ежике. В 4-та минута нигерийският нападател на монтанци блокира опита на вратаря на гостите Нтумба да центрира и прати топката в мрежата му за 1:0. Стивън Кирилов получи травма в коляното и в 25-та минута домакините направиха..

публикувано на 07.08.24 в 15:45

Йоана Георгиева е на полуфинал в Париж!

Йоана Георгиева заслужи място на полуфиналите на 500 метра едноместен каяк на при дебюта си на Олимпийски игри. В първата четвъртфинална серия видинчанката завърши на трето място с време 1:51.74 м. До средата на дистанцията Йоана се движеше пета, но след това увеличи скоростта и се пребори за третата позиция в гонката. Това бе напълно достатъчно за..

публикувано на 07.08.24 в 14:54

In Memoriam: Напусна ни Кирчо Цветков

На 70-годишна възраст внезапно от този свят си отиде един от най-добрите и уважавани видински треньори по баскетбол - Кирчо Цветков, съобщиха от БК "Видабаскет". Той е роден на 14.01.1954 г. в Гара Орешец, област Видин. Състезател на „Химик“ Видин, с богата треньорска кариера: ▪︎1985-1991г. – треньор по баскетбол в ДФС „Химик” Видин; ▪︎1991-1994 г. –..

публикувано на 07.08.24 в 09:51

Видинчанка на Олимпиадата в Париж

Видинчанка ще дебютира на Олимпийските игри днес. В 10:30 часа Йоана Георгиева стартира на едноместен каяк 500 метра. Възпитаничката на треньора Цветан Иванов ще бъде в четвърти коридор на гребния канал в Париж в първата от общо шест серии в дисциплината. Първите две от всяка серия се класират директно на полуфинал в събота. Най-бързите състезателки..

публикувано на 07.08.24 в 09:38

"Монтана" се подсили със защитник

Левият бек Галин Минков подписа договор с футболния "Монтана" до края на сезона. 26-годишният бранител идва от "Дунав" (Русе) като свободен агент. Минков се очаква да бъде картотекиран до края на седмицата и няма да бъде на разположение на треньора Танчо Калпаков за домакинската среща тази вечер с дубъла на "ЦСКА -1948". Мачът е, от 20:00 часа, на..

публикувано на 06.08.24 в 12:00

Фамозен гол в края на мача остави Ботев (Враца) на последното място в класирането

Ботев (Враца) загуби с 1:2 от Берое (Стара Загора) на собствения си стадион в последния мач от третия кръг в елитния ешелон на българския футбол.   Мачът вървеше към равен, но в 89-ата минута Ойер Сариеги отправи истински снаряд от далечна дистанция и донесе победата на своя тим.  Любопитен момент се разви и в 40-ата минута, когато пръскачките се..

публикувано на 06.08.24 в 07:41

Врачанският "Ботев" се подсили с опитен защитник.

От елитния футболен клуб съобщиха, че са подписали договор с 30-годишния десен бранител Деян Лозев.  За последно той игра в "Арда", откъдето си тръгна като свободен агент. За тима от Кърджали Лозев записа 29 мача в родния футболен елит. Новото попълнение на врачани е футболист на Левски, ЦСКА 1948 и втория отбор на ЦСКА 1948.  Тази вечер пък врачани..

публикувано на 05.08.24 в 15:01