Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Латино вечер предстои във Видин

Снимка: фейсбук



Добра новина за почитателите на латино музиката във Видин. Задава се първото за годината латино парти в града. Идеята е всички, които обичат тези пламенни танци да се забавляват. Но освен това ще има и професионални танцьори, които ще представят класическите бачата, салса и кизомба хореографии. Разбира се, едно парти не е парти без диджей, така че за музиката ще има грижата DJ Милко. Инициативата за тази латино вечер е на Аманда Йорданова, създател на новата школа по латино танци във Видин - Amantina Dance Club:

"Идеята се роди от факта, че решихме да си открием наша собствена школа във Видин и оттам тръгна идеята за партито, за да може да направим нещо като откриване за хората във Видин, да разберат какво точно представляват латино танците, тъй като повечето хора нямат никаква идея за какво става въпрос. И идеята е за хората, които се интересуват, да могат да дойдат на партито, да видят хореографиите, да видят как други хора танцуват, защото ще имаме гости от други градове, които вече танцуват и да могат да добият пълна представа какво точно представляват латино танците и евентуално да дойдат след това при нас на уроци."

По време на вечерта, на дансинга ще излязат специалните гости на партито, професионалните танцьори Константина Ровелова от "Ritmo Dance Studio" - София и Дейн Николов, както и Людмила Дамянова и Цветомир Ценов от "Just El Dance" - Враца. Люси и Цено са заедно от 30 години. Във Видин идват още през 90-те като двойка по спортни танци. Попитахме Люси, какви емоции изпитва, завръщайки се след толкова години във Видин:

"Вълнувам се със сигурност много, защото това, което правим ми е голяма страст и много го обичам, така че няма как да не се вълнувам. Спомени много нямам, защото съм била някъде втори, трети клас, така че е било доста отдавна."

Люси и Цено ще представят на гостуването си във Видин един по-непознат танц за хората - кизомба. Този танц произхожда от Ангола през 80-те години на XX век. На португалски език "кизомба" означава "парти". 

"Кизомбата има общо и със спортните танци, определени движения, и е доста интересен, може много повече да се импровизира с музиката, което нас ни грабна. Самите стъпки може да се забавят по време на танца, може да се забързват, не е такъв равен танцът, да има определен ритъм, както е в другите два стила, динамиката е различна. На нас по ни харесва, защото е малко по-нетипично за тези танци, но е много нежен танц и е много красив."

Люси и нейният кавалер ще идват във Видин за латино партито, но това няма да е последното им посещение, а напротив. Те ще идват всеки месец, за да преподават в новата школа за латино танци на Аманда, за която ще ви разкажем скоро.

Латино събитието ще се състои утре, 13 януари. Мястото е в ресторант "Лукс" във Видин. Старта на партито е от 21:00 часа. Танцьорите ще демонстрират уменията си около 23:00 часа. А ако ви грабне толкова много латино фиестата и искате да се запишете на уроци по латино танци, бихте могли да го направите в школата Amantina Dance Club, която ще открие на 27 януари с първия си урок по салса и бачата.  

Чуйте повече в прикачения файл

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Специалист: Тютюнопушенето и алкохолът са най-вредни при кърмене

Чрез кърмата бебето получава активна имунна защита, която е жизнено важна след раждането. Коластрата, тоест първите капчици кърма, е изключително богата на хранителни вещества и е напълно достатъчна, за да нахрани бебето и да му даде всичко необходимо. Това каза по повод Световната седмица на кърменето - 1-7 август, доброволният консултант към..

публикувано на 06.08.24 в 16:14

Момиче от Монтана спечели първо място в международен музикален конкурс

Магдалена Александрова от Монтана завоюва първо място в четвърта възрастова група на Международния музикален конкурс  "Киното - моя любов, моя песен" , който е част от  Международния младежки медиен фестивал "Арлекин" във Варна. Тя се отличи в съревнованието при силна конкуренция. Журито на конкурса, в състав: академик Пламен Карталов,..

публикувано на 06.08.24 в 14:00

Расте броят на измамените български работници в чужбина

За значителен ръст на случаите с измамени българи  с обещания за работа в Швеция през летния сезон   алармират от българското посолство в Стокхолм. Това съобщиха от Изпълнителна агенция "Главна инспекция по труда". През лятото се засилва търсенето на препитание в чужбина, но решавайки да отидем зад граница, трябва да си направим предварително..

публикувано на 06.08.24 в 13:49

В разгара на лятото: Какво е състоянието на фонтаните във Видин

Последният летен месец дойде, като температурите навън остават все още високи. Естествено е в такива дни да повдигнем въпроса за състоянието на оазисите, носещи прохлада в града, а именно фонтаните и чешмите.  Видинчани се възмущават от занемарения външен вид на водните съоръжения в града. Фонтанът пред сградата на Общината е силно замърсен и..

публикувано на 06.08.24 в 13:00

Когато детето отказва да отиде на зъболекар

Отказът на детето да посети зъболекар, след като вече е било в зъболекарския кабинет и е преминало успешно определена процедура, не бива да тревожи родителите. Това каза в "Час при зъболекаря" лекарят по дентална медицина д-р Олга Папушева и поясни, че подобно поведение е характерно за децата между 4 и 6-годишна възраст, и може да бъде преодоляно с..

публикувано на 05.08.24 в 17:44

Враца почита паметта на проф. Димитър Йоцов

Припомняме в "Памет нашенска" личността и живота на проф. Димитър Йоцов - виден дипломат, историк, политик и общественик, роден във Враца , автор на "Културно-политическа история на Враца“.  На 7 август тази година се навършват 55 години от кончината му. По този повод в Регионално исторически музей (РИМ) - Враца е открит изложбен кът,..

публикувано на 05.08.24 в 17:05

Зависими ли са от телефона младите българи?

Проучване, направено в шест държави - САЩ, Великобритания, Австралия, Франция, Германия и Япония, показва, че 7 от 10 представители на поколението, родено в първите години на века - "милениуми" и на по-младото поколение Z - "Gen Z", предпочитат да общуват цифрово или най-вече чрез текстови съобщения, отколкото лично. От компанията - автор на..

публикувано на 05.08.24 в 17:00