Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Млад врачанин показва красотите на региона през фотообектива

3
Снимка: Любослав Ангелов

Млад фотограф от Враца показва красотите на региона чрез инициатива в социалните мрежи. Любослав Ангелов e само на 20 години, но въпреки това вече има солиден опит зад обектива. Освен лични фотосесии и заснемане на балове, отскоро младежът решава да показва във фейсбук страницата си необятните красоти на Врачанско. Любослав споделя, че снима от 14 годишен, а чрез обектива намира начин да изразява себе си. 

"Започнах да снимам от 14-15- годишен, като в началото мислех да ми остане само и единствено хоби, но за мое щастие успях да се разубедя и реших да стана един успешен фотограф, и това да стане моята професия... Моят баща снимаше много преди време и според мен съм го наследил от него. Фотографията за мен е начин на изразяване, не само професия, през обектива откривам красотата и детайла във всяко нещо. Стремя се във всяка моя снимка да има история... Лично за мен мога да кажа, че ако съм изнервен, ядосан, разстроен даже, просто вземам фотоапарата да снимам, защото се успокоявам и се вдъхновявам."

Някои от красивите кадри, които Любослав успява да улови са придружени с разказ за срещата си с природата и местните хора. Последният такъв е вдъхновен от посещение в Згориград. 

"От началото на тази година реших да показвам повече мои снимки във фейсбук и взеха, че много се харесаха от хората. Това ми дава стимул да снимам още... Първо започнах със снимки от Врачанския балкан, защото не, че си е наш, но е изключителен и много красив. Просто искам нашия регион да се види от повече хора, защото наистина заслужава си и то много. Онзи ден тъкмо беше паднал снегът и реших да снимам над Враца, в село Згориград, не мога да ви опиша колко е хубаво там, уникално място, с уникални гледки. Докато снимахме там се разминахме с 3-ма възрастни мъже и реших да ги снимам както се разхождат. Те ме видяха и се усмихнаха... Спря ме дядо Георги, разказа ми за част от скалите в селото, а именно за "Момини гърди" и "Буковешки камък", разказа ми как навремето с дядо Валери са монтирали по един кръст на всяка от скалите... Срещата с тези прекрасни хора ме обогати малко или много, за първи път разбрах за тези две уникални места. Преживях много вдъхновения след тази среща, с разказа си и снимките си, които направих към него искам да споделя колко красота има в нашия регион, за която дори не подозираме... Красотата не се крие само в екзотичните дестинации, но и в тихите и скрити места близо до нас..."


Любослав в момента учи в Академия за музикално-танцово и изобразително изкуство в Пловдив. Казва, че за него фотографията е призвание, споделя, че ще продължава да показва красивата прирорада, която ни заобикаля. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Магическите аудио приказки - новата колекционерска лудост

Днес ще ви разкажем за една нова мода сред родителите на малки деца. Става въпрос за Магическите аудио приказки. За хората, които за пръв път чуват за тях, накратко - това са книжка и фигура на приказен Дисни герой. Приказката може да се чете, но понеже живеем в ерата на новите технологии и дигитализация, фигурката може да бъде сложена върху..

публикувано на 15.07.24 в 14:30

Започна записването на приетите в 8-и клас ученици

Записването в Професионална гимназия "Проф. д-р Асен Златаров" във Видин започна тази сутрин в 8:00 часа и се извършва в сградата на училището. Ръководен екип съдейства на децата и техните родители за бързото и безпроблемно попълване на документите.  В рамките на работния ден ще бъдат записани само учениците, класирали се на първия етап..

публикувано на 15.07.24 в 14:00

Художничка подрежда дебютна изложба във Видин

Нова самостоятелна изложба представя в Художествена галерия "Никола Петров" във Видин уредникът там Катерина Дюлгерова . Експозицията е наречена "Пречистване" . Основен мотив в творбите на художничката е водата, като една от стихиите и първичен елемент, която носи памет, и е свързвана с чудодейства, смисли и метафори.  Катерина..

публикувано на 15.07.24 в 12:00

В „Музикална зона“ слушаме песни за летни коктейли и други разхладителни напитки

   В разгара на лято‘ 2024 сме, жегите се стовариха отгоре ни ;) Не, че се оплакваме, но би било добре да има малко повечe прохлада … А кои са първите неща, за които се сещаме, като чуем "лято"? Може би море, плаж, бански, диня, мента, цаца (и бира, може би?), морски дарове, дълги дни, весели нощи и задължителните към тях летни коктейли!..

публикувано на 15.07.24 в 09:00

"Неделник" от 14 юли 2024 година

Отново сме заедно. "Неделник" е тук. За начало преглеждам ретро вестниците. След това, ще се потопим в темата за българската техника, защото нова книга посветена на българската техника издаде изследователя Антон Оруш.  През 2019 и 2020 г. излизат две издания на неговата ,"Голяма книга за българската техника", а през тази - новата му книга..

публикувано на 14.07.24 в 14:28

Без Христа нищо разумно и щастливо не можем да придобием

В Третата неделя след Петдесетница, почитаме и възхваляваме светите Отци от шестте Вселенски събора. В тази неделя, Църквата си спомня и за светите мъченици просияли в святост пред Бога, дали живота си за Бога в Доростол (Силистра). "Не можете да служите на Бога и на мамона." /Мат.6:24/ Няма съмнение, че въпросните думи от..

публикувано на 14.07.24 в 08:00

Време е за призраци с Джон Хардинг

Лято е, горещо е, така че може би е време за малко разхлаждане с една смразяваща история, от която побиват ледени тръпки. Време е за четиво, издържано в традициите на класическия готически роман на ужасите, в който призраците са навсякъде, а мракът е населен със страхове и свръхестествени врагове, докато границите между реалност и фантазия са..

публикувано на 12.07.24 в 16:10