Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кикбоксьор от Козлодуй спечели четири шампионски титли

Снимка: Личен архив


12-годишният Мартин Цветков от Козлодуй спечели всички възможни шампионски титли в своята възрастова категория по кикбокс през 2023 година.  Възпитаникът на треньора Георги Вачев е републикански, балкански, европейски и световен шампион. 

"Най-важните неща бяха дисциплината, много труд, постоянство, усърдните тренировки и режимът на хранене. Така успях да спечеля всички турнири, на които се явявах. Един от тях беше международният турнир в Козлодуй, който е най-големият по рода си и се организира от треньора ми Георги Вачев. Така през 2023 година спечелих републиканска титла, балканска, европейска и световна купа в моята възрастова група. Така за една година спечелих всичко, на което можех да се явя предвид възрастта ми. Най-трудната за мен титла бе Световната купа в Унгария. Там се изправих срещу много достойни противници от Молдова, Черна гора и Сърбия. Мачовете бяха един след друг, напрежението беше огромно и само дисциплината и добрата подготовка, дадена ми от моя треньор, ми помогнаха да спечеля световната купа", каза Мартин Цветков.

В момента спортният талант работи усърдно по подготовката си за следващите състезания, на които предстои да се яви. Подготвя се и за националното външно оценяване в 7 клас, тъй като образованието е по-важно за него. 

"Винаги съм бил много енергичен, когато бях на 2 години моите родители ме записаха на плуване. Спечелих много състезания в България и чужбина, за кратко тренирах и тенис на корт. Един ден родителите ми ме заведоха в залата по кикбокс. Там се запознах с моя треньор Георги Вачев и още от първия ден изпитах уважение и респект към него, тъй като той държеше много на дисциплината. Започнах да посещавам редовно тренировки. Докато един ден ме попита дали бих искал да отида на състезание. Аз се съгласих и така започна всичко", разказа шампионът. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Бойчиновци победи с 5:1 "Шурданица"

"Огоста" (Бойчиновци) се наложи с 5:1 над "Шурданица" (Георги Дамяново) в среща от 1-ия кръг на турнира по футбол "Кариана къп 2024" в Ерден. Кристиян Георгиев, Веселин Троянов, Юлиян Христов, Кристиян Марков и Цветелин Цветанов бяха точни за победителите. За "Шурданица" почетното попадение вкара Иван Ивков. В други мач от кръга "Балкан"..

публикувано на 12.08.24 в 11:02

"Монтана" взе точка от "Дунав"

"Монтана" взе точка при гостуването си на "Дунав" (Русе) . 1:1 завърши срещата от 4-ия кръг на Втора лига. Така момчетата на треньора Танчо Калпаков продължават успешното си представяне след двете победи и двата равни до сега. До почивката за монтанци пропуски направиха Филип Ежике и Илия Русинов. За домакините опасен удар на Симеон Вешев бе..

публикувано на 12.08.24 в 10:55

"Ботев" гостува на вицешампиона "Черно море"

"Ботев" (Враца) гостува днес, 12 август, на "Черно море" в мач от 4-ия кръг на Първа футболна лига. Мачът е от 21:15 часа на стадион "Тича" във Варна. До този момент врачани още нямат точка в актива си от началото на кампанията след 3 поредни загуби – с 1:3 от "Ботев" (Пд), с 0:4 от "Левски" и с 1:2 от "Берое". От своя страна домакините,..

публикувано на 12.08.24 в 10:41

"Воден фест" възражда водомоторния спорт във Видин

За първи път след 4 десетилетия Видин ще е домакин на състезание по водомоторни спортове . Най-бързите пилоти във водната формула ще стартират в III кръг от Националния шампионат за бързи лодки, европейски шампион по Free Style с джет ще направи демонстрационно шоу, а любители и професионалсти ще се състезават с бързи джетове в трасе за издържливост...

публикувано на 11.08.24 в 16:46

"Монтана" без Стивън срещу "Дунав", нов е в групата

Стивън Кирилов няма да бъде на разположение за гостуването на Монтана на Дунав /Русе/ днес. Крилото получи травма в коляното на десния крак в домакинската среща с дубъла на ЦСКА 1948. Следващата седмица Кирилов ще направи ядрено-магнитен резонанс. Последното ново име в състава на треньора Танчо Калпаков – Галин Минков е в групата. Левият бек бе..

публикувано на 11.08.24 в 15:25

"Балкан" Белоградчик потегли с убедителна победа на „Кариана къп 2024"

Отборът на Балкан /Белоградчик/ взе изразителна победа с 4:0 над Ружинци на старта на турнира по футбол „Кариана къп 2024" в Ерден. В дебютния си мач за Балкан на този форум два гола вкара Ивайло Михайлов, а по един добавиха Александър Петров и Йордан Йорданов. Днес, от 18 часа, на стадиона в Ерден е срещата между Бойчиновци и Шурданица /Георги Дамяново/...

публикувано на 11.08.24 в 15:21

Пет контроли за ДЮШ на "Локомотив" Мездра в столицата

Водените от треньорите Владимир Найденов и Стоян Стоянов деца от Детско-юношеската школа на Локомотив /Мездра/ изиграха пет контроли в столицата, като постигнаха три победи и допуснаха две загуби. Момчетата, родени 2010 година, показаха характер и направиха пълен обрат срещу отбора на ФК "София Спорт" и постигнаха успех с 3:2 (Емил Ценов се..

публикувано на 11.08.24 в 15:17