Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нова латино школа отваря врати във Видин

Снимка: личен архив



Имаме една хубава новина за почитателите на латино музиката. Видин ще осъмне с чисто нова латино школа. Създадена от приятели, с много любов към тези танци и изобщо към латино културата. Всичко започва на шега между тях, но ето, че днес тя става реалност. 

В основата на тази идея стои Аманда Йорданова, която обожава да танцува латино танци, но го прави отскоро, от година, затова тя не се чувства още готова да преподава. Нейните приятели обаче, които танцуват тези танци от много години, ще направят това. 

Как се ражда идеята, кой какво ще прави и какви ще бъдат латино уроците в новата школа "Аmantina Dance Group", разказва основателка Аманда:

"Идеята се роди така малко на шега. С едната инструкторка сме много близки приятелки, всеки път като идват във Видин с нейния приятел, се шегувахме кога ще дойдете да преподавате във Видин, кога ще си направим школа във Видин и т.н. И вече след пет, шест такива шеги, решихме в крайна сметка наистина да си отворим школа и така се роди цялата идея."



Аманда има пълната подкрепа от нейните приятели-инструктори, но решава да отвори школата самостоятелно.

"Реших чисто финансово да си ръководя нещата сама, хем да е по-чисто като счетоводство, хем да не ги натоварвам тях допълнително, тъй като тяхната жертва да идват от Враца и от София до Видин всяка седмица е напълно достатъчна за мен."

Инструктори в латино школата ще бъдат Константина Ровелова от "Ритмо денс Студио - София" и Дейн Николов, също така ще преподават и Людмила Дамянова и Цветомир Ценов, които са от врачанския клуб по латино танци - "Джъст Ел денс".

Уроците по латино танци ще се провеждат само в съботните дни. 

"Нямаме представа как ще се развие интересът на хората и за момента решихме, че един ден в седмицата е окей като за начало. Ако вече интересът се повиши и хората искат уроци по-често, ще мислим варианти и за уроци през седмицата."

Уроците ще бъдат само групови.

"Няма да имаме индивидуални уроци, като също така нямаме възрастова граница, но все пак ще е хубаво да не идват много малки дечица, чисто от гледна точка на това, че няма да имаме партньори за тях, не заради нещо друго. Тъй като някое много малко момченце не можем да го накараме да върти някоя възрастна жена."
 
Ако сте любители на латино музиката, отидете за да се забавлявате, учейки едни от най-пламенните танци - бачата и салса от един от най-добрите танцьори в Северозапада. Носете си чисти обувки, удобни дрехи. Първите уроци по латино танци стартират от утре, 27 януари (събота). Мястото се намира в сградата на детската градина в ж.к. "Вида" във Видин. Първият урок по салса започва в 17:30 часа. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

В "Музикална зона" на 11 юли 2024 слушаме духови оркестри – 1 част

Голяма част от хората обичат духовата музика. Тя е изключително разнообразна, като в нея дори най-взискателните вкусове могат да удовлетворят своите изисквания. Стилово е балканска, британска, фанфарна, Ню Орлиънс, хип-хоп, фънк, полинезийска, занзибарска. Има състезателни и фестивални духови оркестри. Много от тях изпълняват класическа, народна,..

публикувано на 11.07.24 в 09:00

Неработещ светофар затруднява пешеходци във Видин

Близо месец не работят част от светофарите за пешеходци на кръстовището на улиците "Христо Ботев" и "Широка" във Видин . Това сигнализираха слушатели на Радио Видин и коментираха, че по този начин се създават предпоставки за инциденти с пресичащите улица "Широка" пешеходци. Проверка на място показа, че на кръстовището има и други проблеми, както и..

публикувано на 10.07.24 в 13:00
Христо Стоичков след гола във вратата на Германия на световното в САЩ през 1994 година

30 години от българския триумф на световното по футбол в САЩ

Навършват се 30 години от звездния миг на българския футбол - националният отбор, воден от селекционера Димитър Пенев, се класира за полуфиналите на световното първенство по футбол в САЩ . Успехът на Пеневата чета идва след победа с 2: 1 срещу световния шампион Германия, за да обедини цяла България и да ѝ даде надежда за още по-големи постижения...

публикувано на 10.07.24 в 12:00

Сух и горещ юли, наблегнете на поливките

Слънчев и горещ е юли, през следващите дни според синоптиците максималните температури ще се движат между 34 и 39 градуса. К ак високите температури ще се отразят на растенията- агропрогнозата е от Леночка Ангелова , началник на метеорологичната станция в Монтана: "През повечето дни от второто и третото десетдневие на юли се очаква относително..

публикувано на 09.07.24 в 18:05

Общинският съвет във Видин одобри ползването на спортните площадки в училищата

Толя Иванова от СДС, избрана за кмет на видинското село Слана бара на проведените на 23 юни избори, положи клетва на заседанието на Общински съвет- Видин, което се проведе днес. Кметът на Община Видин Цветан Ценков заяви, че следващия месец няма да има заседание и направи предложение: "Преди да направя предложението да ви пожелая успешна..

публикувано на 09.07.24 в 17:16

Върви прием на заявления за първо класиране след 7-и клас

Седмокласниците могат да подават заявления за първо класиране в избраните от тях учебни заведения. Общо 19 са професионалните паралелки и 9 са профилираните паралелки в област Видин , каза началникът на Регионалното управление на образованието (РУО) - Видин Веселка Асенова :  "Електронно е подаването. Има училище-гнездо в ОУ "Иван Вазов" -..

публикувано на 09.07.24 в 15:00

Ученичка от Видин подреди изложба с фотографии от Брюксел

Единайсетокласничката Мария Петкова подреди изложба с фотографии в  СУ “Цар Симеон Велики“ във Видин , направени по време на пътуването ѝ до Брюксел . Снимките са 20 на брой и отразяват погледа на момичето към белгийската столица и Европейския парламент, който е разположен там.  Пътуването до Брюксел е наградата на Мария, която..

публикувано на 09.07.24 в 13:00