Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откриха над 5000 "маркови" парфюма на Дунав мост 2

Снимката е илюстративна
Снимка: АМ

Митническите инспектори са открили 5342 „маркови“ парфюма при проверка в района на Дунав мост при Видин.


През нощта на 24 януари е спрян за проверка влекач с прикачено хладилно полуремарке на изход от България. По документи камионът, управляван от български гражданин, е бил натоварен с хранителни добавки за животни и козметика. При оглед на три палета с козметика в товарния отсек, митническите инспектори са установили наличието на парфюми, носещи логата на световни търговски марки.


Парфюмите са иззети поради съмнения, че нарушават правата на интелектуална собственост на маркопритежателите, съобщават от Агенция "Митници".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Читалището в село Замфир отбеляза 125 години (снимки)

Читалището в ломското село Замфир отпразнува 125-годишен юбилей. За постижения в областта на самодейното творчество и по повод юбилея, Народно читалище „Замфир Хаджийски 1899“ бе удостоено със званието „Почетен знак на Кмета на Община Лом“. Заместник-кметът на Община Лом Хилда Владимирова поздрави юбилярите от името на градоначалника Цветан Петров..

публикувано на 21.10.24 в 16:11

Монтана чества будителите с факелно шествие

Монтана ще чества Деня на народните будители с факелно шествие , съобщават от общинската администрация. В него ще се включат всички образователни и културни институции, водени от Духов оркестър „Дико Илиев“ към Народно читалище „Разум 1883“. Маршрутът на процесията ще премине по бул. „Трети март“. Тя ще тръгне в 18:00 часа  на 30 октомври..

публикувано на 21.10.24 в 15:47

Полицията глоби пешеходци и родители на деца с тротинетки в Монтанско

Всеки трети проверен пешеходец при акция в Монтанско е глобен. Униформените са съставили актове на родителите на четирима непълнолетни, управлявали електрически тротинетки . Над 100 проверки са извършили униформените в област Монтана на водачи на мотоциклети, мотопеди, велосипеди, електрически тротинетки и пешеходци. Засиленият контрол бе..

публикувано на 21.10.24 в 15:34

Видинската езикова гимназия ще награди ученици за "Радичковите дни"

Гимназията с преподаване на чужди езици "Йордан Радичков" във Видин  ще отбележи края на "Радичковите дни" , посветени на патрона на училището,   с  раздаване на награди на ученици . Тържеството ще се състои на 24 октомври, каза за Радио ВИДИН директорът на учебното заведение  Боянка Никова : "На самия ден, пред барелефа на Радичков, ще има..

публикувано на 21.10.24 в 14:02

Общинска академия по математика ще помага на врачанските ученици

Местната управа във Враца учредява  Общинска академия по математика . Целта е да се подпомага обучението на врачанските ученици по този предмет. Причината са тревожно ниските резултати на възпитаниците на местните училища на тестовете след 7 клас и матурите. Катастрофалните резултати на учениците по математика влязоха във фокуса на местната управа..

публикувано на 21.10.24 в 14:00

Видинска авторка представя последната част от фентъзи поредица

Фентъзи романът "Змей Омайник" ще бъде официално представен днес, 21 октомври, в Регионална библиотека "Михалаки Георгиев" във Видин. Той е последната творба от трилогията на видинската авторка Симона Панова , в която се преплитат местни митове, легенди и същества от българския фолклор. Представянето на книгата е замислено по-скоро като дискусия,..

публикувано на 21.10.24 в 13:17

Врачанският театър представя премиера

Тази седмица Врачанският драматично-куклен театър представя разнообразна селекция от спектакли за зрители от всички възрасти, съобщават от културната институция. Програмата започва с премиера и продължава с гостувания както в други градове, така и с представления за децата в областния град. На 23 октомври от 19:00 ч. на Голяма сцена ще..

публикувано на 21.10.24 в 13:00