Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Болницата в Монтана получи дарение

Снимка: МБАЛ - Монтана

Областната болница в Монтана получи дарение, болнични легла – колички, от фирма за доставка на медицинско оборудване.


Многопрофилната болница за активно лечение „Д-р Стамен Илиев“ в Монтана получи като дарение два транспортьора за придвижване на тежко болни пациенти. Това са съвременни болнични легла-колички, оборудвани с различни функции за повдигане и промяна на положението на тялото на трудноподвижни пациенти. С тях болните се транспортират между отделенията, за назначени изследвания и манипулации.


Изпълнителният директор д-р Тони Тодоров и ръководството на болницата изказват сърдечна благодарност за дарението на фирмата, с която имат дългогодишно партньорство. Всяко отделение на болницата разполага с транспортьор. Новите ще заменят стари и амортизирани колички.
Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Работна среща за кампанията по директни плащания се проведе със земеделци от Видин

Проблемни въпроси, свързани с кампанията по директни плащания и работата със системата за електронни услуги бяха разисквани на работна среща със земеделски производители от Видин. На фермерите бяха разяснени основни моменти при подаване на заявления, каза Даниела Пейчева , главен експерт в Национална служба "Съвети в земеделието"- Видин: "Идеята..

публикувано на 14.06.24 в 16:04

29 ученици от видинска гимназия отиват на състезание по роботика

Шест отбора от Професионална гимназия "Проф. д-р Асен Златаров" във Видин ще вземат участие в състезанието "Роботика за България" . Тази година има рекорден брой отбори и ученици, които успяха да се класират за финала в София в SAP България. От 50 отбора от цялата страна до финала са допуснати 36. Общо 29 ученици от Видин, от 8-и до 11-и..

публикувано на 14.06.24 в 15:59

"Дунавски ритми" ще завладеят Видин

Народно читалище "Цвят 1870" във Видин организира дванадесетото издание на събора за автентичен фолклор "Дунавски ритми" . Над 400 участници от 15 фолклорни и певчески групи към читалищата в областта са включени в проявата, която е ежегодна. Целта на събора е съхраняване на фолклорните традиции, казва Любомир Илиев , секретар на НЧ "Цвят 1870":..

публикувано на 14.06.24 в 15:32
МБАЛ-Мездра

Болницата в Мездра предлага стипендии на бъдещи медици

Многопрофилна болница за активно лечение - гр. Мездра („МБАЛ - Мездра“ ЕООД) предлага възможност за финансиране на обучението на студенти и кандидат-студенти по специалност „Медицина“, обучаващи се във висши учебни заведения на територията на страната, съобщават от Общината. Лечебното заведение ще заплаща  всички семестриални такси, ще осигури п..

публикувано на 14.06.24 в 14:35

Шести блок на АЕЦ "Козлодуй" спира за планов ремонт

На 15 юни 2024 г. ще бъде спрян за изпълнение на планови превантивни ремонтни дейности шести блок на АЕЦ „Козлодуй” поради констатирани в процеса на експлоатация неизправности на маслената система на блочния трансформатор 24/400kV (неядрената част на блока), както и индикации за пропуск на топлоносител в парогенератор, съобщават от централата...

публикувано на 14.06.24 в 14:28

Протестиращи блокират път заради движението на тирове през Петрохан

Над 100 души се очакват да излязат на протеста срещу намерението на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) от понеделник през прохода „Петрохан“ да бъде пуснат тежкотоварният трафик. Протестът е обявен за днес, в 18.30 часа, в местността Чапраза , на разклона за Вършец Заради строителството на високоскоростния път Ботевград - Видин от понеделник..

публикувано на 14.06.24 в 14:00

Видинската математическа гимназия връчи дипломите на зрелостниците

Тържествена церемония по връчването на дипломите за завършено средно образование се състоя в двора на видинската математическа гимназия.  Общо 76 ученици от ППМГ "Екзарх Антим Първи" получиха своите дипломи. От тях 31 са с отлични оценки на матурите. На тържеството присъстваха родители, официални гости от Община Видин, областна администрация,..

публикувано на 14.06.24 в 13:10