Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ученици в Мездра имат нов физкултурен салон

Снимка: Мирослав Павлов


В напълно обновен физкултурен салон ще спортуват учениците в Професионалната гимназия “Васил Левски” - Мездра. В спортния комплекс са вложени около 200 000 лева. В момента текат довършителни работи, след което предстои той да бъде открит. Салонът ще е мултифункционален, оборудван е с фитнес зала, баскетболно и волейболно игрище, обясни директорът на училището Мирослав Павлов

"Във физкултурния салон и в момента текат довършителни работи, които са изключително малко. Всъщност се монтират спортните съоръжения, иначе физкултурният салон е ремонтиран за 200 000 лева, привлечени по програма на МОН. И вече след около 20 дни ще имаме почти изграден спортен комплекс, в който ще има фитнес зала, игрище за волейбол, за баскетбол, съблекални, баня. Училището не е имало такова нещо. Салонът беше затворен от РЗИ, когато наследих училището заради лошо състояние. Падащ таван, настилка, която бе опасна за здравето и живота на учениците. Сега съоръжението ще изглежда изключително модерно, с отоплителна система, осветителна, въздухонагнетателна система. Подготвяме едно хубаво откриване."   

Подобренията в материалната база на училището не спират до тук. Съвсем наскоро са изградени три кабинета по информационни технологии, реновирани са и две от учебните работилници, коментира още директорът на училището Мирослав Павлов

"За една година и седем месеца се извършиха много неща, като бяха реновирани абсолютно всички учебни кабинети. Спечелихме един огромен проект, по който и в момента текат ремонтни работи, по ремонтиране и обновяване на техниката в две от учебните работилници. За мен са изключително важни за обучението, защото ние сме професионална гимназия... Сега новото, което правим и което приключихме преди пет, шест дни е, че изградихме три нови кабинета по "Информационни технологии", които са оборудвани с чисто нов софтуер и хардуер, защото за първи път в нашата гимназия разкриваме за идната учебна година "Програмиране"..."   

За малко повече от година и половина броят на учениците в Професионалната гимназия “Васил Левски” - Мездра се е увеличил почти двойно, като в момента в училището се обучават над 100, допълни Мирослав Павлов.
Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Фестивал "Занаяти и култура" ще се проведе във Видин

Двудневен фестивал "Занаяти и култура" ще се проведе тази събота и неделя, 20-и и 21 април, пред средновековния замък "Баба Вида" във Видин . Той се осъществява от Сдружение "Клуб за семейно спортуване и приключения "Семеен спорт". За участие са поканени местни занаятчии, производители на вина, ще има кулинарна изложба, изложение на оръжия,..

публикувано на 19.04.24 в 15:48

Арти - лабрадорът на актьорите Ани и Кирил Кирилови

Рубриката "97 Лапи и 1 опашка" днес ни среща с най-артистичното куче във Видин - домашния любимец на актьорите от видинския театър Ани и Кирил Кирилови . И не случайно то се казва Арти , което идва от английската дума за изкуство "art". Той е порода лабрадор , черен на цвят, от по-рядко срещаните лабрадори. Ани и Кирил са толкова..

публикувано на 19.04.24 в 14:30

Ема Величкова: Животът трябва да е шарен, професията също

Срещата ни с Ема Величкова е и билетът за шарения  ѝ свят, в който ни допусна. С нейните изключително талантливи ръце, тя създава не само изкуство, не само формички за сладки. С дизайните си тя разказва истории за радост и веселие, които впоследствие преливат в нежност и вкус. Нейната личност се отразява във всяка нейна изработка -..

публикувано на 19.04.24 в 14:00

В деня на велосипеда: Веселин Филипов за любовта към колоезденето

В международния ден на велосипеда се срещаме с един видинчанин, който обожава колоезденето. Веселин Филипов кара колело от малък. Описва тези спомени като хубави, макар като всяко дете те да са свързани с рани по коленете, но рани, които днес го карат да се усмихва. Вече не пада от колелото, защото знае да го управлява повече от добре. Дори..

публикувано на 19.04.24 в 13:00

Март- горещ и с нови рекорди

Изминалият месец март беше с най- висока средна температура в глобален аспект, със стойности, които досега не са измервани в метеорологичната инструментална история на човечеството. По-важното е, че това е десетият пореден месец, в който се отбелязва най- високата глобална температура. Това означава, че почти една година имаме най- топлите..

публикувано на 18.04.24 в 15:58
Виктория Гузелска, инспектор по защита на населението към сектор

Как работи националната система за ранно предупреждение при бедствия и кризи?

Никой не е застрахован срещу това да се сблъска с природно бедствие или друг вид кризисна ситуация. Новини за подобни инциденти заливат световния медиен поток. В последните години и на много места в България природата показа своята мощ. Според данните на националната статистика за 2022 година, над 14 600 са възникналите в страната бедствия, аварии,..

публикувано на 18.04.24 в 14:30

Майстори на баницата отново се събират в Крушовица

Фестивал на баницата организират за поредна година в Крушовица, община Мизия. Четвъртото издание на проявата "Да завием баница" ще се проведе на 20 април, събота, на площад "Проф. д-р Иван Митев" в селото. Майстори на кулинарното изкушение от цялата страна ще могат да демонстрират своите умения в четири категории за най-добра баница - солена,..

публикувано на 18.04.24 в 14:00