Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От "Ел Би Булгарикум" опровергаха твърденията за ново поскъпване на продуктите им

Не се предвижда вдигане на заплатите в предприятието към момента, съобщиха още от дружеството

Снимка: Радио ВИДИН

Няма да има 50 процентно увеличение на цените на сиренето и кашкавала, продукция на най-голямото държавно предприятие за млечни продукти у нас. Това заяви за Радио ВИДИН директорът на "Ел Би Булгарикум" Ивайло Лилов:

"Не предвиждаме ново поскъпване. Това, което направиха колегите, да възстановят цените на нивата, които бяха преди необоснованото намаление от началото на миналата година, така че можем да кажем, че те са възстановени като стойности, изчислени са производствените и логистичните разходи и в никакъв случай не може да се говори, че ще има ново увеличение на цените на нашата продукция."

Възстановените цени са от началото на януари, каза още Ивайло Лилов и допълни, че изчислените загуби на дружеството заради намалените цени от миналата година са около 3 милиона лева. 

"Дружеството от оперативната дейност в предходната година е генерирало малко над 3 милиона лева загуби, така че това е на практика цената, която е платило дружеството за необосновано ниските цени от февруари и март 2023 година."

За момента не се предвижда вдигане на заплатите в най-голямото предприятие за млечни продукти у нас, чиято основна производствена база се намира във Видин. 

"Ситуация, в която дружеството го заварихме с милиони загуба, тези средства трябва да влязат в дружеството преди да можем да ги разпределим, следва да установим приходната част в дейността на дружеството, след което вече можем да коментираме и разходната. Но и в момента това, което колегите получават като възнаграждение, смятам че е значително над средното за региона. По мой спомен около 1470 лева беше средната работна заплата за област Видин. При нас средната работна заплата е значително по-висока, като самите те имат и значително повече придобивки, които получават извън основното си възнаграждение. Това са и ваучерите за храна всеки месец по 200 лева, транспортни всеки месец по 70 лева. Имат допълнително здравно осигуряване, което покрива много голяма част от всички нужди, които биха могли да възникнат за служителите. Имат платен допълнителен годишен отпуск, който е извън този, който е вече договорен в Кодекса на труда. Имат три плащания, които са свързани с коледните надбавки, великденски надбавки, плащания допълнителни към годишния им платен отпуск и това са едни суми, които възлизат на около 8-9 хиляди лева на служител годишно допълнителни плащания."

Припомняме, че преди дни членове на синдикалната организация в производствената база на предприятието във Видин обявиха, че са в протестна готовност и искания за по-добри условия на труд.

Вижте още

Снимката на 28 февруари 2024 година

Ученици от клубове по интереси заедно с осмокласници от видинската природо-математическа гимназия "Екзарх Антим I" отбелязаха с дискусия  Световния ден за борба с тормоза в училище , познат като "Ден на розовата фланелка".   "Бъди приятел, а не тормозещ" . С този призив ученици от Гимназията с преподаване на чужди езици "Йордан Радичков" - Видин се..

публикувано на 28.02.24 в 18:00

Монтана се включи в борбата с тормоза в училище

Световния ден за борба с тормоза в училище отбелязаха в Монтана . Инициативата,  позната като „Ден на розовата фланелка“ започва през 2007 година в Канада. Всяка година в последната сряда на месец февруари се отбелязва денят за борба с училищния тормоз. Децата идват на училище, облечени в розови фланелки, за да се обявят срещу тормоза..

публикувано на 28.02.24 в 17:00

Уличен музикант привлече вниманието на хората в центъра на Видин

Той има ясна цел - да събере пари за яхта. Казва се Николай, уличен музикант, който свири в центъра на Видин. Идва от един от най-старите градове в Сибир - Новокузнецк. Във Видин е от два дни, а в България - от два месеца и половина и днес е последният му ден в нашата страна.  Николай е обиколил 45 града в България и 24 страни по света на..

публикувано на 28.02.24 в 16:14

Кметът на Монтана е избран в Управителния съвет на сдружението на общините

На ХХVII –то общо събрание на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) кметът на Монтана Златко Живков бе избран за член на Управителния съвет на организацията, съобщават от общинската администрация. Номинираните кметове за състава на ръководния орган бяха гласувани от 377 делегати от цялата страна...

публикувано на 28.02.24 в 16:10

Шофьор на микробус е починал докато шофира във Видин

60-годишен шофьор на малък автобус е починал по време движение във Видин . Инцидентът е станал на улица "Митрополит Кирил" в областния град. Сигналът е подаден малко след 12:00 часа. По първоначални данни на шофьора му е прилошало. Няма други пострадали. Оперативна група е извършила оглед. Образувано е досъдебно производство, съобщиха от Областната..

публикувано на 28.02.24 в 15:55

Видински ученици дискутираха агресията в училище

Ученици от клубове по интереси заедно с осмокласници от видинската природо-математическа гимназия "Екзарх Антим I" отбелязаха с дискусия Световния ден за борба с тормоза в училище , познат като "Ден на розовата фланелка". Темата на разговор в часа по философия в VIII "в" клас беше "Добрата  дума". Инициативата е на преподавателя по философия Марчела..

публикувано на 28.02.24 в 15:23
Мартин Дончев, зам.-кмет по финансово-стопанска дейност, бюджет и икономическо развитие в Община Видин

Мартин Дончев пое ресора на заместник-кмет по финансите на Община Видин

Мартин Дончев поема поста на заместник-кмет по финансово-стопанска дейност, бюджет и икономическо развитие в Община Видин . Една от основните цели, които си поставя новият заместник-кмет е постигането на балансиран бюджет, който гарантира изпълнението на основните приоритети на общинското ръководство. Това каза за Радио ВИДИН Дончев и обясни:..

публикувано на 28.02.24 в 15:00