Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близо 300 000 лева ще получат две училища в Мездренско за спортни площадки

Снимка: Община Мездра

Министерството на образованието и науката одобри за финансиране проектите на две училища в община Мездра за изграждане и основен ремонт на открити спортни площадки, съобщават от общинската администрация. ОУ „Христо Ботев“ - гр. Мездра ще получи средства за изграждане на ново съоръжение. Проектът на СУ „Св. Климент Охридски“ - с. Зверино е за основен ремонт на съществуваща спортна площадка. Одобреното финансиране за училището в Мездра е в размер на 194 210 лв. Учебното заведение в село Зверино ще получи 90 000 лв. 


Спортната площадка, която ще бъде изградена в ОУ „Христо Ботев“ e с приблизителна площ от 995 кв. м., а тази в СУ „Св. Климент Охридски“ - с площ 984 кв. м. и размери: дължина - 60 м и ширина - 16,4 м. От новите придобивки ще се възползват повече от 500 ученици, които се обучават в двете учебни заведения, посочват от Общината.


Крайният срок за изпълнение на проектни дейности е 31 декември 2027 г.


Министерство на образованието и науката одобри за финансиране проектите на 496 училища в цялата страна по Програма за изграждане и основен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони в държавните и общинските училища за периода 2024-2027 г. За реализиране на програмата от държавния бюджет ще бъдат отпуснати безвъзмездно над 188 млн. лв.Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Панорама на образованието ще се проведе във Враца

На 18 април училища, професионални гимназии, филиали на висши учебни заведения от Враца ще представят възможностите, които предлагат за обучение и професионална и профилирана подготовка . Тази, станала традиционна инициатива, има за цел да даде поле за изява на всички училища на територията на общината да се представят пред обществеността...

публикувано на 15.04.24 в 13:00

Стабилизирано е простреляното с пушка дете от Враца

Простреляното с пневматична пушка дете от Враца е оперирано в "Пирогов", лекарите от екипа на проф. Николай Габровски са извадили сачма от мозъка му, съобщиха от Института по спешна помощ. Към момента детето е в стабилно състояние и остава за лечение и активно наблюдение в детската реанимация на болницата. То е на 1,5 години и беше транспортирано в..

публикувано на 15.04.24 в 11:55

Среща в памет на поетесата Валентина Панова ще се състои във Враца

Библиотеката при Народно читалище „Развитие - 1869" във Враца и Конфедерация на българските писатели - клон Враца организират литературна среща в памет на Валентина Панова . На събитието ще бъде представена и последната книга на известната врачанска поетеса, обясни библиотекарят Владислава Иванчева :  "В памет на Валентина Панова и представянето..

публикувано на 15.04.24 в 11:47

Махат излезлите от употреба автомобили от улиците в Берковица

Акция за премахване на изоставени автомобили започва от днес в Берковица . Първоначално собствениците ще бъдат предупредени сами да изместят колите. Комисия от експерти, в която влиза и полицай, назначена със заповед на кмета на Берковица Радослав Найденов, започва проверка от днес за излезли от употреба моторни превозни средства на територията на..

публикувано на 15.04.24 в 11:00

Започва полицейска операция „Скорост“

Полицейската операция „Скорост“ , включена в годишния календар на Roadpol, ще се проведе от 15 до 21 април , съобщават от областната дирекция на МВР във Видин. През текущата седмица в цялата страна се провежда полицейска операция за контрол на скоростните режими.Тя е включена в календара на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция..

публикувано на 15.04.24 в 10:04

Ремонтират канализацията по улица в Берковица

Започна изпълнението на строително-монтажни работи по проект:  "Реконструкция на канализационен клон в кв. "Заряница". Това е ул.  "Калето" до Лесотехническа професионална гимназия. Предвижда се реконструкция на канализационния клон по част от ул. "Калето", смяна на бетонови тръби с по- голям диаметър.  Ще се изгради нова разширителна преливна шахта..

публикувано на 15.04.24 в 09:05
Предложението беше гласувано от Общинския съвет във Видин.

Общинският съвет във Видин заседава днес

Редовното заседание на Общински съвет - Видин ще се състои днес. Съветниците ще разгледат предложение за кандидатстване на Община Видин за изпълнение на инвестиция по процедура "Подкрепа за енергийно ефективни системи за улично осветление". Освен това ще бъде гласувано членството на Община Видин в Националната камара на минералните води в Република..

публикувано на 15.04.24 в 08:22