Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Лом предоставят услуги за представителите на ромската общност

Снимка: Радио Видин

В Лом се проведе информационен ден, във връзка с реализирането на инициатива за предоставянето на комплекс от услуги за приобщаване и овластяване на ромите в община Лом. Ръководителят на проекта Альона Арсенова направи представяне на реализирания комплекс от дейности и постигнатите резултати. До момента 720 представители на ромската общност ползват ефективно образователни и социални услуги, каза експертът по време на срещата. Близо 1300 са получили различни здравни услуги в комплекса, а над 100 са се сдобили с умения за търсене работа. Над 200 са безработните, на които са предоставени консултации за справяне с условията на пазара на труда, допълва Арсенова. Освен това много от тях са преминали през мотивационни тренинги, което е подобрило тяхната позиция за намиране на работа. По програмата са обучени и над 50 експерти - представители на социални институции, както и педагогически специалисти за работа в мултикултурна среда. Проектът "Интегриран комплекс от услуги за приобщаване и овластяване на ромите в община Лом" се изпълнява от Община Лом в партньорство с Фондация "Рома-Лом" и Фондация "SAVE A CHILD" от гр. Трондхайм – Норвегия.   




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Становище на Община Видин за предстоящ ремонт на улица „Константин и Фружин“

Община Видин разпространи становище във връзка с асфалтирането на улица "Константин и Фружин" в града. Живущите там са подавали редица сигнали и чакат да бъде положен асфалт от 40 години. Ремонтните дейности са били предвидени в капиталовата програма за 2023 година, но са отложени поради забавянето на приемането на проектобю джета за тази година,..

публикувано на 09.07.24 в 12:06

Възстановиха движението по Е-79 край Дунавци

Възстановено е движението по път I-1 Видин – Ботевград в района на Дунавци , съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Трафикът се осъществяваше в една лента заради катастрофа по-рано днес. 

публикувано на 09.07.24 в 10:34

Катастрофа затруднява движението по Е-79 край Дунавци

Временно движението по път I-1 Видин – Ботевград,   в района на Дунавци, се осъществява двупосочно в една лента поради пътнотранспортно произшествие, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура".  Трафикът се регулира от пътни знаци и "Пътна полиция".​

публикувано на 09.07.24 в 09:39

Деца изучават религия в Клисурския манастир

Вече пета поредна година светата обител събира малчугани от цялата страна.   По традиция лятното училище се провежда през месец юли. За пета година деца от Видинска епархия, и от други градове на страната, изучават религия в Клисурския манастир. Идеята е осъществена благодарение на Видинския митрополит Даниил , сега Патриарх на българската църква,..

публикувано на 09.07.24 в 08:48

Музеят във Враца организира образователна игра за деца

Регионалният исторически музей (РИМ) във Враца продължава с активностите за деца през това лято. За днес, 9 юли, е предвидена образователната игра "Рисунките и символите на праисторическия човек" . Тя е подходяща за деца на възраст от 8 до 13 години. Повече за летните активности разказа Тихомир Машов , завеждащ отдел "Музейни образователни..

публикувано на 09.07.24 в 08:25

Две врачански детски градини търсят нов директор

Обявиха конкурс за директори на две детски градини във Враца. Вакантните места са за детските заведения с имена "Знаме на мира" и "Славейче". Според информацията от Община Враца, това е втория опит за назначаване на титуляри на постовете, след като при първия такъв не се намери и временно на постовете останаха заместници.  Конкурсът ще е на два етапа..

публикувано на 09.07.24 в 07:40

Снимката на 8 юли 2024 година

На тържествено събрание служители на Министерството на вътрешните работи в област Видин получиха почетни грамоти  по случай професионалния си празник, който беше отбелязан на 5 юли. Общо 66 служители от Областната дирекция на МВР (ОДМВР) и 15 от Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" бяха наградени, а директорът на ОДМВР старши..

публикувано на 08.07.24 в 18:00