Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дебют за новите попълнения на "Видабаскет" в зала "Фестивална"

Снимка: БК "Видабаскет"

За първия домакински мач от подновяването на шампионата при мъжете на Българска баскетболна лига (ББЛ), двама външни състезатели ще направят дебют за "Видабаскет" пред видинска публика, съобщиха от клуба. 

Първото ново попълнение е 22-годишният Алън Куршумов. Роденият в Чикаго, Илинойс баскетболист е познато име на видинчани, тъй като за втори път облича екипа на „Видабаскет“. Преминал е последователно през „Делфин“ (Бургас), „Шампион“ (София) и „Видабаскет“ (Видин). Две години играе в Колежанското първенство на САЩ, а преди завръщането си във „Видабаскет“ играе за Пловдив. Висок е 195 см и играе на позиция 3. 

Вторият играч, който новото ръководство на видинския клуб привлече е 25-годишния Иван Господинов. Роденият в Казанлък състезател е атакуващ гард, преминал през родния „Розова долина“, Берое (Стара Загора) и Пловдив. 

Двамата баскетболисти вече записаха две участия с тима на „Видабаскет“ при победата над „Волтрон“ в София и загубата от „Балкан“ в Ботевград. 

Тази събота те ще направят дебют на видински паркет в зала Фестивална“ срещу тима на „ЦСКА“ София. Двубоят е в събота, 2 март, от 15:00 часа.

По публикацията работи: Цветомир Цветанов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Световният рекорд на Цанко Цанков е признат

Две седмици след историческото плуване на Цанко Цанков от 120 километра без спиране в река Дунав, днес сутринта постижението беше официално ратифицирано от авторитетната Асоциация за световни рекорди (OWR). От организацията изпратиха на Цанков сертификат за автентичност и поздравления за успеха на 19 септември.  В него пише, че плуването е било по..

публикувано на 04.10.24 в 16:41

Срещу неудобен съперник започва участието на Монтана в Адриатическата лига

Баскетболистките на Монтана започват участието си в Адриатическата лига при жените.  В събота тимът на Преслав Пешев гостува на Цинкарна /Целе/, който е три пъти шампион на Адриатическата лига и за мнозина е най-класния отбор в първенството.  "Не си спомням победа в Целе, възможно най-трудният съперник. Предвид обаче амбициите, които заявяваме този..

публикувано на 04.10.24 в 15:26

Траялният офроуд дебютира в Северозападна България

В бойчиновското село Мърчево ще се проведе през почивните дни състезание по траялен офроуд. За първи път подобен вид автомобилно състезание ще има в Северозападна Българи, каза кметът на община Бойчиновци Светлин Сретениев. "Двама ентусиасти от Мърчево, Теодор и Иван, и едно младо момче, което е от Монтана, казва се Калоян, направиха среща..

публикувано на 04.10.24 в 15:14

Феновете на Ботев с безплатен превоз за гостуването в Пловдив

Фенове на Ботев /Враца/ се организират да подкрепят любимците си по време на следващия им мач.  В неделя тимът на Христо Янев гостува на Хебър /Пазарджик/, като срещата от програмата на 11-ия кръг на Първа футболна лига ще се изиграе на пловдивския стадион „Локомотив". Фенклубът на врачани организира безплатен превоз за срещата, текат и записвания...

публикувано на 04.10.24 в 14:51

Берковският клуб "Върколак" - шампион по ММА

С шест медала и отборна купа се завърна берковският  клуб "Върколак"  от  Държавния личен шампионат по ММА. Надпреварата се проведе н а 27-28 септември в град Горна Оряховица, а у частие взеха клубове от цялата страна.  При голяма конкуренция отборът на клуб "Върколак" от Берковица спечели 6 медала – 2 златни, два сребърни и два..

публикувано на 03.10.24 в 17:55

Съдия от професионалния футбол за мача на "Бдин" с "Локо"

Владимир Кирилов от Плевен, който ръководи мачове във Втора лига, е определен за главен съдия на дербито от 6-ия кръг на Северозападната Трета лига между "Бдин" Видин и "Локомотив" Мездра. Странични съдии ще бъдат Мартин Мачев, също от Плевен, и Венцислав Банчев от Ловеч. Четвърти съдия - Петър Иванов от Монтана, делегат на мача Бойчо Бойчев от Враца...

публикувано на 03.10.24 в 13:33

"Локомотив" (Мездра) завърши наравно в приятелска среща

2:2 е крайният резултат от изиграната приятелска среща в Тетевен между аматьорския национален отбор на България и третодивизионния "Локомотив" (Мездра) .  Селекцията на националите бе водена от Емил Велев, с помощници Валери Свиленов и Атанас Апостолов. Те поведоха с 2:0 до края на първото полувреме. Първия гол реализира Василийе Милованович,..

публикувано на 03.10.24 в 13:19