Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радио Видин празнува 15 години близо до хората

Снимка: Радио Видин

На 1 март Радио Видин отбелязва 15-ия си рожден ден. Седмата регионална програма на БНР започва своето излъчване на 1 март 2009 година. Оттогава неизменно е близо до своите слушатели - хората от Северозападна България.

"Пускам си радиото и слушам новини, музика. Живи и здрави още 100 години! Винаги актуални! 
Харесвам Радио Видин, следя новините и актуалните теми за нашия град - нещо, което би трябвало да вълнува всеки във Видин. 
Слушам и музика, и всичко. Харесвам Радио Видин.
Слушам, да. Има интересни гости, интересни предавания, позиции и най-важното е, че са противоречиви. Защото, ако е единомислие, значи не е добре..."

На рождения си ден Радио Видин кани своите слушатели на концерт-спектакъл с участието на детски певчески и танцови състави от Северозападна България. Вокална група "Шоколадче" от град Лом ще се представи с букет от български песни, каза художественият ръководител Росица Кръстева.

"Ще участваме не само с малките, но и с концертния състав, и с младежката формация. Ще представим един много интересен букет от песни на български език. Подготвили сме интересна програма от златни български хитове от миналото. Разбира се, акцентът ще бъде върху фолклора."

Танцовите школи "Swing" и "Mom,s dream", клубът по спортни танци "Елит-Тим", Детска фолклорна студия "Севернячета", талантливата певица Маги Александрова от Монтана също ще излязат на сцената. 

Събитието ще се състои от 18:00 часа в салона на Драматичен театър "Владимир Трандафилов" Видин, като ще се излъчва на живо в ефира на  Радио Видин, във Фейсбук страницата и Ютюб канала на медията.

По случай рождения ден Радио ВИДИН получи поздравителен адрес от кмета на община Оряхово Росен Добрев.

По публикацията работи: Стефка Павлова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Семинар по аюрведа във Видин

Семинар по аюрведа ще се проведе във Видин в Центъра за творческо и личностно развитие "Свободата да съм" .  Водещ на семинара е Изабел Мандаче, която е аюрведа и йога терапевт, работила в аюрведична клиника в Нова Зеландия, каза Светлана Димитрова, организатор на семинара:  "Във Видин ще се проведе аюрведа семинар. Уникален за нашия..

обновено на 28.04.24 в 07:41

С обичая кумичене отбелязват Цветница в Търнава

Жителите на село Търнава, община Бяла Слатина, ще отбележат Цветница.  Днес от 9.30 часа ще бъде изпълнен обичаят кумичене, а след него започва празничният концерт, каза кметът Габриела Раловска. "Ще изпълним този ритуал на реката, след това от 10 часа започва и концерт". Организатори са местното читалище "Напредък 1898" и кметство Търнава...

публикувано на 28.04.24 в 07:28

Събират капачки във Враца

Клуб за Бъдеще – Враца организира поредно издание на националната кампания „Капачки за Бъдеще".  Каузата е за купуване на шеста неонатологична линейка.  Събитието ще се проведе днес от 10:00 до 14:00 ч пред стадион „Христо Ботев" в едноименния спортен комплекс. Организаторите приканиха всички, които са съпричастни с благородното начинание, да се..

публикувано на 28.04.24 в 07:22

Читалище "Цвят" отбелязва патронния си празник

На Цветница видинското читалище "Цвят- 1870" отбелязва своят празник.  Днес се навършват 154 години от основаването на културната институция. "Посещаваме светата литургия в катедралния храм "Св. Димитър", след което с литийно шествие се отправяме към откритата сцена в Крайдунавския парк. В 11.30 часа ще започне празничният концерт за..

обновено на 28.04.24 в 07:17

Цветница е

Православният свят отбелязва един от големите християнски празници - Вход Господен в Йерусалим.  Дни преди своята Кръстна смърт, Иисус Христос бил посрещнат тържествено в свещения град. Многолюдното множество го приветствало с палмови клони. Така е установена традицията в храмовете да се раздават осветени върбови клонки. Празникът се нарича още..

публикувано на 28.04.24 в 07:10

Стотици отбелязаха Лазаровден във Враца

Близо 300 деца се включиха в общоградското лазаруване във Враца по повод красивия пролетен празник, съобщиха от местната управа.  Кметът Калин Каменов приветства присъстващите и заяви, че подобни събития съхраняват българските традиции и възпитават най-малките жители на града. Програмата продължи с концерт на танцовите състави “Хемус”,..

публикувано на 27.04.24 в 18:43

Наградиха работодатели във Враца

В навечерието на Световния ден за безопасност и здраве в работна среда в Областна администрация Враца на официална церемония се връчиха наградите „Работодател на годината – 2023 г., инвестирал в безопасни и здравословни условия на труд". По традиция и тази година работодателските организации номинираха най-успешните в област Враца работодатели,..

публикувано на 27.04.24 в 18:39