Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борислава Христова е новият заместник-кмет на община Мездра

Борислава Христова, заместник-кмет на община Мездра
Снимка: Община Мездра

Със заповед на кмета на община Мездра Иван Аспарухов, считано от днес, 11 март 2024 г., Борислава Христова е назначена за заместник-кмет на община Мездра с ресор "Икономическо развитие, индустриални инвестиции и транспорт", съобщиха от общинската администрация.


Борислава Николаева Христова е родена на 20 декември 1992 г. Завършила е висше образование в Стопанска академия „Димитър А. Ценов“ - Свищов. Работила е като счетоводител в Държавно предприятие „Национална компания „Железопътна инфраструктура“ и  - Железопътна секция Враца (от м. август 2015 г. до м. март 2021 г.) и като отчетник счетоводство в „Хидра Консулт“ ЕООД / „Лин Партнърс“ ООД - Враца (от м. март 2021 г. до момента).


На изборите за общински съветници и за кметове на 29 октомври 2023 г. Борислава Христова е избрана за общински съветник в Общински съвет - Мездра за мандат 2023-2027 г. от листата на Местна коалиция „ЗНС (Левицата!, Българска социалдемокрация - Евролевица, Бъдеще за Родината)“.



По публикацията работи: Анжела Каменова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Събират капачки във Враца

Клуб за Бъдеще – Враца организира поредно издание на националната кампания „Капачки за Бъдеще".  Каузата е за купуване на шеста неонатологична линейка.  Събитието ще се проведе днес от 10:00 до 14:00 ч пред стадион „Христо Ботев" в едноименния спортен комплекс. Организаторите приканиха всички, които са съпричастни с благородното начинание, да се..

публикувано на 28.04.24 в 07:22

Читалище "Цвят" отбелязва патронния си празник

На Цветница видинското читалище "Цвят- 1870" отбелязва своят празник.  Днес се навършват 154 години от неговото основаването на културната институция. За програмата разказа секретарят на читалището Любомир Илиев. "Посещаваме светата литургия в катедралния храм "Св. Димитър", след което с литийно шествие се отправяме към откритата..

обновено на 28.04.24 в 07:17

Цветница е

Православният свят отбелязва един от големите християнски празници - Вход Господен в Йерусалим.  Дни преди своята Кръстна смърт, Иисус Христос бил посрещнат тържествено в свещения град. Многолюдното множество го приветствало с палмови клони. Така е установена традицията в храмовете да се раздават осветени върбови клонки. Празникът се нарича още..

публикувано на 28.04.24 в 07:10

Стотици отбелязаха Лазаровден във Враца

Близо 300 деца се включиха в общоградското лазаруване във Враца по повод красивия пролетен празник, съобщиха от местната управа.  Кметът Калин Каменов приветства присъстващите и заяви, че подобни събития съхраняват българските традиции и възпитават най-малките жители на града. Програмата продължи с концерт на танцовите състави “Хемус”,..

публикувано на 27.04.24 в 18:43

Наградиха работодатели във Враца

В навечерието на Световния ден за безопасност и здраве в работна среда в Областна администрация Враца на официална церемония се връчиха наградите „Работодател на годината – 2023 г., инвестирал в безопасни и здравословни условия на труд". По традиция и тази година работодателските организации номинираха най-успешните в област Враца работодатели,..

публикувано на 27.04.24 в 18:39

На Цветница в кулското село Тополовец ще представят местни обичаи

Утре в кулското село Тополовец под мотото "История, традиция, ценности - местни, национални и европейски" спортен клуб "Кула - спорт за всички" и Общинската организация на инвалидите ще отбележат Цветница. За програмата разказа председателят на читалище "Светлина " в Тополовец Валерия Велкова. "Ще започнем с празнична служба в нашия храм,..

публикувано на 27.04.24 в 17:40
Вера Александрова (втората от ляво на дясно) е водач на листата за Видин

Вера Александрова води листата на "Възраждане" за парламентарните избори във Видин

От партия "Възраждане" представиха кандидатите за народни представители от област Видин в следващия парламент. Водач е депутатът от 49-ото Народно събрание и областен координатор на партията за Видин Вера Александрова. "За мен е приоритет да изберем хора, на които може да се има доверие, хора, които притежават чест и достойнство. Хора, които..

публикувано на 27.04.24 в 17:30