Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Модерен кабинет по история откриха в ПГТ "Владимир Минчев" във Владимирово

4
Снимка: Любо Андреев

Кабинетът по история и цивилизация, философия и гражданско образование в Професионалната гимназия по транспорт "Владимир Минчев" в монтанското село Владимирово е атрактивен и единствен по рода си в дизайна и интерактивните технологии, разположени в него. 14 000 лева са осигурени за оборудване по проект от Министерството на образованието по Национална програма "Осигуряване на съвременна сигурна и достъпна образователна среда", а ремонтът е за сметка на бюджета на училището, съобщи директорката Цанка Карчева. Това е шестият интерактивен кабинет в гимназията:


"Позволява едно ново и модерно обучение, интересно за учениците и всички други пособия, които са необходими точно по предметите."


Новите технологии помагат на учениците в обучението, категорична е Веселка Гогова, старши учител по история:


"Да даде възможност за създаване на оптимални условия за качествено образование и един интересен и мотивиращ образователно-възпитателен процес."


Кабинетът "Земята и хората" бе открит с мултимедиен спектакъл "Мостове през времето – сътворение". Осмокласнички рецитираха "Азбучна молитва" от Константин Преславски. 


Облечен в бляскави одежди, Йордан Атанасов влезе в ролята на цар Иван Шишман, последният български владетел.


В гимназията по транспорт във Владимирово се обучават 203 ученици, в четири специалности, свързани с транспорта.


По публикацията работи: Виктория Топалска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Снимката на 20 май 2024 година

Днес се проведе вторият задължителен държавен зрелостен изпит - по профилиращ предмет, изучаван в 11 и 12 клас, или по теория на професията за учениците от професионалните гимназии.  Резултатите от матурите ще бъдат обявени до 7 юни.  Близо 80 млн. лв. допълнително за възнагражденията в държавните висши училища осигурява служебният кабинет. Двете..

публикувано на 20.05.24 в 18:10

Спокойно е преминала днешната матура във Видин

Спокойно и без нарушения е преминала днешната матура по избираем профилиращ предмет, както и държавният изпит за придобиване на професионална квалификация в училищата в област Видин. Най-много дванайсетокласници са избрали да се явят на държавен зрелостен изпит по английски език, каза началникът на Регионалното управление по образованието Веселка..

публикувано на 20.05.24 в 16:24

Евтим Милошев във Видин: Туризъм без инфраструктура няма как да се случва

"Дори да направим най-хубавата реклама, да създаваме най-добрия туристически продукт, ако няма свързаност, няма как да докараме туристите." Това заяви служебният министър на туризма Евтим Милошев, който днес е на посещение в област Видин. Според него държавата може да помогне на региона най-вече с инфраструктурата. В тази връзка министерството на..

публикувано на 20.05.24 в 16:20

Нови два случая на коклюш установиха във Видинско

Два нови случая на коклюш са регистрани през последната седмица /13-17 май/ във Видинска област. Касае се за 2-годишни деца от Видин и село Косово, които не посещават детски заведения.  Имунизирани са, заболяването протича много леко, обясниха от Регионалната здравна инспекция. Здравните специалисти проследяват контактните и близките на децата...

публикувано на 20.05.24 в 15:18

В Монтана няма сигнали за купуване на гласове

В област Монтана няма постъпили сигнали за купуване на гласове за изборите на 9 юни. Към момента обстановката е спокойна, потвърдиха и от прокуратурата.  Организацията за вота обсъдиха на среща при областния управител представители на полицията, ДАНС, прокуратурата и Районната избирателна комисия. Сформиран е областен щаб.  Поръчани са по 117 000..

публикувано на 20.05.24 в 15:12

12 проучвания бяха представени в Mайските краеведски четения в Мездра

Краеведи от Враца, Мездра и съставните села на общината взеха участие в XIII майски краеведски четения, които се проведоха в Мездра. Организатор на проявата, която е програмата на 50-ите Празници на културата „Мездра -май“ и на 29-ите Празници на Искърското дефиле, беше Краеведското дружество към НЧ „Просвета 1925“, с подкрепата на Община Мездра...

публикувано на 20.05.24 в 14:30

Двама се отказаха да бъдат кандидати за депутати от Монтана

Двама кандидати за народни представители от 12-и Многомандатен избирателен район Монтана се отказаха от борбата за 50-ия парламент на страната. Цеко Маринов и Ангел Ангелов са заявили, че желаят да им бъде заличена регистрацията, съобщи говорителят на РИК Монтана Петко Петков.  Районната избирателна комисия в Монтана излезе с решения и заличи..

публикувано на 20.05.24 в 14:24