Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Връчиха отличията от зимния кръг на "Математика без граници"

7
Снимка: Радио ВИДИН

Връчиха медалите и грамотите на видински ученици, участвали в зимния кръг на състезанието "Математика без граници". В математическата надпревара се включиха 54 деца, които спечелиха общо 16 медала, каза в началото на награждаването Камелия Иванова, председател на Съюза на математиците - Секция Видин:

"Крачката между "не мога" и "мога" е една - по някой път трябва да се повтори, да се потрети, но тя е: "Ще опитам". Така че нека децата да опитват, да участват - това е пътят към успяването."

От тази година математическото състезание се провежда с нов регламент, обясни Камелия Иванова:

"Два предварителни кръга - есен и зима. Вече няма пролетен кръг, има полуфинал. И ние трябваше да изберем деца, които да отидат на полуфинала и там те ще решат въпроса за финала... На 13 април, в Стара Загора - за нас е много неудобна дестинация, но това е... Ще изпратим осем дечица."

Според регламента, златният медалист при единайсетокласниците Николай Евгениев от видинската математическа гимназия е класиран по право директно за финала на турнира "Математика без граници".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Отбелязваме Преображение Господне

С тържествени богослужения православната ни църква отбелязва Преображение Господне.  Празникът е спомен за едно от важните събития в земния живот на Христос.  Преди доброволните си страдания и кръстна смърт, той разкрива своята божествена слава пред трима свои ученици. "Господ се преобразява във слава пред трима от своите апостоли - Петър, Яков и..

публикувано на 06.08.24 в 07:48

Села във Видинско остават без ток временно

Електрозахранването в селата Бело поле, Белоптичене, Гюргич, Дражинци, Плешивец, Роглец, Ружинци и Черно поле в община Ружинци и село Орешец в община Димово ще бъде прекъснато за периода от 07:00 ч. до 11:00 ч днес, съобщават от Електрохолд България. Причината е реконструкция на електропровод, захранващ подстанция "Белоградчик", която ще се извърши..

обновено на 06.08.24 в 07:43

Замърсена вода тече от чешмите на четири села в община Чипровци

Замърсена вода тече от чешмите на четири села в община Чипровци. Пробите на хигиенната инспекция показали наличието на ешерихия коли и коли форми. В четири от 14-те водни проби от централно водоснабдяване са показали наличието на ешерихия коли и коли форми. Тестовете на водите са направени на територията на населени места в общините Монтана,..

публикувано на 06.08.24 в 07:25

Снимката на 5 август 2024 година

Над 2000 жители в населени места в област Монтана са на  воден режим . Продължителното засушаване наложи ограничение във водоподаването. Не се изключва в следващите дни и други селища да минат на режим. Спокойна е пожарната ситуация в област Видин, отчетоха на работна среща  във връзка с опасността от възникването на пожари в региона. Това..

публикувано на 05.08.24 в 18:00

Прокуратурата разследва опит за убийство във Вършец

Окръжна прокуратура - Монтана ръководи разследване по дело за опит за умишлено убийство и причиняване на телесни повреди във Вършец с трима пострадали. В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства за виновността на 43-годишен мъж. Той е обвинен, че е нападнал 41-годишна жена в дома ѝ на ул. „Липа“ в града, като ѝ нанесъл прободни рани..

публикувано на 05.08.24 в 16:34

Здравната инспекция във Видин прави безплатни тестове за ХИВ

Националната лятна АНТИСПИН кампания започва от днес, 5 август и ще продължи до края на месеца. Регионалната здравна инспекция (РЗИ) във Видин обявява „Седмица на отворените врати“ до 12 август, през която всеки желаещ може да провери своя ХИВ статус анонимно и безплатно в имунизационния кабинет на ет. 3, ст. 41-ва в сградата на институцията...

публикувано на 05.08.24 в 15:39
Областният управител на Видин Ани Арутюнян ръководи работната среща за пожарната обстановка в региона.

Спокойна е пожарната ситуация в областта, отчетоха на среща във Видин

Работна среща във връзка с опасността от възникването на пожари на територията на областта се проведе в областната администрация във Видин . Пожарната ситуация е спокойна в сравнение с обстановката в страната, отчетоха представители на отговорните институции.  Небрежност и безотговорност при боравене с огън най-често са причините за възникналите..

публикувано на 05.08.24 в 15:19