Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отварят поетапно бул. "Панония" във Видин

2
Снимка: Радио ВИДИН

До края на април ще бъде отворено за движение ремонтираното платно на булевард "Панония" във Видин, съобщиха за Радио ВИДИН от фирмата изпълнител. Най-късно на 4 април, четвъртък, ще започне полагането на маркировката и поставянето на ограничители на велоалеята. След това ще стартира поетапното отваряне на отделните участъци. Първият - от надлеза до бл. "Кокиче", ще бъде пуснат до края на следващата седмица. 

От фирмата изпълнител изразиха надежда, че политическата ситуация няма да забави завършването на ремонта и необходимото финансиране за второто платно на булеварда ще бъде осигурено. Намерението на изпълнителя е то да бъде обновявано на етапи, като отделните участъци се затварят един по един. 

Междувременно започна извозването на строителните отпадъци от булеварда, които временно бяха складирани на мястото на незавършения покрит плувен басейн във Видин. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Видинското читалище "Цвят" е домакин на "Музикален салон"

От днес във Видин започват проявите, включени в програмата за отбелязване на великденските празници.  Видинското Читалище "Цвят" е домакин на "Музикален салон" , който вече се превръща в традиция и е чакано събитие за ценителите на музиката, казва Л юбомир Илие в, секретар на читалище Цвят:  "По повод Цветница- патронен празник на читалище..

публикувано на 22.04.24 в 11:00

НАП напомня на граждани да декларират доходите си до 30 април

С писма и обаждане по телефона НАП напомня на граждани да декларират доходите си до 30 април. От приходната агенция  изпращат имейли или се обаждат по телефона на физическите лица, за които има информация, че през 2023 година са получили хонорари, земеделски субсидии, суми от наложени платежи от продажби в Интернет и др., като им напомня, че трябва..

публикувано на 22.04.24 в 10:35

Берковски ученик четвърти в страната на езиково състезание

Симеон Кръстев от берковското Второ основно училище „Христо Смирненски" спечели 4-то място в България в най-малката възрастова група Spelling Bee JUNIOR. Симеон е на 10 години в 4. клас, с класен ръководител Нина Сашова. В надпреварата участваха отлично подготвени деца, на първите места са деца от Русе и Варна. По регламент участниците..

публикувано на 22.04.24 в 10:10

Свикват извънредно заседание на Общинския съвет във Враца

Общинските съветници от Враца се събират днес за извънредно заседание. Сесията е насрочена от 16.45 часа. В дневния й ред има една единствена точка – предстоящото общо събрание на съдружниците във „ВиК" ООД – Враца. Форумът ще се проведе във вторник, на 23 април от 11 часа в учебната база на дружеството, която се намира във Вършец. На извънредното..

публикувано на 22.04.24 в 09:52

Назначиха служебно Районната избирателна комисия в Монтана

Централната избирателна комисия назначи служебно състава на Районната избирателна комисия в Монтана, съобщават от областната администрация. Според решението за председател на комисията в Дванадесети изборен район - Монтана е назначена Пламка Григорова. Заместник-председатели са Цена Димитрова, Ивайло Иванов, Камелия Илиева и Мартин Конов, а секретар..

публикувано на 22.04.24 в 08:00

Малко над 330 души са трайно безработните във Враца и Криводол

336 мъже и жени от жителите на общините Враца и Криводол се водят продължително безработни. Повечето от тях са от Криводолско – 181, а 155 са от града под Околчица и 22-те села от общината.  Според данните на бюрото по труда в края на март броят на регистрираните продължително безработни лица е нараснал с 13 лица или 4,02% спрямо предходния месец,..

публикувано на 22.04.24 в 07:30

Филмов маратон в Ослен Криводол

С прожекция на филма "Земята. Създаването на една планета" започна филмовият маратон в мездренското село Ослен Криводол. Инициативата е НЧ ”Развитие 2022” и е посветена на Деня на Земята.  Филмът  "Земята. Създаването на една планета" събра малки и големи, които с интерес проследиха раждането и развитието на Земята до наши дни...

публикувано на 22.04.24 в 07:00