Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зона за платено паркиране ще заработи в Мездра

Снимка: Община Мездра

От 5:00 часа на 15 април 2024 г. (понеделник) Община Мездра въвежда в експлоатация автоматизирана система за почасово платено паркиране на пътни превозни средства (ППС) в един от централните участъци от ул. „Христо Ботев“ в гр. Мездра, съобщават от местната управа.


Зоната за платено паркиране обхваща участъка от кръговото при кръстовището с ул. „Марин Дринов“ до паркинга между административната сграда на Община Мездра и жп гара Мездра (от двете страни на „Алеята на кестените“).


Автоматизираната паркинг система включва: входен и изходен терминал, автоматични високоскоростни бариери и разплащателни терминали. Тя е изградена от „Янтра Технолъджи“ (Qntra Technology). Престоят в зоната за платено паркиране до 20 минути ще бъде безплатен.


Таксите за платено паркиране са, както следва:


• Престой в зоната за платено паркиране - 1 лв. с ДДС на час;

• Паркиране в режим „Месечен абонамент“ - 70 лв. с ДДС на месец,

• Паркиране на инвалидно паркомясто:

• до 1 (един) час - безплатно,

• за всеки следващ час - 1 лв. с ДДС на час.


Глобата за изгубен билет (талон) е 20 лв.


Издаването на талон за паркиране в режим „Месечен абонамент“ и на инвалидно паркомясто ще става след подаване на заявление в Център за административно обслужване в Община Мездра (гр. Мездра, ул. „Христо Ботев“ №27, партерен етаж) срещу представяне на лична карта и на карта за преференциално паркиране на ППС, превозващо хора с увреждания.


Заплащането на престоя в зоната за платено паркиране ще се извършва на два разплащателни терминала, които са монтирани пред административната сграда на Община Мездра (до бившия Снекбар) и в „Алеята на кестените“ (срещу „ОББ“ - клон Мездра), чрез поставяне на билет с баркод, който ще се получава на входния терминал и заплащане на дължимата сума.


Зоната за почасово платено паркиране е обозначена с пътни знаци за платен паркинг и информационни табели, върху които са описани размерите на таксите за паркиране.
Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Задържаха двама братя с канабис във Видин

Близо 203 грама сух канабис са иззели служители на РУ-Видин. По случая са задържани двама братя от областния град – на 17 и 21-години, съобщават от ОД на МВР-Видин.  Вчера около 18 часа пред жилищен блок в к-с „Крум Бъчваров,“ униформени спрели за проверка двамата видинчани. В раницата на непълнолетния открили вакуумиран найлонов плик със 138..

публикувано на 22.04.24 в 11:30

Видинското читалище "Цвят" е домакин на "Музикален салон"

От днес във Видин започват проявите, включени в програмата за отбелязване на великденските празници.  Видинското Читалище "Цвят" е домакин на "Музикален салон" , който вече се превръща в традиция и е чакано събитие за ценителите на музиката, казва Л юбомир Илие в, секретар на читалище Цвят:  "По повод Цветница- патронен празник на читалище..

публикувано на 22.04.24 в 11:00

НАП напомня на граждани да декларират доходите си до 30 април

С писма и обаждане по телефона НАП напомня на граждани да декларират доходите си до 30 април. От приходната агенция  изпращат имейли или се обаждат по телефона на физическите лица, за които има информация, че през 2023 година са получили хонорари, земеделски субсидии, суми от наложени платежи от продажби в Интернет и др., като им напомня, че трябва..

публикувано на 22.04.24 в 10:35

Берковски ученик четвърти в страната на езиково състезание

Симеон Кръстев от берковското Второ основно училище „Христо Смирненски" спечели 4-то място в България в най-малката възрастова група Spelling Bee JUNIOR. Симеон е на 10 години в 4. клас, с класен ръководител Нина Сашова. В надпреварата участваха отлично подготвени деца, на първите места са деца от Русе и Варна. По регламент участниците..

публикувано на 22.04.24 в 10:10

Свикват извънредно заседание на Общинския съвет във Враца

Общинските съветници от Враца се събират днес за извънредно заседание. Сесията е насрочена от 16.45 часа. В дневния й ред има една единствена точка – предстоящото общо събрание на съдружниците във „ВиК" ООД – Враца. Форумът ще се проведе във вторник, на 23 април от 11 часа в учебната база на дружеството, която се намира във Вършец. На извънредното..

публикувано на 22.04.24 в 09:52

Назначиха служебно Районната избирателна комисия в Монтана

Централната избирателна комисия назначи служебно състава на Районната избирателна комисия в Монтана, съобщават от областната администрация. Според решението за председател на комисията в Дванадесети изборен район - Монтана е назначена Пламка Григорова. Заместник-председатели са Цена Димитрова, Ивайло Иванов, Камелия Илиева и Мартин Конов, а секретар..

публикувано на 22.04.24 в 08:00

Малко над 330 души са трайно безработните във Враца и Криводол

336 мъже и жени от жителите на общините Враца и Криводол се водят продължително безработни. Повечето от тях са от Криводолско – 181, а 155 са от града под Околчица и 22-те села от общината.  Според данните на бюрото по труда в края на март броят на регистрираните продължително безработни лица е нараснал с 13 лица или 4,02% спрямо предходния месец,..

публикувано на 22.04.24 в 07:30