Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започна отново ремонтът на пътя към село Черно поле

Снимка: Община Ружинци

От няколко дни е възобновен ремонтът на пътя за село Черно поле, община Ружинци, свързващ населеното място с главния път Е-79. През миналата година са завършени ремонтните дейности на половината от шосето. Сега се изпълнява вторият етап от рехабилитацията, информира кметът на община Ружинци Александър Александров:

"Започнали са от двете страни на този път, който ни е готовият участък, с почистването на клоните встрани, изкопаването на стария асфалт, полагането на камък на шест метра. Там, където пътят ще бъде четири метра, по един метър отстрани ще има банкет и това нещо в момента се прави. След като температурите започват да се покачват, имаме по-големи такива участъци, които са готови за асфалтиране, ще бъде положен и първият слой асфалт. Предполагам, че до края на юни трябва да се справим, дори може и по-рано."

Остава проблемът с пропадналия участък заради скъсан водосток на пътя, който свързва Черно поле с област Монтана. Въпреки изпратените писма до всички отговорни институции, към момента все още мерки не са взети, обясни кметът.

"Най-лошото е, че хората продължават да минават по един или друг начин, което е прекалено рисково. Пътят вече е толкова много стеснен, че вече може да мине една малка и по-тясна кола, но хората продължават да рискуват и да минават. В един момент, когато има дъждове той ще бъде напълно разрушен."

Има черен път, който обичайно се използва от земеделците, но автомобили оттам могат да преминават само при сухо време.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Спокойно премина матурата във Видинско

Без проблеми премина днешната матура по български език и литература във Видинско, която се проведе в седем училища на територията на крайдунавския град, Белоградчик и село Ружинци.  450 от допуснатите 501 зрелостници са се явили, каза Веселка Асенова, началник на Регионалното управление на образованието във Видин. "Матурите преминаха спокойно и..

публикувано на 17.05.24 в 16:22

Нов читателски клуб за хора в зряла възраст в библиотеката в Монтана

"Читателски Клуб 55 +" учредиха в Регионална библиотека "Гео Милев" Монтана.  В него могат да членуват всички читатели на Регионалната библиотека в тази възраст. Всеки желаещ може да се запише и сподели любимите си книги и автори. В него ще се говори открито за книгата.  Откриването на клуба по четене е част от инициативите посветени на..

публикувано на 17.05.24 в 15:09

Община Монтана и турския град с общи мерки срещу климатичните промени

Община Монтана и турския град Адъяман обединяват усилия срещу климатичните промени.  Кметът на турския град Абдуррахман Тутдере е на посещение в Монтана по повод общ европейски проект, свързан с изменението на климата. Визитата е част от програмата за трансгранично сътрудничество България – Турция. Партньори на проекта са и две неправителствени..

публикувано на 17.05.24 в 14:13
Детско-юношеска школа

Шампионска титла за Детско-юношеската школа "Локомотив” Мездра

Шампионска титла за младшата възраст взе Детско-юношеската школа  на "Локомотив" Мездра, с треньор Владимир Найденов. Поредната победа за момчетата бе постигната, като този път беше разгромен на централния терен отбора на "Пъстренец” със  7:1 Гол вкараха - Стефан Тасев, Венелин Николаев, Милен Илиев, Радостин Даков, Митко Николаев, Константин..

публикувано на 17.05.24 в 12:34

Курс за български шевици се организира във Видин

Центърът за творчески и личностно развитие "Свободата да СЪМ" организира курс за български шевици. Курсът се нарича "Назад към корените" и е предназначен за деца и техните родители. Децата ще могат да оцветяват графики на шевици, казва Благовеста Владимирова:  "Идеята на предстоящия курс е да се запознаем с шевиците в тяхната най-основна..

публикувано на 17.05.24 в 12:00

Мъж от Расово си осигурил безплатна питейна вода с незаконно свързване

Незаконно присъединяване към водопроводната мрежа е установено в село Расово, общ. Медковец.  На 16.05.2024 г. около 09:00 ч. в полицейския участък в село Медковец постъпил сигнал от служители на водоснабдителното дружество, че при извършена проверка в частен имот, ползван от 32-годишен местен жител, е установено незаконно присъединяване към..

публикувано на 17.05.24 в 11:30
Снимката е илюстративна

Един дрогиран и двама пияни зад волана задържаха във Врачанско

Двама седнали зад волана с над един промил в кръвта са задържали през изминалите 24 часа полицейските служители във Врачанско, съобщават от полицията. В първите часове н днешния ден във Враца е спрян за проверка  влекач  управляван от 55- годишен водач от с.Телиш, обл. Плевен. Пробата му за алкохол показала – 2,27 промила.  Вчера в  16:45ч. в..

публикувано на 17.05.24 в 10:10