Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Локомотив (Мездра) затвърди добрата си форма

Силните игри на Локомотив (Мездра) продължиха и през уикенда. 

11тата им победа дойде срещу Вихър (Славяново) в гостуване, спечелено с 1:3. 

Кристиян Димитров откри за мездренчани в 23 мин.с гол с глава, а Митко Русанов изравни в 40-ата минута. 

Последваха силни минути и  пропуски направени от домакините. 

Момчетата на Николай Христозов обаче дочакаха своя момент и Асен Русинов  реализира за 1:2 в 80-ата минута, а  Васил Калоянов в вкара в 90 мин.за крайното 1:3.

Футболистите от Мездра нямат загуба в последните срещи, в които са записали 2 равни и 3 победи.  Отборът е на пета позиция с актив от 36 точки.

На другия полюс продължава пък да е представянето на дублиращия отбор на Ботев (Враца). Той допусна обрат и загуби гостуването на Павликени с 1:2, като това беше 15-о поражение в Северозападната Трета лига за отбора на Ивайло Димитров.

През първото полувреме и двата отбора не създадоха много голови ситуации и резултатът остана 0:0.

В началото на втората част Митко Панов изведе Георги Василев сам срещу вратаря, но напэсателят стреля в стража.

Ботев поведе в 59-ата минута. Емил Панов пусна успореден пас в наказателното поле и Митко Панов реализира за 0:1.

Малко по-късно реферът Владимир Велев даде скандална дузпа, която домакините реализираха за 1:1.

В 76-ата минута футболистите на Павликени поведоха след гол с глава.

В 80-ата минута Митко Панов изведе Робърт Печовики сам срещу вратаря, но стражът отново се справи.

БОТЕВ: Любомир Василев, Емил Панов, Тодор Цонев, Деян Танчев (76 – Мартин Валериев), Пламен Петров, Николай Константинов (70 – Робърт Печовски), Валентин Валентинов, Митко Панов, Николай Стефанов, Георги Василев (70 – Маджин Траоре), Георги Георгиев

Убедителният лидер Локомотив (Горна Оряховица) победи с 1:2 в гостуване на неутрален терен Ювентус заради наказанието на отбора от село Малчика. Така футболистите от Горна Оряховица все още не познават вкуса на поражението този сезон и имат 20 успеха от 21 срещи. 

Янтра (Полски Тръмбеш) и Левски 2007 завършиха 2:2. Срещата между Партизан (Червен бряг) и Академик (Свищов) беше отложена, а днес от 17 часа започва последния двубой от кръга - Севлиево срещу дубъла на Етър (Велико Търново).




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

С турнир по хандбал започва юбилейното издание на "Мездра май"

На 6 май - Гергьовден и Ден на Мездра официално ще бъдат открити 50-ите Юбилейни празници на културата "Мездра май".  По традиция в празниците се включват най-разнообразни събития. На 1 май /сряда/ ще се проведат първите от тях. От 10:00 часа в Мездра ще стартира Шестият турнир по мини хандбал „Малки локомотиви“. Състезанието ще се състои на..

публикувано на 30.04.24 в 10:18

"Ботев" Враца ще играе срещу "Витоша" при ветераните

Футболните ветерани на "Ботев" Враца си уредиха среща с бистришките "тигри", в чиито редици редовно играе бившият премиер и партиен лидер Бойко Борисов. Жребият срещна на полуфиналите от надпреварата "Витоша" Бистрица и "Ботев". В другия мач, в който ще бъде определен финалистът, противопоставя "Ботев" Пловдив и варненския "Черно море". Очаква се през..

публикувано на 29.04.24 в 12:13

Благотворителен турнир по мини футбол организират в Лехчево

Благотворителен турнир по мини футбол "Лехчево къп" организират в монтанското село Лехчево. Турнирът ще се проведе на 3 и 4 май, а събраните средства ще са за лечението на онкоболен волейболист.  Инициативата е на трима приятели, идеята ни е турнирът да се превърне в традиция около великденските празници, каза Томи Валериев , един от..

публикувано на 29.04.24 в 12:00

"Ботев II" падна от "Етър II"

Дубълът на врачанския Ботев писа поредна загуба в Северозападната трета лига. Този път селекцията на Ивайло Димитров загуби с 1:2 гостуването си на дублиращия тим на Етър. Решаващото попадение падна минути преди края на двубоя, но не изненада никого, тъй като Ботев се намира на 15-ата позиция, а „болярите" са шести в таблицата. Малко след началото на..

публикувано на 28.04.24 в 15:21

"Локо" Мездра с категорична победа над "Дреновец"

Локомотив (Мездра) премина с пълна пара у дома през едноименни тим на Дреновец с 4:0 в срещата от 25-ия кръг на Северозападната Трета лига. Гостите удържаха нулевото равенство до края на първото полувреме. Васил Калоянов откри резултата чак в края на първата част след подаване на Сергей Георгиев. Той пък удвои в 71-ата минута с мощен удар от..

публикувано на 28.04.24 в 15:18

"Ботев" Враца би "Пирин" и мечтае за бараж

Ботев (Враца) съхрани шансовете си за оставане в елита след важна победа над Пирин с 2:1 като гост в първи плейофен мач. Срещата в петък започна ударно за домакините от Благоевград и те успяха да поведат още в 8-ата минута, когато Иван Тасев се възползва от грешка на Меси Биатомусока и успя да прониже мрежата на Красимир Костов. След гола гостите..

публикувано на 28.04.24 в 15:11

"Бдин" отстъпи с 0:1 на "Литекс" във Видин (СНИМКИ)

"Бдин" Видин загуби с 0:1 от "Литекс" Ловеч в равностоен мач от 30-ия кръг на Втора лига. На стадион "Георги Бенковски" двата отбора предложиха динамичен футбол, технични отигравания и хубави атаки. Единственото попадение отбеляза Сулиман Абдулганию в 61-ата минута. Вече изпадналият в Трета лига отбор на "Бдин" игра за честта си в този двубой и с мисъл..

публикувано на 28.04.24 в 10:25