Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тече ремонт на междублоково пространство в ж.к. "Дъбника" във Враца

Снимка: Община Враца

Обновява се междублоково пространство в най-големия жилищен комплекс във Враца, съобщиха от общинската управа.

Паркинг с над 80 места ще бъде обособен в района на блокове “Орбита” 3, 4 и 7, както и край бл. 11 в ж.к. “Дъбника”.

Дейностите по цялостно обновяване на междублоковото пространство в района стартираха в началото на седмицата. Те се реализират с пари от местната хазна. Амбицията на Община Враца е да регулира безразборното паркиране в комплекс „Дъбника“, като намали оставянето на коли на нерегламентирани за целта места. 

От Общината напомниха, че предстои изграждането на паркинг и при блоковете между ул. “Ген. Леонов” и “Екзарх Йосиф”, които се намират в централната градска част.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Велика сряда е

Днес Православната църква отбелязва третия ден от страстната седмица. На Велика сряда е Тайната вечеря на Божия син с Апостолите. В деня на Светата и Велика сряда се припомня едно от последните събития преди спасителните за нас страдания на Господ - за многоценното миро, което в искреното си разкаяние една грешница изляла върху главата на Спасителя,..

публикувано на 01.05.24 в 09:00

Партиите и коалициите постигнаха съгласие за съставите на СИК в община Кула

Партиите и коалициите в Кула постигнаха съгласие за съставите на секционните избирателни комисии в изборите за членове на Европейския парламент и за народни представители на 9 юни. В консултациите с кмета д-р Владимир Владимиров участваха представители на всички парламентарно представени партии в 49-ото Народно събрание.  92-ма ще са членовете на..

публикувано на 01.05.24 в 08:45

Туристически празник в местността "Божурица" за 1 май

За пета поредна година в местността "Божурица" ще се проведе туристически празник на 1 май. Организатор на събитието е туристическо дружество "Бонония", съвместно с Община Видин. За днес са предвидени много физически активности, при хубаво време се предвижда и полет с балон. Ще има състезания по велокрос и пейнтбол, със символични награди за..

обновено на 01.05.24 в 08:36

Без синя зона във Враца за празниците

От Община Враца обявиха великденска промоция за шофьорите.  От днес,1 май до Гергьовден, 6 май синята зона в града няма да работи. Т ова означава, че шофьорите могат да оставят колите си на местата за почасово паркиране, без да е необходимо да заплащат за това. От съобщението на местната управа става ясно, че в дните от 1 до 6 май няма да работи и..

публикувано на 01.05.24 в 07:44

Снимката на 30 април 2024 година

"Синята зона"  във Видин няма да работи в периода от първи до шести май включително.  Това съобщиха от Общинско предприятие "Зони за платено паркиране".  Община Монтана отчита най-добрата събираемост на местни данъци и такси .  За първите четири месеца на годината в Община Монтана са събрани 7,2 милиона лева от местни данъци и такси, съобщи..

публикувано на 30.04.24 в 18:10

Община Монтана отчита добра събираемост на данъците

Опашка за плащане на местни данъци и такси се образува в Монтана. Днес изтича срокът за ползване на 5 % отстъпка. От Общината отчитат рекордна сума, събрана от данъци, най-високата от години насам.  7 мил. 230 хиляди лева е събрала Община Монтана о т старта на кампанията на 24 януари до днес, съобщи кметът Златко Живков. Сумата е с половин милион..

публикувано на 30.04.24 в 17:18

Дарителска кампания помага на читалището в Буковец

От читалище "Просвета-1925" във видинското село Буковец започнаха кампания за набиране на средства за ремонт на сграда, в която ще се помещава библиотеката. Сега тя е на втория етаж в кметството и достъпът на хората, които са предимно възрастни, е труден, каза секретарят на читалището Вероника Атанасова. "Читалището вече сме..

публикувано на 30.04.24 в 17:11